reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Borysiątko poszukaj w internecie jest duużo różnych stron, tylko poczytaj dokładnie co wolno a czego nie wolno w ciąży. Ja póki co jeszcze nie wróciłam na dobre do ćwiczeń ale czekam aż mi wszystkie francowate dolegliwości przejdą.
Prenatal BodyRocking – Instalment #3 of BodyRocking Pregnant. | BodyRock.Tv

Tu na przykład masz propozycje co wolno a czego nie. Jeśle nie masz pomysłu lub możliwości wybierz się do fitness clubu myśle że instruktor powinien znaleźć coś dla Ciebie. Ja bardzo dużo czytam o ćwiczeniach. Sama sobie dla siebie układałam wcześniej i teraz też będę.

A wiecie co, ja to się nakręciłam na chłopca... im więcej o tym myślę tym bardziej chciałabym syna...W pierwszej ciąży byłam pewna, że będzie Joschka a teraz mętlik w głowie...

reklama
Hehe, jeśli chodzi o sex, to moje libido spadło niestety. Staram się dla m, ale jest rzadziej niż przed ciążą, w poprzedniej było identycznie. Podczas karmienia miałam to samo. Widocznie sprawa hormonalna…

A odnośnie siku, to ja z tych co zawsze i wszędzie może po kilkanaście razy na dzień i w nocy. A w ciąży to już podwojenie, choć ostatnio jakby mniej piję, mniejsze pragnienie mam. Ale w nocy 3-4 razy to norma, a że doglądam też synka to wszystko za jednym zamachem załatwiam. A ja w ogóle na punkcie sikania to mam schizę – zawsze jak gdzieś na dłużej wychodzę, to pierwsza myśl, czy będzie gdzie siusiu zrobić? Ale co ja mogę, jak mi się wiecznie chce.

Akuku współczuję ząbkowania, które ząbki idą?

Ewelajna gratulacje wizyty, ja miałam nadżerkę, ale nie w ciąży, więc nie pomogę.
Odnośnie spania, ja też z tych co na brzuchu lubią spać, staram się ułożyć tak, że ciężar ciała spoczywa bardziej na biodrze, a jak brzuch będzie większy, to całkiem spanie na boku pozostanie…
U nas cebuszka się nie sprawdziła niestety. Ja nie mogłam się z nią ułożyć, a dla dzidzi kupiłam mniejszą poduszkę typowo do karmienia – do tej pory nam służy, Łukaszek lubi podczas snu się w nią wtulać.

Anney – będzie dobrze!!!

Borysiątko, ja z tych, co kucharzą nieźle poza wypiekami, więc u mnie wszystkie cukiernicze wyroby się nie udają – chyba mam to po mamie ;) więc ja tłusty czwartek spędzę w kolejce przed cukiernią.
No chyba że namówicie mnie na zrobienie czegoś, czego NIE DA SIĘ ZEPSUĆ.

Jaw pierwszej ciąży przytyłam 20 kg, zostało 5 i z tym nadbagażem startuję. A liczę, że w tej ciąży 10-12 przytyję, obawiam się więcej i na razie kontroluję wagę, ale najgorszy był ostatni trymestr i tego czasu się boję, choć to będzie pełnia lata – kupa warzyw i owoców, może się uda…

u mnie dziś łosoś pieczony - mniam :)

Z libido u mnie słabo, przez cały pierwszy trymestr tylko raz miałam orgazm, ale może będzie lepiej, patrząc na dzisiejszą noc i niespodziankę o 6 nad ranem ;) Tylko ja niestety często po prostu jak się kładę, to jestem tak zmęczona, że nie mam na nic siły.
Co do wstawania w nocy na siku, to ostatnio raczej nie muszę, tylko rano od razu do toalety idę. Ja też muszę uważać na zawroty głowy, ale tylko jak bardzo szybko wstanę, szczególnie rano.
Co do ćwiczeń, to ja oczywiście bardzo polecam rower stacjonarny.
W poprzednich dwóch latach nie udały mi się jakoś pączki (nie urosły), za to faworki wyszły dobrze. W tym roku znów chcę spróbować zrobić pączki wg. tego przepisu: https://www.youtube.com/watch?v=TYQ_GL7cong przepis do faworków mam w domu, też pewnie je zrobię.

pupui dzieki

Lucalew - w II trymetrze zwieksza.. eh.... zawroty mam jak ruszam głowę, zmniejsza sie jak stoje bez ruchu ... spróbuje wiecej pic wodę i zobaczymy co da, ale jest problem jutro zaczynam prace po urlopie, i praca wymaga tak ruszania głowę, nie da powoli .. zobaczymy jak to bedzie.

Pupui tak uzywam ich ..czasem troszke pomoga ..uzywam tez kropel clamilia...

Aaga ida i dwie 3-ki i dwie 4-ki..ma dwie 4 ale jedna z nich jeszcze do komca sie nie przebila tylko jakby jeden kiel widac..a caly jak wyjdzir to przestanie bolec..
Potem jeszcze 5-ki ..eh

Emis spi..chlopcy na rowerze z tata a my czekamy w aucie bo bylismy razem ich odebrac a noe chce wychodzic z miskiem juz taki wiatr wieje a on antybiotyk konczy wlasnie.

Anney napisala mi ze to krwawienie z szyjki i ze pozniej da znac.. jejku martwie sie. Trzymajmy mocno kciuki one zawsze pomagaja !

Bylismy z m w h&m kupilam sobie spodnie ciazowe.. kilka par ..ale i tak sie wkurzam.. dziewne ze spodnie z czasow ciazy z misiem sa na mnie za duze a teraz mam kupione albo rozmiar albo dwa wieksze ! Masakra. Ale patrzac na nie nie sa fuze..tylko sie zastanawiam gdzie sie ubieraja kobiety grubsze ode mnie ?

Dziewczyny ja naprawde mam juz ogromny brzuch i az sie martwie jak ja go do porodu bede dzwigac ;( jeszcze lato i bede jak taki pasztet wygladac... a po porodzie pasztet z obwisem..aaa ! Dobrze ze do drugiego lata bede miala czas na cwiczenia.. tzn czy czas sie znajdzoe zalezy od dzieci... ;)
W tej ciazy wygladam najgorzej ze wszystkich 4... masakra jakas nomalnie. Zeby w 12 tyg wygladac az tak ? Eee ;(dolek mnie zlapal noo.

Kochane grubaski, głowa do góry. Wszystkie się będziemy turlać za niedługo :)
Nie wiem czemu ale w tamtej ciąży w ogóle się wagą nie przejmowałam a teraz mam to w głowie cały czas.

Pupui ja moze i bym soe nie przenmowala ale ja juz mam 5 na +.. w poprzedniej ciazy nie mialam wagi wiec k niesowiadoma bylam...ale pammietam ze ja pod koniec malo juz przybieralam..tzn patrzac w lustro.. a teraz jest jakas masakra.. co spojrze to nie wierze heh

Anney trzymam kciuki i na pewno wszystko będzie dobrze :-)

Libido.. Najczęściej daje o sobie znać po fikuśnych snach ale trochę się boję, bo po ostatnim razie pobolewał mnie brzuch, więc za tydzień zapytam lekarza czy możemy. Zapytam jak nie zapomnę bo z pamięcią to ja mam kiepsko, co wcale nie pomaga mi w pracy umysłowej :-D
Zauważyłam, że ból piersi powoli mi wraca, a raczej takie szczypanie nie do końca przyjemne.. To normalne? Przez jakiś miesiąc odczuwałam tylko sutki i to dopiero jak je mocniej dotknęłam a teraz nawet w nocy to szczypanie mnie budzi..

reklama
Akuku a ile przybrałas z Emilkiem?

Anney trzymam kciuki bardzo mocno!!!

Ochoty na seks tez nie mam, ale staram sie dla mojego kochanego :*

Oj wczoraj zapomniałam napisać ze termin przesunął się na 15.08.2015 a następna wizyta 02.03;-)
Boziu jak Cię czytam to wydaje mi się,że o sobie czytam haha. Też mi się termin przesunął z 13 na 16 sierpnia, kolejna wizyta 02.03 :) . Jesteś z Poznania prawda? Może sie na porodówce spotkamy hahaha

Co do ćwiczeń dostałam piłkę :
4r345.jpg
Troszke ćwiczę, ale jak siadam boje się że pęknie buhahahaha :D

Załączniki

• 4r345.jpg
    4r345.jpg
    11,4 KB · Wyświetleń: 58
Do góry