reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Hej dziewczyny co do twardnienia brzucha to u mnie się dziś zaczęło... Trochę się przestraszylam ale poczytałam trochę i jeśli twardnieniu nie towarzyszy ból, wydzielina krwi to nie ma się czym martwić. Oczywiście za tydzień mam wizytę powiem o tym lekarzowi ale póki co nie martwię się na zapas zauważyłam że brzuch robi się twardy gdy za długo siedzie albo długo chodzę.

reklama
Beatko niby jedna ale emil spal z nami wiec w sumie nie uzywana a teraz ma już takie dla starszych chlopcow :D z tym ze nadal spi z nami :D:D ale już ne długo mam nadzieje. ja początkowo będę uzywac tylko kolyske i później jak się okaze ze mala będzie spac w kolysce to kupie lozeczko dla emilka a mala tradfi do jego lozeczka szczebelkowego.

20131225_155207.jpg20131225_155226.jpg

tak to wygląda w kolysce będę zywala kocyki akurat bo pościel jest zbyt sztywna i nie opatula tak a lozeczka jak mowie początkowo nie będę wcale uzywac..no chyba ze się wyniesiemy z z tego mieszkania i będzie miejsce to jak najbardziej :D:D

Załączniki

• 20131225_155207.jpg
    20131225_155207.jpg
    15,9 KB · Wyświetleń: 63
  • 20131225_155226.jpg
    20131225_155226.jpg
    28,6 KB · Wyświetleń: 60
W 22tygodniu lekarz mi mówił, że powinnam czuć 10 ruchów na 12 godzin. To taka ciekawostka:D Ale oczywiście jak będziemy cały dzień w ruchu to ciężko to wyłapać:D

Hej

Bunia w koncu sie doczekalas[emoji1]

A ja wczoraj sie dowiedzialam ze enek chyba bedzie musial jechac sluzbowo do meksyku w lipcu[emoji20] jak bede w 35-36 tyg. Jego szef chcial z tydzien pozniej to spotkanie robic ale enek powiedzial ze w tym terminie nie moze napewno wiec szef zmienil o tydzien wczesniej.
Musze z rodzicami pogadac czy przyleca do mnie na ten czas bo to juz bedzie goracy okres. Co prawda mam nadzieje ze mlody tak wczesnie sie nie urodzi ale lepoej zebym nie byla sama. Chodzi tu przede wszystkim o moja corke zeby miala opieka gdyby sie wczesniej zaczelo.
Ale bede nogi zaciskala na maxa zeby enek zdarzyl[emoji1]

Sann jeśli nie towarzyszy ból, wydzielina z krwią I/LUB NADMIERNA CZĘSTOTLIWOŚĆ skurczów - wtedy nie ma się co martwić. Powiedzmy że brzuch powinien twardnieć około 5 razy dziennie. U mnie twardniał bardzo często i to było niepokojące, dzięki temu teraz jestem przykuta do łóżka :(
A tak w temacie - czy myślicie, że mogę sobie pozwolić na kąpiel w ciepłej wodzie? Według mojej mamy ciepła woda wzmaga skurcze a mi się wydaje, że ona rozluźnia właśnie. Potrzebuję tego bardzo, na głowie mogłabym już frytki smażyć, takie włosy mam przetłuszczone :( a nie chcę ryzykować wiszenia głową w dół przez 15minut...
Jestem przerażona bo jedyna pozycja w jakiej brzuch pozostaje miękki i twardnieje baaaaardzo rzadko to leżenie na plecach z nogami ugiętymi w kolanach, jednak każdy najmniejszy ruch - leżenie na boku, siedzenie na tyłku, pozycja półsiedząca, już nie mówiąc o staniu czy chodzeniu - to wszystko powoduje, że gdy wracam do leżenia na plecach, brzuch jest cały spięty :(

Bunia, gratuluję ruchów! Jak już poczułaś to teraz będzie z górki i zaraz się rozszaleje! :)

Cinamona, zaciskaj nogi, zaciskaj kochana! ;)

Ostatnia edycja:
Anciikowa jeśli pytasz o kąpiel w wannie to Twoja mama ma rację. Ale nie widzę przeciwwskazań żeby wziąć prysznic. Jeśli nie chcesz ryzykować mycia z głową w dół to połóż się w wannie napuść parę cm wody i umyj głowę w pozycji leżącej. Ja tak często robię kończąc kąpiel gdy woda już spływa. Oczywiście to tylko moje zdanie. Żadna ze mnie specjalistka i znawca.

cinamona - no no, tez bym się bała być sama w tym ostatnim okresie.. Na szczescie chłopcy ponoć lubią rodzić się poźniej :) choć to hipoteza oczywiscie :) ale u mojej siostry, kolezanek się sprawdza - chłopcy się rodzą częściej po terminie.

anncikowa - ja gorącą kąpielą chyba wywołałam poród :D bo już było 3 dni przed terminem, a bardzo chciałam żeby córka juz wyszła bo był grudzień i coraz bliżej świąt, i w sobotę wieczorem ciepła kąpiel w wannie a w niedziele rano na porodówkę :)
Ciepła woda rozluźnia i może wywołać poród, ale ja jeszcze na tym etapie czasem biorę kąpiel. Nie za długo, ale dla przyjemności. A co do mycia włosów to właśnie tak jak Zuzzi pisze - nie lepiej stojąc pod prysznicem?

reklama
Lucere chodzi o to że staram się unikać jak ognia pozycji innej niż leżąca z podkurczonymi nogami bo w każdej brzuch twardnieje w sekundę i jest twardy póki się nie położę...stąd moje wątpliwości.

Do góry