reklama
anciikowa
Fanka BB :)
Hej kochane! Mam pytanie do Was...czy też puchniecie po twarzy? Mam na myśli np kartoflany nos...zrobił mi się kartofel
z synkiem na kilka dni przed porodem mi się tak zrobiło, a nie na miesiąc czy półtora! No i zawsze się mówiło, że na chwilę przed porodem puchnie ciało, uszy, usta, nos.... Czy to oznacza, że rozpakuję się wcześniej? Nie chciałabym jeszcze, to dopiero 34tc :/
anciikowa
Anney Ty chyba też coś dzisiaj brałaś Kochana! Hahaha głupawka piękna!
Ja żadnego znieczulenia nie chcę, tyle pokoleń wstecz urodziło naturalnie, nasze babki prababki w polu robiły, rodziły, owijały noworodki i wracały do pracy, a to nasze pokolenie jakieś takie nijakie się zrobiło i delikatne. Boję się myśleć do czego ten świat dąży....już nie wspominając o cc na życzenie...chyba nie znam kobiety która później nie żałowałaby swojego wyboru...
Ja żadnego znieczulenia nie chcę, tyle pokoleń wstecz urodziło naturalnie, nasze babki prababki w polu robiły, rodziły, owijały noworodki i wracały do pracy, a to nasze pokolenie jakieś takie nijakie się zrobiło i delikatne. Boję się myśleć do czego ten świat dąży....już nie wspominając o cc na życzenie...chyba nie znam kobiety która później nie żałowałaby swojego wyboru...
anciikowa
Ancikowa, ja z chłopcami nie spuchlam wogole od pasa w gore.
Od pasa w dół
To inna rzecz [emoji30]
Anney no mi właśnie z synkiem twarz się zrobiła kartoflana, wszystko mi popuchło łącznie z powiekami! Ale to na kilka dni przed porodem, a tu teraz taka kichawa...
loveboiled
Anney pewnie zazdrosny był ze mi humor dopisuje a on siedzi i zamula haha
Od dobrych kilku dni męczą mnie mdlosci.. I jakieś napady gorąca.. Do tego częściej do kibelka na 2..
Od dobrych kilku dni męczą mnie mdlosci.. I jakieś napady gorąca.. Do tego częściej do kibelka na 2..
Akuku
Anney ja mialam morfine przy alexie i przy emilku bo chcieli by odpoczela..ale zaczela dzialac jak juz urodzilam.. a njby do rana mialam nie urodzic haha.
Ja wlasnie sie boje ewentualnego paralizu najbardziej.. takze wole by bolalo..
Anney moj m sprobowal gazu haha
na mnje dziala tylko przy pierwszych skurczach.. a przy partych tez go bralam i przynajmniej gryzlam ustnik.
Ja wlasnie sie boje ewentualnego paralizu najbardziej.. takze wole by bolalo..
Anney moj m sprobowal gazu haha
loveboiled
Ja miałam strasznie pogryziony.. Musieli mi wymienić na nowy po jakimś czasie 
reklama
anney
Ancikowa.... Ciepło na pewno
Ci nie pomaga biedaku.
Ale cholera wie, może
Coś sie dzieje! Oby nie!
Co do porodow.
Ja akurat jestem zdania, ze
Jeśli można sobie ulżyć w
Cierpieniu, to to rob, ale z głowa, zachowując rozsądek w stosunku do wszelkiej zabiegów medycznych i ingerencji niepotrEbnej w ciało, bo wszystko ma konsekwencje, a
Często sobie nie zdajemy z nich sprawy.
Głupie zażywanie paracetamolu przez ileś miesięcy jakie konsekwencje długoterminowe niesie za
Sobą, a co dopiero coś poważniejszego i tym bardziej cc która jest olbrzymia inwazja!
Dlatego jeśli nie ma konieczności ratowania życia, dla mnie cc na życzenie z obawy przed bólem czy (tu absurd! )luźna cipka (mam znajoma, która wlasnie dlatego miała dwie cc) jest absolutnie
Niezrozumiała.
Może dlatego, ze i mama, rodzeństwo, moje dzieci i ja sama mieliśmy dużo operacji i zrosty, bole, podklejone jelita, przyrośnięty pęcherz do macicy (nawet chyba u majówek ostatnio podczas cc lekarz musiał odciąć pęcherz
Od macicy po
PoprEdnim cc i babka leżała dwa tygodnie w szpitalu z balonikiem. A zorientowali sie, ze jeat dziura, bo miała duże bole inokazalo sie, ze
Ma mocz w jamie brzusznej... WyobraCie sobie to! )
Reklamy sa zawsze zachęcające, ale żeby tylko
Chcieli nam przedstawiać realia i konsekwencje wszystkich zabiegów, to myśle, ze często byśmy sie zastanowiły. Dlatego ja tak 'zdziczalam' i staram sie żyć eco na ile to możliwe, no widzę po moim własnym dziecku jakie sa skutki niektórzy wydawałoby sie delikatnych leków.
Call me crazy [emoji48] ale życie samo mi to pokazało i tak jak mówisz. Skoro nasze mamy i babcie zniosły, my tez możemy.
Jak to w Uk sie mowi, don't fight it.... Embrace it.
P.s Masz racje, jestem na highu haha dzień w dzień. Odkąd wygrałam życie od nowa.
Ci nie pomaga biedaku.
Ale cholera wie, może
Coś sie dzieje! Oby nie!
Co do porodow.
Ja akurat jestem zdania, ze
Jeśli można sobie ulżyć w
Cierpieniu, to to rob, ale z głowa, zachowując rozsądek w stosunku do wszelkiej zabiegów medycznych i ingerencji niepotrEbnej w ciało, bo wszystko ma konsekwencje, a
Często sobie nie zdajemy z nich sprawy.
Głupie zażywanie paracetamolu przez ileś miesięcy jakie konsekwencje długoterminowe niesie za
Sobą, a co dopiero coś poważniejszego i tym bardziej cc która jest olbrzymia inwazja!
Dlatego jeśli nie ma konieczności ratowania życia, dla mnie cc na życzenie z obawy przed bólem czy (tu absurd! )luźna cipka (mam znajoma, która wlasnie dlatego miała dwie cc) jest absolutnie
Niezrozumiała.
Może dlatego, ze i mama, rodzeństwo, moje dzieci i ja sama mieliśmy dużo operacji i zrosty, bole, podklejone jelita, przyrośnięty pęcherz do macicy (nawet chyba u majówek ostatnio podczas cc lekarz musiał odciąć pęcherz
Od macicy po
PoprEdnim cc i babka leżała dwa tygodnie w szpitalu z balonikiem. A zorientowali sie, ze jeat dziura, bo miała duże bole inokazalo sie, ze
Ma mocz w jamie brzusznej... WyobraCie sobie to! )
Reklamy sa zawsze zachęcające, ale żeby tylko
Chcieli nam przedstawiać realia i konsekwencje wszystkich zabiegów, to myśle, ze często byśmy sie zastanowiły. Dlatego ja tak 'zdziczalam' i staram sie żyć eco na ile to możliwe, no widzę po moim własnym dziecku jakie sa skutki niektórzy wydawałoby sie delikatnych leków.
Call me crazy [emoji48] ale życie samo mi to pokazało i tak jak mówisz. Skoro nasze mamy i babcie zniosły, my tez możemy.
Jak to w Uk sie mowi, don't fight it.... Embrace it.
P.s Masz racje, jestem na highu haha dzień w dzień. Odkąd wygrałam życie od nowa.
Ostatnia edycja: