reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Witajcie kochane.
Gratuluje Beatko i Anma udanych wizyt, to naprawde dobre wiesci ! Ciesze sie waszym szczesciem !

A wiec sama nie wiem co myslec... Pecherzyk jest, cialko zolte jest, ale plodu nie ma. I teraz tak. Lekarz mi powiedzial, ze wcale go nie musi byc jeszcze w tym momencie. A pecherzyk ma 12mm.... Wedlug tego jest to 5,2 tydz. ciazy. I termin na 15.08.2015. Tyle, ze z tego by wynikalo, ze zaszlam w ciaze ok. 22 listopada. I chociaz wiem, ze owu mam pozno, to chyba to niemozliwe ze moja owu wystepowalaby 1-4 dni przed miesiaczka... Za tydzien kontrola, w czwartek lub piatek mam zrobic bete, w razie plamien zglosic sie do szpitala...

Sama teraz juz nie wiem. Powiem wam, ze nawet mi sie plakac nie chce i nie jest mi smutno. Po prostu jestem mega przygnebiona. Boje sie, ze przez ta chorobe sie ciaza zatrzymala albo cos... Albo ze jest pusty pecherzyk i tyle...

Ostatnia edycja:
Starająca - kciuki trzymamy za jutro musi być dobrze.

Magduś...jak piszesz lekarz stwierdził, że nie musi być płodu widocznego na tym etapie. Czyli jeszcze wszystko może się pojawić, jest pęcherzyk jest ciałko żółte więc teraz kolej na płód:) pewnie ta beta potwierdzi dużo w tym temacie. Musi się wszystko udać! Te początki są strasznie trudne, każda z nas by chciała od razu zobaczyć na usg miniaturkę dzieciątka z bijącym serduszkiem a tu tyle trzeba czekać i się stresować...

Magdus nie martw się ja tydzień temu przezywalam to samo i widzisz jest dobrze! U ciebie tez tak będzie poprostu ciąża mlodsza i tyle. Tylko proszę cię nie stresuj się nie doszukuj nie porownuj bo kazda z nas jest inna. I nigdy nie wiadomo kiedy doszlo do zapłodnienia. Dlatego nieraz lepiej wstrzymać się z wizytą żeby nie przeżywać takich stresów. Poczekaj ten tydzień na luzie nie denerwuj się bo na razie naprawdę nie masz czym. Ściskam!

Beata i Anma- super wieści:)

Magdus - u mnie na pierwszym usg (ok.4 tc 3d) nie było nic, nawet najmniejszego pęcherzyka, dlatego tak świrowałam przed sobotą. A daj swojemu dziecku trochę jeszcze urosnąć, na pewno na następnej wizycie będzie już pikanie serduszka:)

Magduś, szkoda tych nerwów. Skoro lekarz mówi, że nie ma powodów do zmartwień, to widocznie nie ma na razie. Z tym cyklem to też bywa różnie. Ja zwykle mam 31 dni, ale dzięki mierzeniu temperatury wiem, że w listopadzie miałam jeszcze o 3-4 dni później owulację, niż wynikałoby z takich prostych wyliczeń, a od czasu do czasu zdarzają mi się cykle jeszcze dłuższe (40-50 dni) i okazuje się, że wszyscy lekarze u których byłam uznali to za normę. Może Ty też tak miałaś akurat w tym cyklu. Poczekaj do kolejnego USG, wtedy się wszystko wyjaśni.

Magnus nie martw sie tym, u mnie tez lekarz widzial tylko pecherzyk i tez mnie to stresuje ale staram sie nie myslec bo wiem ze brak widocznego zarodka moze byc nawet do 8 tc. Tak jak dziewczyny juz pisalay wszystko zalezy indywidualnie od cyklu kobiety itd.
Tez bede sie stresowac w sobote przed wizyta ale pewno jak my wszystkie ale narazie mysle pozytywnie, nie rozmyslam nad tym bo to i tak nic nie zmieni. Takze glowa do gory, duzoo usmiechu zycze :-)

Happymum a nie za wczesnie test zrobilas? Tak wczesnie to chyba bardzoooo rzadko wychodzi. Musisz poczekac najlepiej tydzien od spodziewanej miesiaczki. Ja jak robilam 4 dni po spodziewanej miesiaczce to wyszla dopiero cien cienia druga kreska i zrobilam sobie wtedy test z krwi bhcg. Spróbuj zrobic test za pare dni moze.

reklama
Lucalew-możliwe, na teście pisalo ze może wykryć 6 dni po zapkodnienu, ale najlepiej robic w dniu spodziewanej @. Poczekam i zrobię za tydzień jak @ nie przyjdzie , no i dzisiaj nie robilam z rana

Do góry