reklama

Sierpniowe mamy 2015

Beata tez sie dziwie ze nie oddal... mysle ze byl zaskoczony bo nie bylo zadnej sprzeczki..hmm
Bratu oddaje a tam widzisz nic nie zrobil.. ale juz mu powiedzialam ze ma sie bronic i nigdy nie ma pozwolic by ktos go uderzal w twarz !

reklama
No właśnie nie może sobie pozwolić bo później na głowę mu wejdzie. Ale też mu tamten powiedzial "dla żartów" dziwne te żarty mają. .albo się wystraszyl tamtem że ci synek naskarzy i tamten przylecial się tlumaczyc

Nie wiem.. pierwszy raz tego chlopca widzialam ... mama mu wytlumaczyla niby.. i pyatala jak mogl wpasc na taki pomysl ze uderzajac kogos w twarz bedzie zabawnie..
Ten chlopiec dlugo byl jedynakiem..tzn ma 9miesieczna corke wiec ponad 5 lat..i co chwile wolal Alexa zeby go bujal albo cos .. heh.. mialam ochote juz powiedziec Alexowi ze jak chlopiec chce by go ktos bujal to niech wola mame..

Trudno jest wychować dzieck tak aby broniło sie jednocześnie nie krzywdząc innych. Obyśmy miały w sobie tyle mądrości aby udało nam się wychować dzieciaczki na porządnych ludzi :)

Lucere z całym szacunkiem, moje spojrzenie jest dalekosiężne, toteż mam na myśli naprawdę odległe problemy, jak pierwszy chłopak, nie daj boże ciąża w młodym wieku, co zdaje się być coraz częstszym zjawiskiem, etc. Z chłopcem zawsze to spokojniej. Zresztą nie bez powodu córki pilnuje się bardziej. Wiem to po sobie - pochodzę z dobrego domu, gdzie pieniędzy nigdy nie brakowało, rodzice bez nałogów, itd., a jednak mimo wszystko mając niespełna 17 lat zaciążyłam z facetem 4lata starszym. Nie ma się czym chwalić, jednak chciałam Ci pokazać, co może spędzać sen z powiek rodziców. Jakoś w przypadku syna to nie jest tak odczuwalne...

Akuku masakra co dzieciom w głowach siedzi! Ale trochę się Alexowi nie dziwię, że nie zareagował. Szczerze powiedziawszy gdybym znalazła się w takiej sytuacji sama nie wiem co bym przez to zaskoczenie zrobiła...

W środę o 13 mam wizytę! :) jestem strasznie podekscytowana!!! I mam nadzieję, że tym razem ginekolog nie będzie takim fiu*kiem i powie co to tam się kryje w tym moim brzuszku :))

Anciikowa - rozumiem Twój punkt widzenia choć patrzysz dość jednotorowo wg mnie. Chłopcy są bardziej podatni na nałogi chociażby. No i można się licytować w czym chłopcy a w czym dziewczynki bardziej problemowe..
Po prostu nie zgadzam się ze stwierdzeniem że chłopcu są fajniejsi. Ale to przecież twoje subiektywne zdanie wiec nie musze się zgadzać.

Lucalew - masz rację. Ja mam po prostu same siostry i relacje synów z matkami bardziej obserwuje niż znam z bliska. Wszystko zależy od rodzica i dziecka. Zobaczymy jak będzie u nas :-)

reklama
Ancikowa ojjj tak jak ma sie dxiewczynke to trzeba pilnowac ... chociaz w sumie dziewczynki same sobie tych dzieci nie robia..ale fakt teraz to juz coraz mlodsze maja dzieci...
W uk chlopiec 9letni z dziewczynka chyba 10 letnia zostali todzicami! To bylo juz dawno jak to w gazetach bylo.. ja to bym na zawal padla !
Chyba niedlugo zaczne kupowac prezerwatywy haha.
Ancikowa to Ty masz juz dziecko?
Moja kolezabka maja 16 lat zaszla w ciaze i teraz ma 2 coreczki i razem sobie zyja z mezem ;) a baardzo sie bala..jednak sobie super dali rade.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry