reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Ancikowa nie mozesz cieplych kapieli niestety. Ona wzmaga skurcze ale sa mniej odczuwalne dla tego jak np jestes w terminie i masz skurcze to mowia by zrobic ciepla kapiel jak sie uspokoi to nie zaczyna sie porod a jak siw nasili to szybko do szpitala..

Ja z w kazdej ciazy tak od 36-37 tyg bralam kapiele codziennie a nawet dwa razy dziennie. Wczesniej tez ale sporadycznie z tym ze ja skurczy nie mam.
A jak z Emilkiem mialam juz skurcze to poszlam pod prysznic i bylo gorzej..ale polozna i tak stwierdzila ze dlugo jeszcze hehe ze spokojnie przespie cala noc a urldzilam 00.02 hha.

Ancikowa moze lepiej szybki prysznic na stojaco ? Nie wiem czy mozesz a jak nie to niech ktos miske z woda przyniesie i Ci umyje wlosy na lozku ale ty z glowa poza lozkiem hmm.

Lucere czyli skoro chlopcy rodza sie pozniej a ja rodzilam ostatniego w 38 tyg to nastawiac sie wczesniej ? Ja sie urodzilam w 7 miesiacu..nie wiem w ktorym tyg..i boje sie barzo zeby mi sie corcia za wczesnie nie urodzila.. najgorsze ze moja mama zadnych skurvzow nic nie czula tylko w lazience krew.. i szybko na szpital..a jak dojechala to ja juz mialam nogi na zewnatrz i musieli ciagnac mnie za nogi bo bym sie udusila..

Ancikowa ja tez pojechalabym na szpital... bo to faktycznie zadna poprawa... jak ja mialam te skurcze to po dniu lezenie wszystko przeszlo i nie musze lezec. Ja bym pojechala sprawdzic szyjke zeby sie nie okazalo ze za pozno jest na szew np.
Wiem ze nie chcesz dziecka w domu zostawiac ale pomysl o drugim i sobie..w domu i tak lezysz a w szpitalu cie przynajmniej zbadaja i zawsze mozesz sie wypisac na wlasne zadanie jesli wszystko bedzie dobrze.

ancikowa, a pobrala ci wymaz?
takie
zachowanie macicy moze byc przy infekcji.
pojechlabym do s
zpitala i niech cie porzanie zbadaja i pobiora wymazy.
pr
zy infekcji czesto nie ma objawow w postaci uplawow.
i jak pis
ze love, zadna to poprawa, jak musisz lezec plackiem.

zna szyjki nie wytrzyma, nawet najdluzsza ciaglych surczow, wiec niech lepiej znajda przyczyne tego, bo to nie jest normalne.

Beatko mozliwe ze mala tak lezy moj maly lezy glowkowo i daje czadu glownie po mojej lewej stronie i w okolicach pepka i co chce go podejrzec jak kopie to sie uspakaja ale wczoraj udalo sie i co bylo tez cudne to ze moj M poczul kopniaczka :-):-):-):-)

Akuku - to nie zasada z tym rodzeniem chlopców pozniej :) przecież i chłopcy są wcześniakami. To raczej taka luźna informacja. U mnie siostra rodziła synów po terminie i kilka kolezanek też. Nie wiem czy to kiedy Ty byłaś urodzona ma coś do tego kiedy rodzisz dzieci, nie znam sie na tym.

Borysiatko udanych łowów :-)

Blerka no i super teraz bedziesz miala czas dla siebie i na przygotowania na przyjscie Leona :-) Tylko nie szkoda bylo Ci urlopu, no nic wazne ze juz na wolnym :-):-):-)

Akuku jak masz wlasnie tylko jeden komplet do ja bym dokupila dziewczece :-):-):-)

Ja mysle ze czuje czkawke tak mi sie wydaje ze to czkawa o tak :-) tzn to takie regularne pyk pyk - nie wiem jak to nazwac :-)

Lucynko takie regularne pykanie jak kopniaczki tylko duzo bardziej delikatne? Bo ja mialam tak raz w nocy jak wrocilam z siku i przylozylam reke do brzucha a tam pyk cisza pyk cisza pyk... i tak dopoki nie zasnelam :D

reklama
Ancikowa a ja z kapielami w wannie bym nie ryzykowala, przeciez to idealne miejsce na pobudzanie skurczy... ja nawet teraz pod prysznicem kape sie w letniej wodzie zeby nie zaszkodzic :p i naprawde tak jak laseczki mowia lepiej polezec w szpitalu a wszystko sprawdza

Do góry