reklama
Akuku
Fanka BB :)
pupui ja nie wiem ale wydaje mi się ze jak bylam w pl na usg to mi wszystko po kolei mierzyli dokładnie... tutaj oni awet nie sa pewnie czy od pupy do glowy dobrze zmierzyli bo dziecko się ruszalo ..
podlamalam się bo czekałam na ta wizyte a nic nie wiem..mowi mi ze serduszko bije i te ich słynne happy baby !
już nie wpsomne ze z 15 minut lezalam na kozetce z odkrytym brzuchem i czekałam az ta druga przylezie...ale jej się nic nie udało ;/
zaraz spojrze ile bilety do pl kosztują...tylko ja mam jakby tydzień tylko
eh
podlamalam się bo czekałam na ta wizyte a nic nie wiem..mowi mi ze serduszko bije i te ich słynne happy baby !
już nie wpsomne ze z 15 minut lezalam na kozetce z odkrytym brzuchem i czekałam az ta druga przylezie...ale jej się nic nie udało ;/
zaraz spojrze ile bilety do pl kosztują...tylko ja mam jakby tydzień tylko
loveboiled
akuku tak jak lilija mowi szczegolowo na polowkowym badaja, tez czulam rozgoryczenie po moim usg ale dokladnie takie samo mialam w ciazy z synkiem, no nic nie poradzisz. Jedynie sproboj umowic sie na nastepne jezeli zalezy ci na sprawdzeniu przeziernosci.
Olka87
O taaak usg co dwa tygodnie to każda by chciała
ale bliźniaki to się po nocach śnią w najgorszych koszmarach hi hi hi
Ale nie ma nic za darmo, będę pewnie miała największy brzuch i rozstępy
już teraz wyglądam jak w piątym miesiącu a dzieci urządzają sobie zawody pływackie
Mówię Wam nie ma czego zazdrościć :-)
ale bliźniaki to się po nocach śnią w najgorszych koszmarach hi hi hi Ale nie ma nic za darmo, będę pewnie miała największy brzuch i rozstępy
już teraz wyglądam jak w piątym miesiącu a dzieci urządzają sobie zawody pływackie
Mówię Wam nie ma czego zazdrościć :-)
loveboiled
Olka to czekamy na zdjecie ciazowego brzuszka 

padłabym z nerwów jakby miała tak rzadko usg jak Wy.
Ja już miałam łącznie 5 razy USG robione (w tym jedno genetyczne) a jestem w 15 tyg. Z każdego ma fotkę maluszka :-)
Kolejne dopiero w 18 tyg a mi sie wydaje, ze to za lata świetlne będzie...
Ja już miałam łącznie 5 razy USG robione (w tym jedno genetyczne) a jestem w 15 tyg. Z każdego ma fotkę maluszka :-)
Kolejne dopiero w 18 tyg a mi sie wydaje, ze to za lata świetlne będzie...
Borysiatko
Ja miałam do tej pory 3 USG w tym te ostatnie to było genetyczne. I jestem b. zadowolona z wizyty, bo lekarz jak nie mógł sprawdzić komór serca bo mała tak szalała to poprosił abysmy się przeszli na 15minurowy spacer.Ale lekarz powiedział, że te połówkowe tak na prawdę jest najważniejsze. A teraz dopiero za 3 tygodnie... Ale tak myślę czy za tydzień nie pójdę na NFZ zobaczę czy wyniki cytologii są. Ja za kazdym razem z niecierpliwością czekam na usg bo jak widzę małą to wiem, że z nią wszystko w porządku.
yoohoosek
Dzień dobry!
Ja nadaje z łóżeczka- m w tym tyg pracuje z domu i korzystam z tego że zaczyna o 9
Akuku rozumiem twoje rozczarowanie spróbuj jeszcze zadzwonić do położonej, że nie zrobiono żadnych pomiarów (kością udową się nie przejmuj bo to dopiero na połówkowym sprawdzają).
Ja nadaje z łóżeczka- m w tym tyg pracuje z domu i korzystam z tego że zaczyna o 9
Akuku rozumiem twoje rozczarowanie spróbuj jeszcze zadzwonić do położonej, że nie zrobiono żadnych pomiarów (kością udową się nie przejmuj bo to dopiero na połówkowym sprawdzają).
reklama
Wiem Akuku jak się czujesz. Wiesz że my tu wszstkie z uk na podobnym wózku jedziemy. Tu mają niesety takie podejście do ciąży a Ty trafiłaś na niewyedukowanego barana. Ja się staram nie nastawiać. Nie byłam nigdy na polskim usg wiec nie mam porównania. Ważne, że serce bije, małe rośnie. Reszty już nie zmienisz. A tu w 20 tyg dokładne pomiary biora. Zadzwoń do położnej i wytłumacz jak ważne to dla Ciebie a ten ktoś od pomiarów olał sprawę.