reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpniowe mamy 2015

akuku - trzymaj się tam. .. bez sensu, ze tak po łebkach robią te usg.

Olka - niesamowicie często masz badania. A jakie te bliźniaki masz? Dobrze myślę, ze 2-jajowe, jesli myślisz o różnych płciach? A co do brzucha - to tak będzie gigantem zapewne. Mój był ogromniasty już w połowie ciązy miałam większy niż sporo dziewczyn pod koniec. A, że do rozstępów to mam genetyczną zdolność, to brzuch mój wyglądał jak niebio gwiaździste.... ;)

reklama
Ja tez sie witam.
mala odstawiona do zlobka a ja zaraz zabieram sie za prasowanie.

akuku co za brak profesjonalizmu pokazaly te panie. Szkoda gadac. Mam nadzieje ze uda ci sie umowic na jakas dodatkowa wizyte gdzie wszystko pomierza.
a nie mozesz isc prywatnie? Chyba taniej cie to wyjdzie niz przylot do pl.

Cinamona jak sie corcia czuje ? Juz nir wymiotowala?
prywatnie 100 f tez w szpitalu czyli nie mam pewnosci ze zmierza bo to te same flondry chyba ;/
Ja chyba nie bede wogle szla prywatnie bo dla mnie to bezsensu skoro ide w te same miejsce ;( nie ufam im kompletnie i jak jeszcze mam za to placic to dziekuje... ale dowiem sie czy to na pewno jest tam... ale chyba tak..
Ja wogle nie widzialam tam nikogo innego kto by robil te usg niz te dwie babki..z tym ze ja trafilam na ta co sie uczy ! Dlugo juz troche ;/ a z mina taka jakby jej ktos kazal.

Pupui jak bylam w pl pamietam nawet z Alexem w 12 tyg mjalam wszystko dokladnie pomierzone sprawdzone komory serca itd...a ona nawet serca nie zblizala tylko pokazala ze bije a na moje pytanie ile ma uderzen na minite bo chcialabym sobie zapisac w ksiazeczce pamiatkowej powiedziala ze ona nie moze sprawdzic.. ta w polsce na gorszym sprzecie mi gin pokazywal a tu nie moze .. leniwa glupia baba... eh
Jeszcze robi ze mnie glupia..jakbym pierwszego dziecka sie spodziewala to pewnie bym myslala ze jesy ok... ale to 4 i sorry ale nie bedzie mi kitu wciakac

Znowu mnie gardlo boli przy przelykaniu.. do tego 8dolne mnie bola..one jeszcze nie wyszly do konca i tez bola jak przelykam nawet sline.. bo chyba jezykiem dziasel dotykamm.. no to z synkiem razem zabkujemy.

Witam z rana.
Ja jak tu bylam na pierwszym usg to super facet mi sie trafił I babka.
Wszystko pokazli I wytłumaczyli sprawdzali nozki raczki polkule w mózgu pęcherz I serducho oraz lozysko I pepowine. A ze małe spało w najlepsze to dlugo zeszło bo sie ruszac nie chcialo I mudialam kaszlec i pochodzic zeby je ciut zbudzić trochę bo chciał je dobrze obejrzeć. Ech to właśnie zalezy na kogo sie trafi. I to oni tez znaleźli mi miesniaka na macicy choc w pl jak bylam wcześniej na usg nic nie zauważyli.

No i nie bedzie drugiego scanu... nie interesije ich ze ja sie martwie... pobiora krew i tyle... ah ;(

Strasznie ci współczuję Akuku bo człowiek 12 tyg czeka żeby popatrzeć I usłyszeć jak sie dziecię rozwija a tu taka prowizorka wizyty

Nie wiem na jaki grzyb wogle na scan wolaja ;/
Przeciez ja sie bardziej martwie niz przed .. a do bani ;(

Współczuje Akuku. Bo przykro się robi. Ja po prostu podchodzę też na surowo i nadziei sobie wielkich nie robię bo wiem jak jest. Sama pracuje z lekarzami i pielęgniarkami to już mi nie dziwne ich metody. To drugie usg jest ważniejsze i na nim nie odpuszczę jeśli nie będę zadowolona.
A gdzie mieszkasz może są inne miejsca gdzie można usg zrobić? U mnie prywatnie są 2 rodzaje. Pełne badanie i tylko ogólny scan (i cena też różna).

Pączki już zjedzone? Ja zaraz jadę do polskieo sklepu poszukać.

Akuku ten pierwszy scan jest po ty by określić czy jest jeden dzidziuś czy więcej i by obliczyć datę porodu.

reklama
Do góry