reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Hej kochane! Mam pytanie do Was...czy też puchniecie po twarzy? Mam na myśli np kartoflany nos...zrobił mi się kartofel :( z synkiem na kilka dni przed porodem mi się tak zrobiło, a nie na miesiąc czy półtora! No i zawsze się mówiło, że na chwilę przed porodem puchnie ciało, uszy, usta, nos.... Czy to oznacza, że rozpakuję się wcześniej? Nie chciałabym jeszcze, to dopiero 34tc :/

Ancikowa, ja z chłopcami nie spuchlam wogole od pasa w gore.

Od pasa w dół
To inna rzecz [emoji30]

Anney Ty chyba też coś dzisiaj brałaś Kochana! Hahaha głupawka piękna!

Ja żadnego znieczulenia nie chcę, tyle pokoleń wstecz urodziło naturalnie, nasze babki prababki w polu robiły, rodziły, owijały noworodki i wracały do pracy, a to nasze pokolenie jakieś takie nijakie się zrobiło i delikatne. Boję się myśleć do czego ten świat dąży....już nie wspominając o cc na życzenie...chyba nie znam kobiety która później nie żałowałaby swojego wyboru...

Anney pewnie zazdrosny był ze mi humor dopisuje a on siedzi i zamula haha

Od dobrych kilku dni męczą mnie mdlosci.. I jakieś napady gorąca.. Do tego częściej do kibelka na 2..

Love, mamy to samo haha

Ja mojemu powiedziałam jakie piękne filmy bez smoków sa
Po gazie ;) to mówił ze chce spróbować hahaha

I na pewno nie by sprawdzić czy ten gaz dla nas bezpieczny [emoji317][emoji317]

Anney ja mialam morfine przy alexie i przy emilku bo chcieli by odpoczela..ale zaczela dzialac jak juz urodzilam.. a njby do rana mialam nie urodzic haha.

Ja wlasnie sie boje ewentualnego paralizu najbardziej.. takze wole by bolalo..

Anney moj m sprobowal gazu haha ;) na mnje dziala tylko przy pierwszych skurczach.. a przy partych tez go bralam i przynajmniej gryzlam ustnik.

reklama
Ancikowa.... Ciepło na pewno
Ci nie pomaga biedaku.
Ale cholera wie, może
Coś sie dzieje! Oby nie!

Co do porodow.
Ja akurat jestem zdania, ze
Jeśli można sobie ulżyć w
Cierpieniu, to to rob, ale z głowa, zachowując rozsądek w stosunku do wszelkiej zabiegów medycznych i ingerencji niepotrEbnej w ciało, bo wszystko ma konsekwencje, a
Często sobie nie zdajemy z nich sprawy.
Głupie zażywanie paracetamolu przez ileś miesięcy jakie konsekwencje długoterminowe niesie za
Sobą, a co dopiero coś poważniejszego i tym bardziej cc która jest olbrzymia inwazja!
Dlatego jeśli nie ma konieczności ratowania życia, dla mnie cc na życzenie z obawy przed bólem czy (tu absurd! )luźna cipka (mam znajoma, która wlasnie dlatego miała dwie cc) jest absolutnie
Niezrozumiała.
Może dlatego, ze i mama, rodzeństwo, moje dzieci i ja sama mieliśmy dużo operacji i zrosty, bole, podklejone jelita, przyrośnięty pęcherz do macicy (nawet chyba u majówek ostatnio podczas cc lekarz musiał odciąć pęcherz
Od macicy po
PoprEdnim cc i babka leżała dwa tygodnie w szpitalu z balonikiem. A zorientowali sie, ze jeat dziura, bo miała duże bole inokazalo sie, ze
Ma mocz w jamie brzusznej... WyobraCie sobie to! )
Reklamy sa zawsze zachęcające, ale żeby tylko
Chcieli nam przedstawiać realia i konsekwencje wszystkich zabiegów, to myśle, ze często byśmy sie zastanowiły. Dlatego ja tak 'zdziczalam' i staram sie żyć eco na ile to możliwe, no widzę po moim własnym dziecku jakie sa skutki niektórzy wydawałoby sie delikatnych leków.

Call me crazy [emoji48] ale życie samo mi to pokazało i tak jak mówisz. Skoro nasze mamy i babcie zniosły, my tez możemy.
Jak to w Uk sie mowi, don't fight it.... Embrace it.

P.s Masz racje, jestem na highu haha dzień w dzień. Odkąd wygrałam życie od nowa.

Ostatnia edycja:
Do góry