reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Dziewczyny ja też już +10 :) załamałam się jak zobaczyłam na wagę ale jak przeczytałam że wy też to sie wyluzowałam:-)

reklama
Cześć kobietki. U nas majówka taka sobie, mały w sobotę rano obudził się z bólem ucha potem doszła gorączka. Zaczął słabiej słyszeć. Dzisiaj byliśmy u pediatry, tragedii nie ma, ale musimy za 2-3 dni jechać do laryngologa bo mały ma korki w uszach. Ja cały czas chodzę zasmarkana, ale od kilku godzin mogę normalnie oddychać bo kupiłam w aptece spray do nosa vicks. A jeżeli chodzi o dzidzie to szaleje w brzuchu że aż boli ☺

Witam Was po weekendzie majowym ;) nam dopiero wczoraj pogoda dopisała i pojechaliśmy rano na działkę do rodziców na grilla i tak fajnie było i cieplutko że dopierobo 23 wróciliśmy do domku a dziś czuję sie wykończona i odpoczywam na łóżeczku większość dnia. I mimo że się posmarowałam kremem uv to mi tak budzie ładnie opaliło ;)

ja już plus 7... :(
Natka, zazdroszczę... chociaż u mnie, przy niedowadze na początku ciąży byłoby to niezdrowe i chyba mimo wszystko niemożliwe..

Mi pępek tez jeszcze nie wyskoczył jesli wogole wyskoczy ale czuć ze jest mniejszy znaczy płytszy wiec cos jest na rzeczy..
Brzuszek trochę urósł bo od wczoraj macam i macam i jakis większy.. I młody juz ciut mocniej kopie bo pomału pomału zaczyna byc coraz wiecej czuć pod ręka a nie tylko w srodku..
Co do kg ja za tydzień mam wizytę wiec zobaczymy :) s jutro usg [emoji173]️ moze moj wkoncu pójdzie ? Bo akurat mam o takiej porze ze mógłby sie urwać z pracy na chwile i potem wrócić ale no Hm okaże sie jutro tez czy da radę sie wyrwać.. A tak mnie ten chłop wkurza ostatnio i hormony szaleją.. Mi sie wydaje ze to hormony tak mi psoca bo cieżko cos u mnie o dobry humor i jak powie mi cos nie tak to ja w płacz i Eh koniec świata :D moje zachowanie to jak w kalejdoskopie, śmieje sie a za 5 min jestem juz podminowana na maksa nie lubię tego ale nie dam rady z tym walczyć..

Majówka okay:) wkoncu u nas ponad 20 stopni, w sb dowaliło chyba z 27 to raj na zewnątrz nareszcie :) bo to tak nie chłodno ale tez nie upał.. Jak bedzie wiecej to z duchoty sie zamęcze chyba.. A wczoraj byliśmy u znajomych na grilu, niestety wieczorem musieliśmy sie do domu schować bo burza lekka przyszła i nas wygoniła..

Bunia możemy sobie rękę podać, u mnie też hormony szaleją, mam dość męża, nie czuje jego wsparcia, zainteresowania. Chodzę nerwowa i bywają takie dni że mogłabym ryczec non stop...

Bunia życzę udanej wizyty [emoji4]

Ja oczywiście też czasem mam gorszy, a czasem lepszy nastrój, ale nie uważam żeby było gorzej niż przed ciążą. Myślę, że hormony u mnie na razie ok.

reklama
Beatko usmialam sie z tych nieszczelnych cyckow hahha dobre

Wspolczuje przezyc drogowych ahhh niepotrzebne nerwy przez debili.

Kasietta super, zazdroszcze panieńskiego i milej zabawy :-)

Olucha ciesze sie ze u Was dobrze i ze moze w krotce do domku. To prawda z tymi historiami w szpitalu. Ja lezalam w dwoch na patologii ciazy i co lozko to inna historia lub historie i nie zawsze szczesliwe niestety. Prawda tez jest taka ze jak lezalam w I ciazh przy poronieniu to bylam na innym oddziale ale tam tez lezalay ciezarne i co gorsza zaraz obok byl oddzial nenatologiczny z maluchami. Ja jakos dawalam rade wytrzymac dzwiek tych ktg i placz maluszkow jak drzwi byly otwierane ale nie bylo to latwe. Moge natomiast powiedziec ze polozne byly wszystkie kochane i pocieszaly i pomagaly w tym ciezkim dla mnie okresie bardzo.

Brygida zdrowka zycze.

U mnie cos zaczyna sie dziac jakies przeziebienje bo i katar i kaszel i bol gardla ale zaczelam pic wieksza dawke wode z cytryna i miodem, tabletki do ssania dla ciezarnych. Najgorsze ze cos od wczoraj zaczyna mnie piec i swedziec na dole i tak mysle ze to od luteiny chyba ze infekcja sie zaczyna. Zadzwonilam dzis do lekarki czy moge do srody kiedy mam wizyte wziasc lactovaginal i smarowac clortimazolum na te pieczenia i dostalam zgode. Aaa i moj M byl w koncu na wizycie kontrolnej i zmianie opatrunku i odpukac sie goi ten paluch i mamy odpukac nadzieje ze tak juz zostanie.

Do góry