reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Beatko albo gdzies slyszalam, albo wyczytalam, ze to chodzi o to, ze jak siedzisz to uciskasz macice czy cos a jak lezysz to ona sobie odpoczywa i moze dlatego lezenie dziala cuda :-)

reklama
witajcie dziewczyny, wieki tutaj nie zagladałam, miałam urlop tydzen, i sobie podrózowałam po UK, i po tym jakos nie mam weny by poczytac :))
Lucalew, trzymaj sie .

dziewczyny, mam pytanie, czuję ruchu dziecka juz od pare dni, z kazdym dniem mocniej ;) tyle ze nie w brzuchu, a w podbrzuszna, bardzo nisko. Nie wiem czy to dobrze tak, czy nie powinno czuc ruchu tak bardzo niskie w podbrzuszna ? a na polowke mam za 2 tyg, wiec tak troche mi to martwi. :baffled::baffled:

Tak Lakara, ruchy czuje sie nisko. Macica jest nisko teraz, dno ma poniżej pępka. Jak będziesz miała połówkowe to zauważysz, gdzie dr przykłada sondę

Po wizycie, dr zrobił szybkie usg by sprawdzić szyjkę, gdyż mam twardnienia macicy często, ale nie za często, wiec ok. Podejrzał malca, ja nie zdążyłam,ale pózniej w rozmowie powiedział "spokojnie, rusza sie, widziałem".
Dzieki za słowa otuchy

Dziewczyny dziekuje Wam bardzo za kciuki i slowa otuchy i wsparcie. Bardzo mi pomagaja.
Glowa przestala bolec i humor wrocil. Nadal nie wiedza jaka byla przyczyna. Po ostatnie wizycie w wc tfu tfu mam czysto, takze mam ogromna nadzieje ze tak juz zostanie. Kolezanka z lozka obok uswiadomila mnie dzisiaj ze nie wolno glaskac brzucha szoku doznalam bo ja wczoraj jak mialam te bole to caly czas glaskalam. Dostalam tutaj tez luteine 100 rano i wieczorem pod jezyk i nospe 2x3 razy dziennie. Sluchalam dzis 2 razy bicie serduszka wiec tez sie uspokoilam troche ale wczoraj wieczorem to byla tragedia.

Ja już po USG. Pomiary wszystkie ok. Tym razem lekarz miał problem ze stwierdzeniem płci. Na początku powiedział, że to chyba chłopiec, ale potem jeszcze pojeździł głowicą i stwierdził, że dziewczynka, już bardziej pewnie. Termin wyszedł 4.08.
Poza tym stwierdził, że jest położenie miednicowe i przez to trudno było określić płeć. Poczytałam sobie trochę, co to znaczy. Takie położenie to na razie nie problem, ale jak ok. 32 tygodnia nadal takie będzie, to mogę zacząć się martwić. Wiem, że moja mama przy mnie i mojej siostrze miała to samo - nie obróciłyśmy się głową w dół i rodziła nas (naturalnie) pupą do przodu. Pozostaje czekać i liczyć, że jednak się obróci dobrze.

mialam cc przez ułożenie miednicowe. W 26 tc byłam w szpitalu i tam lekarz już zwrócił uwagę,ze synek ułożony pośladkowy. Im dalej tym cześciej to było podkreślane. Mały sie nie obrócił do konca, zreszta ja miałam na końcu mało wód, wiec nie bardzo miał jak. Ale koleżance córka obróciła sie w 37 tc, farciara.
Kiedyś to chyba nie mieli jak sprawdzić,ze dziecko posladowe, moja ciotka tez rodziła tak córkę, szok.
Ja bardzo liczę,ze u mnie sytuacja sie nie powtórzy i urodze Sn

Beata koniec oszukiwania :-) lepiej do następnej wizyty pooszczedzaj się tak naprawdę żeby zobaczyć czy się wydłuża. Aplikatora ja nie używam bo mi nie wygodnie :-D

Lakara ja dziewczynkę czuje w podbrzuszu, kopie mnie po pęcherzu i jelitach okrutnie.
Drugi bliźniak jest nad pępkiem i kopie mnie po żołądku. Jeśli ktoś kiedyś mi zazdrościł ciąży blizniaczej to już może przestać :-D

Lucalew cieszę się, że nie widać plamienia. Odpoczywaj i nie głaskaj brzucha bo to prowokuje skurcze :-)

Ze mną w szpitalu leżała dziewczyna, która trafiła tam bo została pobita i okazało się, że jest w ciąży... W 27 tygodniu ciąży :-D

Kruszka polizna jest w stanie wyczuc ulozenie dziecka macajac brzuch.. w uk tylko tak sorawdzaja bo usg nie ma przed porodem.

Lucalew to prawda ze nie powinno sie bo wywoluje skurcze ale tu chodzi o to by nie glaskac non stop. Troszke mozesz ;)

Dobranoc.

dzieki dziewczyny :) :-):-)

Olka87 - niestety nadal ci zazdroszczę bliźniaczkę, przeciez to tylko 9 mscy, a moze 8 :) :-D

reklama
A u nas awaria. Cos z odplywem i woda w lazience na dole gdzies spod kibelka wyplywa. Najgorsze ze to wszystko jest jakos polaczone i jak poszlam wziasc prysznic na gore to slysze ze enek drze sie ze woda znowu wyplywa[emoji33] Glowe tylko raz umylam i bez odzywki wiec wlosy jakies takie byle jakie[emoji16]
Jutro rano ma przyjsc gosciu co nam remont robil. Trzeba sorawdzic czy to oni cos spartolili czy moze przez te deszcze cos tam z odplywem sie stali. Mam nadzieje ze szybko naprawia bo ani sie umyc, ani spuscic wody w kibelku ani pralku czy zmywarki puscic. Nawet obiadu gotowac nie bedziemy jesli nie naprawia.
Wrrrr

Do góry