reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Fioleczka to zdrowka zycze. Fajnei ze sie odezwalas. Duzo usmiechuuu zycze

Lidia zazdroszcze wypadu na dzialke i grilla, tez mi sie marzy :-)

Bunia kciuki za jutrzejsze usg i zeby M mogl byc. Z humorami niestety tak to juz w ciazy bywa. Mnie tez sie zdarza i nie lubie tego.

reklama
Hello dziewczyny.
Kasietta, dobrej zabawy!
Beatka haha, jakie wkładki kupujesz?
Dobrze, ze nic wam się nie stało!!

Olka! Myślami
Vy czas z wami jestem, po
Kulka razy dziennie myśle sobie czy jeszcze w 3paku! Dobrze ze jest dobrze i bez skurczów.

Fiolka! Jesteś! Weź ty
Z
Tym swoim uparciuchem zrób porAdek. Np jak nie wspierać kobiety w ciąży. Na drzewo z facetami [emoji13]

Bunia, trzymam kciuki za usg

My przeprowadzeni, teraz rozpakowujemy wszystko, ogarniamy ogród, skręcamy meble, kręgosłup mi pęka, biodro prawe boli strasznie, mam lustrzyce tak zaawansowana, ze mój m musiał mi psioche golić ;)
Jestem strasznie zmęczona i znów wróciły te stany omdleniowe. Wrrrtr. Wiec pewnie z przemęczenia.
Mała się rusza, przytyłam 5.3kg, nogi po
Całym dniu już są o zfziebko bardziej opuchnięte.
Dziś Józio mój mówi: mamo, jakie tu masz teraz chude ręce, nie jesteś głodna? Myśle ze schudłaś [emoji17][emoji17][emoji17]
Poza tym, żyły dają mi popalić. Od czasu operacji na nie nie zapomniałam o ich istnieniu. A dziś.... Znów znajome pulsowanie i zozrywanie. F..k

Ewelinka, jak ranny ciebie????? Jak sie czujesz???

Ściskam was mocno[emoji8][emoji8][emoji8]

Cześć, ja, jak pisałam, sobotę i niedzielę spędziłam pracując - siedząc na leżaku i pilnując motorówek. Trochę słońca złapałam przynajmniej. Olka, dobrze, że już coraz bliżej jesteś bezpiecznego czasu.

Ja na plus ok. 9-10 kg, mieści się to całkiem w kalkulatorze wagi w ciąży, więc nie narzekam póki co, choć pewnie będzie co zrzucać. Pępek mi już trochę wychodzi - zależnie od tego, w jakiej pozycji jestem. No i zgaga też przyszła, nieprzyjemne to, ale do wytrzymania. Większych dolegliwości nie zanotowałam, a mąż już coraz sprawniej się o kulach po domu porusza i nawet chce jutro iść na demonstrację w sprawie naziemnych przejść dla pieszych w centrum Warszawy (kule to dobry rekwizyt w tej sytuacji:)

Hej

co do pępka to mi też nie wyszedł i przy Nadii i teraz. Jedynie się lekko spłaszczył.

Luca to kuruj się i nie dawaj tym choróbskom!! Najgorsze to że nic konkretnego nie możesz brać :-(

Ann a nie wiem jakie kupuje dziś zajadę do Rossmana to zobaczę co będą mieli :) gratuluję przeprowadzki, tylko tam się oszczędzaj!!! no no grożę ci palcem!:-D:-D to teraz ile pokojów więcej??:-) uroczego masz syneczka!! Z spiochy się uśmiałam, ja wczoraj się za swoje krzaczory wziełam i też mi przeszło przez myśl by mojego poprosić ale nieeee..:-D:-D kurde nic przez ten brzuchol nie widze! próbowałam go nawet trochę podnosić heh ale na niewiele to pomogło

Jinx dobrze łap kolorków, ja nie mogę bo na słońcu razaz puchnę :sorry:

Magdula gdzie jesteś!!!

Oki ja mykam zaraz na wizytkę pap!!!

Zyje BEATKO!!! :-):-):-) Nie zapomnialam o was :-):-) Probowalam dzis odespac majowke, niby nigdzie nie bylismy, ale moj nauczony wstawac o 4 i w majowke wstawal o 7 :wściekła/y: i ja oczywiscie razem z nim:-)
zrobilam wczoraj comiesieczne badania krwi i moczu i plytki mi cos zjezdzaja i hemoglobina :eek: A zre te tabletki dla ciezarnych wiec nie wiem co jest grane :-)
Ja jak sie wazylam 2 tyg temu to przytylam 4 kg, ale jutro wizyta i az sie boje :-):-):-):-) No i oczywiscie znow bede myslec jak tam brzusio mojej pipulki :-) I gmera pod zebrami juz, dziwne uczucie :-)
Beatko a Ty dzis na wizyte??? Bo tak cos wyczytalam :-) Dawaj znac !
Kochane nie przejmujemy sie waga! Ja jeszcze tylko czasem mam dzien wieloryba, w ktorym zabraniam mowic mojemu na siebie 'Pluszak' :-D:-D:-D 'dzis sie czuje grubo, wiec prosze tak na mnie nie mowic!':-D Ale tak to juz troszke odpuscilam, na roczek Liwki bede laska i wy tez!!! :-) Zalozymy sobie grupe wsparcia i mobilizacji i bedzie ok :-)
Olka i super ze male siedza! Niech siedza w brzuniu jak najdluzej!! :-)
Anney to teraz bezalkoholowy drink, lezaczek i odpoczynek kobito bo sie zajedziesz!!!
Milego dnia dziewoje, nie myslcie ze o was zapomnialam :-) Przeciez ja was kocham :-)

Magdus jak dobrze, ze sie odezwalas. I fajnie, ze humor dopisuje.

Anney dziekuje, ze o nas myslisz :-D

Lucynko kuruj sie zeby Cie nie rozlozylo chorobsko zadne.

Ja wlasnie mialam USG i male waza po 1200g. Potwierdzily sie dziewczynki ponownie. Moje szanse na syna zmalaly prawie do zera.
Zaraz mam badanie ginekologiczne i jak bedzie wszystko pozamykane to uciekamy do domu.

Olkka, nooooooo! Piękna waga!!!!

Magdus, ta... Leżaczek ;) muszę sobie najpierw miejsce na leżaczek zrobić haha chyba ten loli tylko sie zmieści ;) haha
Jadę właśnie do domu ścinać krzewy [emoji9][emoji9][emoji9][emoji9][emoji9][emoji9][emoji9]

No tak bylam u gina zbadal z szyjka ok:-) przytylam prawie 8 kg buu. . Ale wszystko dla dziecka ja się tam az tak nie przejmuje. A i muszę od dzisiaj liczyc ruchy dziecka. Teraz juz wizyty co dwa tygodnie. .
Magdus no wywolalam cie:-):-) co ten twój taki skowronek? Poczekaj mala będzie wstawać w nocy to rano swojego wolami z luzka nie sciagniesz:-) to jutro znowu usg to czekam na wieści:-) nie martw się tak tym brzuszkiem:-*

Ola o jakie pulpeciki hehe:-D synek następnym razem :-D no to uciekajcie do domku i ciesz się ostatnia prostą;-)

Matko jaka ja glodna jestem!

reklama
Hej,
wczoraj przyuczałam się do "mamowania" i opiekowałam się cały dzień trójką siostzreńców. siostra z mężem wrócili dopiero jak juz chłopcy spali, ale dałam radę - lekcje poodrabiane u straszaków a mały żadnego nowego guza sobie nie nabił:)
Dziś piekna pogoda więc byłam juz na działeczce i już będę zjadać sałatę, rzodkiwekę i szczypiorek ze swojego namiotu.
W sobotę jadę do Olsztyna po wózek i może przy okazji już łóżeczko kupimy...

Do góry