reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Brzuchal mialam swoj juz troszke oponke ale teraz po obiedzie to czuje sie jakbym byla w 6 miesiacu conajmniej a to dopiero 6 tydzien :) ale mam to po mamie. Dziewczynki jak radzicie sobie ze zmeczeniem ? Ja jestem na zwolnieniu od tygodnia i jedyne co robie to śpię bo nie jestem w stanie nic zrobić . Wstanę koło 10 i o 13 już najchętniej poszła bym na drzemkę. O 20 jestem już gotowa do spania. Nie wiem jak jutro dotrzymam do północy :)

O matko. Az sie wlos na glowie jezy jak sie czyta o opiece kobiety w ciazy w uk. Wrrrr

Ja mieszkam w hiszpanii i chodze do lekarza prywatnie bo mamy wykupione rodzinne ubz prywatne. Z tego co sie orientuje to panstwowo tez robia 3 usg w ciazy ale jak cos jest nie tak to napewno wiecej. Tutaj generalnie kobiety zadowolone sa z opieki panstwowej.
Ja chodze na prywatne ubezpieczenie wiec usg bede miala na kazdej wizycie. W poprzrdniej ciazy jak plod byl troche starszy i cos juz tam bylo widac to na kazdym usg moj gin przelaczal na chwile na 3d i slicznie bylo widac. Mam nadzieje ze teraz tez tak bedzie chociaz zmienilam lekarza. Badania krwi tez pokrywa ubezpieczenie wiec nic dodatkowo nie musze placic. Ale w koncu placimy miesiecznie kupe kasy za to ubezpieczenie wiec jesli jeszcze trzebaby bylo za cos dodatkowo placic to byloby to juz zdzierstwo.

Gratuluje udanych wizyt. Cudowne wiadomosci

Swietnie w tej Hiszpani. Szczególnie jesli kobiety sa zadowolone i maluszki maja taka opiekę :)
Ja w UK rowniez płace za dodatkowe ubezpieczenie zdrowotne prywatne ale ono niestety ( niewiadomo czemu) nie obejmuje opieki ginekologicznej w czasie ciazy :( szkoda

senność to chyba większość z nas meczy. U mnie tak samo, nie moge sobie poradzić. A najśmieszniejsze jest to, ze jak sie przebudze to wcale nie cZuje sie lepiej- wręcz odwrotnie, chciałabym kontynuować :p. Szkoda, ze w UK nie mozna isc na zwolnienie z okazji ciazy :(

PS chyba ze ktorAs z dziewczyn z UK przerabiała juz to i wie cZy jest jakas możliwość aby taki zwolnienie otrzymać?

Buziaki dla przyszłych mam :)

senność to chyba większość z nas meczy. U mnie tak samo, nie moge sobie poradzić. A najśmieszniejsze jest to, ze jak sie przebudze to wcale nie cZuje sie lepiej- wręcz odwrotnie, chciałabym kontynuować :p. Szkoda, ze w UK nie mozna isc na zwolnienie z okazji ciazy :(

PS chyba ze ktorAs z dziewczyn z UK przerabiała juz to i wie cZy jest jakas możliwość aby taki zwolnienie otrzymać?

Buziaki dla przyszłych mam :)

Kochana ja jestem na zwolnieniu. Poszlam do prywatnego polskiego ginekologa i powiedziałam że raz już poroniłam i teraz się boję. Dostałam progesteron. I jako że pracuję chodząc cale 10 h i dzwigajac ciężkie rzeczy wpisał mi zwolnienie na miesiąc. Chciałam od niego tylko notkę że jestem w ciąży bo pewnie na słowo by mi nie uwierzyli, ale nie mógł mi dać bo to był dopiero 4 tydzień więc jeszcze nic nie widział wiec tak oto dostałam zwolnienie na miesiąc :) A od gp myślę że mogłabyś dostać jak byś powiedziała że wymiotujesz jak kot i nie możesz się z domu ruszyć- znajoma tak dostała na 2 tygodnie.

Witajcie dziewoje :-) Na wstepie gratuluje wszystkich udanych wizyt i witam nowe mamuski :-) im nas wiecej tym weselej czyz nie ? :-)
Trudno was nadrobic kochane moje, szczegolnie jak sie czlowiek czuje jak czuje :-) Moj urwis chyba dzis nadrabial zaleglosci... WSZYSTKO MNIE BOLALO :wściekła/y: Macica, jajniki... myslalam ze oszaleje :-) I nudnosci wieczorem... No koszmar, czy tylko ja jestem taka dziwna i mam nudnosci tylko wieczorem ? :-) Jakie to cudowne moc sobie ponarzekac :tak: Tylko nie bierzcie tego na serio, wiadomo ze nie czuje sie rewelacyjnie ale przeciez do sierpnia trzeba wytrwac :-)
5ego chyba sie nie zalape na wizyte bo w przychodni, w ktorej przyjmuje moj gin jest strajk :-)
P.S. dziewczynki, obetniecie mi cycory? ladnie prosze :zawstydzona/y:

reklama
Ja tez mam zwolnienie na miesiac i bd przedluzala ale chyba ost miesiac bo troche chce popracowax choc sie boje bo 2 razy stracilam :( a dzis mnie cos niedawno przestal bolec brzuch mam nadz ze nic sie nie dzieje i poprostu malenstwo rosnie obby !!

Do góry