reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Tak anney zzo tez jest ryzykowne ja dostałam całą listę skutków ubocznych jakie mogą wystąpić i na ile przypadków się zdarzają ale istnieje ryzyko np ze stracisz czucie i w sumie dużo innych jedne mniej poważne drugie bardziej

reklama
Jak się cieszę, że tam gdzie ja chcę rodzić to nie dość że oddział ginekologiczny jest w nowym budynku 4lata od postawienia, nowy sprzęt, jest program żeby karmić piersią i są położne które się tym zajmują, i mają dwóch anastozjologow na samą ginekologię i wszystkie dostępne znieczulenia na nfz ;) do tego wanna do rodzenia i różne przydatne akcesoria do porodu jak piłki itd.
Tylko żeby było miejsce jak będę rodzić ;)

Dostałam strasznie silnego bólu w dole brzucha, jak na miesiączkę, pierwszy raz mi się to zdarzyło, koszmarny ból. Na złość nie mialam nic przeciwbólowego więc się położyłam z zimnym okładem pod brzuchem i usunęłam na 2h i po bólu ani śladu ;) ale pierwszy raz mnie tak bolało, ostatnio to w listopadzie jak miałam okres.

Ja miałam przy cc znieczulenie miejscowe od pasa w dół w kręgosłup, w sumie nie bolało , ale uczucie straszne , bo zeszło dopiero po kilkunastu godzinach, oczywiście jazda w głowie czy czucie wróci :-) dla mnie bardzo nieprzyjemne było założenie cewnika blee, ale ogólnie dochodzenie do siebie po cc poszło mi super.

Jutro mam lekarza, ciekawe czy wszystko ok, no i wyznaczy mi jeszcze termin usg , pewnie ostatniego. Bo z tego co mówiła, to wizyta kolejna za 4 tygodnie. W pierwszej ciąży pod koniec miałam częściej wizyty:-(

Wlasnie jak ostatnio pisałaś love, poczytałam sobie o skutkach ubocznych zzo. (Nie robiłam tego wcześniej, bo potrzeby nigdy nie było)
Wiadomo, ze zwykle wyrwanie
Zęba może sie skończyć tragicznie, ale wbijają ci sie w końcu do kręgosłupa podczas gdy ty masz skurcze, ruszać sie nie możesz, gdy zwijasz sie z bólu.
Oczywiste, ze wykonalne i w zdecydowanej większości bez konsekwencji i skutków ubocznych. Tego sie trzymamy, ale oby świadome korzyści/konsekwencji.

Ja w tym czasie gaz wdychalam bo inaczej bym nie wysiedziala bez ruchu.. A też to trochę trwało także miałam później mega głupiego Jasia ;D

mnie zadne skutki uboczne by nie przerazily podczas pierwszego porodu, jakbym mogla cofnac czas to pojechalabym do szpitala ze znieczuleniem, bo ten bol przy bolach okresowych to jak laskotanie, nie da die porownac z niczym, moze teraz bedzie krocej ale jak przypomne jak sie darlam ile sil e plucach to sz ciarki przechodza, zadnej po cesarce nie widzialam zeby krzyczala z bolu, dlatego jak slysze ze mama moze miec z cztery kilo jak brat to sie zastanawiazm czy cc nie byloby lepsze, chyba ze sn bedzue krotko i bedzie mniej bolalo ake w to watpie

reklama
Ewelinka, wybacz ale wyobraziłam sobie Ciebie hahahaha

No boli...

Ale
Zobacz, moja bratowa (która rodzic bedzie lada dzień)
Pierwsze dziecko od jakichkolwiek skurczów urodziła w niecałe 1.5h.
Bolało ja tylko kilka ostatnich skurczów (przed partymi).

Kuzynka, co urodziła tydzien temu, 2h z małym kawałkiem, pierwsze dziecko, bolesnych skurczów sztuk 30, a to kobieta, która na widok kogoś wymiotujacego mdleje ;)

Wiec rożnie jest.

Oby nam teraz sie tak poszczęściło ;)
Mimo wszystko nie dałabym sobie zrobić zzo haha [emoji317][emoji317]

Do góry