reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Magdus haha, tak! Dzięki Bogu.

Bleysiayko, pojechalabym na IP z taka opuchlizna. To nie sa żarty.

reklama
Cześć Bąki..
witamy się po nieprzespanej nocy. burze były długie i olbrzymie... szkoda tylko, że tak mało padało. dziś dużo chłodniej. Moje stopy są szczęśliwe.

Mam dziś wizytę... muszę zapytać o KTG od kiedy co ile i w ogóle i wybrać ostatecznie szpital. Nigdy się chyba nie zdecyduje... Jeden jest w moim mieście - powiatowy, zwykły. Chodziłam do nich do szkoły rodzenia. Położne super! Mało kobiet tu u nas rodzi bo wszystkie uciekają do Warszawy. W sali max 2 osoby... Podobno położne bardzo pomocne..... są dwa duże minusy - nie ma znieczulenia ZZO, jest wyłącznie gaz - ja jeszcze nie jestem zdecydowana, ale chciałabym mieć możliwość wyboru, a drugi minus - że jest to szpitalik powiatowy jak coś się dzieje z dzieckiem czy matką to i tak jest wywózka do szpitala do Warszawy, często oddzielnie, decyzje zapadają bardzo wolno... a jeśli Warszawa to Madaliński. Tak znowu podobno przemiał jak w hurtowni... ale specjaliści i sprzęt lepszy. Wiem, że nie można myśleć, że coś będzie nie tak.. ale no... sama nie wiem. Minus też taki, że 60 kilometrów od domu.

no to masz blerka o czym myśleć. Ja pewnie wybrałabym szpital z lepszym sprzętem, docelowo leży się tylko kilka dni więc niemiłych lekarzy czy położne można znieść, ale braku sprzętu nic nie zrekompensuje.

ja miałam dziś fatalną noc, całą noc piłam jak opętana, ciągle mnie suszyło, pociłam się jak zwierzę i nic nie spałam. Mój wstawał po 4 do pracy to jakoś mi się oko przymknęło po to, żeby o 5 obudzić się z powodu burzy. Marta przyszła do mnie do łóżka, bo też się przebudziła. Na domiar złego wszystkie kwiatki na balkonie mi ta burza połamała :/ Mój będzie płakał jak wróci bo kwiatki i wszelkie ogrodnicze sprawy to jego konik.

No blerka, decyzja niełatwa.

Dzień dobry sie z wami :)
Noc trudna, skurczy wkurzających sporo, mdłości okropne. Ale w pionie jest całkiem ok ;) haha

Jakie dziś plany panie maja?

Blerka a skąd jesteś? Jeśli można tak oficjalnie na forum zapytać :-)

Anney moje plany to ciągłe sprzątanie, ale mój organizm odmówił współpracy. Nie mogę sobie znaleźć miejsca, grzecznie wejdę trzeba coś zrobić. A lubię zaczynać od kuchni, jednakcmysze czekać, bo puscilam pusta zmywarkę i wszystko czeka na załadowanie.
Kawkę sobie zrobię :-)

Blerka moja teściowa pracuje na Madalińskiego na patologii i z tego co mi mówiła, to opieka nie jest zla. Poczytaj sobie może opinie w Internecie jeszcze na temat porodów.

Kruszka - nie można, to ściśle tajna informacja bo tak naprawdę jestem agentem FBI ....:p jestem z Sochaczewa :)

Lidia - już nie czytam opinii bo są całkiem sprzeczne. Moja kuzynka rodziła tam 2 lata temu, była zadowolona, ale powiedziała, że rzeczywiście jest hurtowo. Laski na korytarzach z dziećmi i w ogóle....ale była zadowolona. Teraz w kwietniu rodziła żona brata mojego męża i była niezadowolona. Zero pomocy, miała problemy z laktacją - nikt nie pomógł i też powiedziała, że hurtownia.
Ja się jeszcze boję czy ja tam zdążę dojechać i czy mój mąż nie dostanie zawału po drodze.... a nie chcę się kłaść do szpitala wcześniej....

pisalam wam wczoraj o zzo ale mi zjadlo, trabili ze jest juz dostepne ale to oczywiscie lipa, bo jest dostepne tylko tam gdzie na oddziale maja caly czas anesezjologa a mowila mi polozna ze w takim szpitalu w malych miejscowosciach nie ma na to szans bo taki lekarz zarabia z kilkanascie tysiecy i sie nie oplaca, zastanawia mnie tylko to jak jest z cesarkami, do cesarki naglej czy planowanej musi przyjsc wiec dlaczego nie moze do naturalnego porodu

To ja nie mam tak źle z tym sikaniem w nocy idę tylko raz i to nad ranem dopiero, także nie jest źle ale i tak co chwile się budzę i zmieniam pozycję.. :/

U nas się ochlodzilo, bo też mi od tych upałów zaczęły stopy puchnąc .. Ja używam taki specjalny balsam do opuchniętych nóg, fajnie schładza nogi :D

reklama
pisalam wam wczoraj o zzo ale mi zjadlo, trabili ze jest juz dostepne ale to oczywiscie lipa, bo jest dostepne tylko tam gdzie na oddziale maja caly czas anesezjologa a mowila mi polozna ze w takim szpitalu w malych miejscowosciach nie ma na to szans bo taki lekarz zarabia z kilkanascie tysiecy i sie nie oplaca, zastanawia mnie tylko to jak jest z cesarkami, do cesarki naglej czy planowanej musi przyjsc wiec dlaczego nie moze do naturalnego porodu

To wlasnie o tym pisałam, ciekawe jak rozwiążą sprawę z anestezjologami.
Life

Do góry