reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Aneczka niczym się nie przejmuj, ja w pierwszej ciąży bardzo późno czulam ruchy, teraz tez nie mogę powiedzieć ze czuje regularnie, bo zdarzyło się może 3 razy ze cos poczulam ale to nic regularnego.

reklama
Kurcze tak fajnie bylo by poczuc juz maluszka wtedy bylabym spokojniejsza a tak to sie przejmuje czy wszystko jest ok:( zazdroszcze wam że czujecie juz pierwsze ruchy, napewno To niesamowite uczucie:)

aneczka736 - to jest absolutnie normalne że nei czujesz jeszcze ruchów. Ja w 1 ciązy czułam w 19-20 tyg, teraz raz czy dwa wydawało mi się że czuję, ale nie mam pewności. Pierwsze ruchy w 1 ciązy poczułam po całym aktywnym dniu kiedy w koncu sie położyłam i mogłam spokojnie poleżeć.. położyłam reke na brzuchu i odpoczywałam i wtedy kop kop :) W tak wczesnym etapie dziecko tez nie ma siły żeby kopać jakos mocno. Spróbuj wieczorem położyć się spokojnie, wsłuchac sie w siebie, pogadac z maluszkiem. Mała szansa ze obecnie poczujesz nagle w ciągu dnia ot tak.

Witajcie kochane

Gnidka tak bardzo mi przykro :( Tulę Cie mocno :*

Pytałam dziś u innego dentysty jak tam ze znieczuleniem dla kobiet w ciązy i dowiedziałam się,że to mój ginekolog powinien zadecydować, na co ja babce mówie,że rozmawiałam z ginekologiem i w żadnym wypadku to nie jego decyzja, a dentysty który powinien znać sie na preparatach które ma i stosuje i to on powinien ocenić,czy bedzie bezpieczny. Babka uznała wówczas,że moze ewentualnie jakieś słabsze znieczulenie dać... chyba tylko wizyta prywatna zapewni mi brak bólu hehe;)

Poduszka rewelacyjna! Ja sypiam ze zwykłą poduszką w nogach juz od jakiegoś czasu, ale chyba sie skuszę na taka jaka Ty masz Kasia.

Co do ruchów dziecka, to w pierwszej ciązy później sie je czuje niż w kolejnych (wg mojego lekarza), jego słowa potwierdziły sie w artykulach które czytałam, podobno po 16 tygodniu i później

Kochane chce kupić już kosmetyki pielęgnacyjne dla malucha, jakie polecacie??

Lilija w UK dawali mi bez problemu znieczulenie u dentysty, dziwne ze dentystka nie wie co może podać a co nie..

reklama
Jakby jeden to ok, ale konsultowałam sie z dwoma, obaj na NFZ ... boja sie podać cokolwiek, bo mam wrażenie,że nie wiedzą co by mogli

Do góry