reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Gratulacje, Love, dobrze, że masz już to za sobą.
Olka, fajnie, że tak już sobie radzicie.

Ja za to dzisiaj się zastanawiam, czy na pewno poznam, że to już. Dzisiaj przyjechałam do pracy odebrać umowę, bo miałam do 30 czerwca i chciałam mieć pewność, że mi przedłużyli, że wszystko jest podpisane. Teraz mam jakieś takie napięcie w dole brzucha, ale słabe, nawet miewałam gorzej na okres. No i nie wiem, czy coś się dzieje, czy nie. Dzisiaj wieczorem mam podjechać do siostry po resztę rzeczy, które dla mnie ma, jutro po wózek do znajomych, w czwartek mam wizytę i chciałabym do tego wszystkiego dotrwać. Może przynajmniej na wizycie dowiem się, czy wszystko ok i czy nie ma rozwarcia. Niczego, co by czop przypominało, nie widziałam. Czuję też, że mała się czasem strasznie rozpycha.

reklama
cinamona - dzięki za dokładny opis!! tego mi było trzeba :) hmm... tez doskonale znam ból porodowy bo pierwszy poród 11h bez zzo. I najgorsze było wlasnie rozwieranie od 2 do 8 cm.. potem już w miarę poszło. To pewnie taka ulga jak u mnie już po urodzenia jak w końcu skurcze ustały.
A jakich skutków ubocznych można sie spodziewac?

Też od paru dni jakoś tak bardziej świadomie niż w 1 ciązy odczuwam ze zbliża się poród. Czasem mam kłucie w dole brzucha, wiecej sie napina. No i zaczął mi przeszkadzac :) już nie daje rady sie schylać czy siadać na podłodze.

Betka to poudawać możesz, gorzej jak sie naprawde zacznie i ci nie uwierzy hehe :D

Olka jak miło słyszeć ze u was wszystko dobrze i księżniczki rosną :)

Akuku jeszcze tylko 16 dni? :) oby mała wytrzymała, a jak skurcze nadal cos trzymają czy lepiej ?

Kasietta mówisz dopiero to podziałało? Na mojego chyba juz nic nie podziała..

Lilija nożem? O matko :/ dobrze ze nic mu sie nie stalo.. Ciarki mnie az przeszły.. Ale dobrze ze potraficie to oddzielić tzn praca zostaje w pracy bo inaczej szło by zwariować chyba..

Niki no czasem chyba lepiej, jeszcze mamy z 4 tyg wiec zobaczymy jak to bedzie :)

Maartuszka moj tez sie rożnie układa :) raz pępek "wychodzi" prawie a raz jest dołek porzadny.. Raz z prawej górka raz z lewej.. Raz w pionie leży a raz lekko pod katem także norma :) dont worry

Blerka u mnie poniżej pępka juz kilka tez jest i sie ... powiększają ???!!!! Buuu :/ także łącze sie z tobą [emoji30]

ja tez mysle o epiduralu i chyba nie obejdę sie bez... Ale nie dopytywałam wlasnie dokładnie do jakiego etapu podaja.. Mam nadzieje ze wszystko pójdzie dobrze

A ja dziewczyny moze spałam w nocy z 4h i jestem padnięta.. Najpierw nie mogłam zasnac, potem sie obudziłam po 4 z gazami w brzuchu i mnie "pompowało" do rana przez co brzuch napięty i nie mogłam sie juz ulozyc do spania Eh..

Po za tym chyba musze nospe kupić bo juz sama noe wiem.. Niby wszystko ok jest s ten brzuch mi strasznie cos twardnieje.. Niby normalnie ale czasem az boli, i wogole dupa dupa.. :/

Któraś dzis rodzi? [emoji12][emoji12][emoji12][emoji15][emoji15][emoji15][emoji106][emoji106][emoji106]
Anney, Lucalew ... ???

Oj Blerka - juz nie długo i będzie po wszystkim. A Master Leonardo będzie lekiem na całe zło.
A co do marudzenia to marudz, póki możesz później się będziesz tylko cieszyć :*

Bunia skurcze nadal sa ale na szczescie nieregularne ;)
Nospa pomaga.. w sumie to moja mama bedzie tu z 4 na 5 wiec wtedy juz moge rodzic hahahha.

Blerka chcesz zobaczyc moj brzuch ? Goly w sensie ? Moze Cie to pocieszy ;/ ja mam caly w bliznach..z pierwszej ciazy.. teraz juz nic nie wychodzi.. ale jest rozciagnkety i luzny az eh.. no ale coz.. po porodzie bede cwiczyc i byle by nie zyl swoim zyciem to bede szczesliwa ;)

reklama
Do góry