reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Hej, tu ja martwa dusza haha :) ciągle w szpitalu i syn mi telefon zabiera do grania, ledwo nadążam was czytać

Dzieki za info o syropie drosetux, chociaż i tak w poniedziałek wybiorę się na osłuchanie, jak to zapalenie oskrzeli czy płuc to może być groźne dla malucha:/

Nigdy nie rozumiałam fenomenu baldachimów, takie to cygańskie [emoji14]

Podgrzewacze z kolei wydają mi się podejrzane, to nie jest tak że w ciągłym ciepłe rozmnażają się bakterie? Nie lepiej zrobić świeże mleko?

Pozdrawiam :)

reklama
Mama03 pisze:
Czytałam o tym materiale. Podobno jest przydatny dla dzidziusia do masażu dobrze wywalilo na rozwój ;-)
Materiał to zwykły polar minky. Jest milusi, będzie się miło przytulać. Wszystkie sensorki robią z jego dodatkiem. W tej szmatce najlepsze są metki :tak: Maluchy uwielbiają metki :blink:. Oczywiście takie niemowlaki już, nie noworodki. Dlatego praktycznie wszędzie można je spotkać: przy kostkach sensorycznych, przy szmatkach-przytulankach, przy pościeli...

Dzag82 też o myślałam. Muszę się tym zainteresować ale nauczona doświadczeniem czekam cierpliwie do maja. Wtedy też mąż przytacha wszytskie ubranka i będę robic selekcję. Płeć będzie znana to będę wiedziała co dalej z ubrankami.

Wózek kupię pewnie Ok 6-7 miesiąca, wstępnie anex mam upatrzony i nie ja jedyn chyba na forum. A i ta przystWka do łóżka co już kiedyś była mowa to świetna sprawa ! Polecam

Rany @luska1979 chyba w pracy wiedzą o ciąży? Nie może tam do nich kto inny chodzić.
@dzag82 to się chyba pan metka nazywało czy jakoś tak ;) u wielu dzieci hit.

Ja się chustowałam od 3 m-ca czyli też już w pionie. Mozna na początek na jakimś większym misiu poćwiczyć. Dla mnie chusta must have. Zobaczymy czy dla dziecka, bo nie wszystkie lubią. Przy drobnym sprzątani u i wielu innych czynnościach było jak wybawienie. Na zakupy smigalam, na parkingu się wiazalam a spojrzenia ludzi bezcenne. Na szczęście teraz to bardziej popularne.
Są też kursy, już z maluchem. Warto się wybrać by robić to prawidłowo.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@luska1979 u nas wszędzie autem. Najprawdopodobniej kupujemy Britax wózek. Zajmie dużo miejsca w aucie. Mam Hyundai Sonatę. Chyba że zamienię się na Audi z mężem. Jak wsadzę do mojego wózek, dwójkę dzieci z tyłu, to gdzie ja włożę zakupy? [emoji23][emoji23][emoji23] staram się robić raz na tydzień. Wiec trochę tego jest.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja to nie wiem czy u mnie kwestia luzu, czy brak czasu :laugh2: Pamiętam jak przy pierwszym wszystko w internecie sprawdzałam, czytałam, porównywałam. Gdzie ja bym teraz czas na to znalazła...

Co do butelek to ja miałam parcie na karmienie piersią. Przy pierwszym synu kiepsko poszło, po 3-cim miesiącu całkiem przeszliśmy na mm, od początku używaliśmy tommee tippee, bo one mają smoczki bardzo podobne do piersi, takie naturalne. Później już Avent, a w okolicach pół roku wodę czy herbatki soki pił tylko z kubeczka Lovi 360. Przy drugim synu zaopatrzyłam się w dwie butelki od razu, ale tego z kolei udało się karmić 11 miesięcy :blink: Jak po jakimś czasie dostawał dodatkowo do piersi mm to tez z tommee tippee. A jak przeszedł całkiem na butlę to już Avent. No i pije tez z kubeczka Lovi 360 a nie z butli, ale on troszkę później załapał niż Tymek.
Dzag82 ja miałam identycznie pierwszy tylko 3 m-ce ssał pierś i to jedną bo drugiej nie ruszył ,wtedy butla canpoll babbys te były na topie 13 lat temu przy drugim brzdącu zaopatrzona byłam w butelki Tommee Teippee myśląc,że młody będzie wolał mm a tu okazało się że był na piersi 1,5 roku i brał by dalej ale odstawiłam .Tym razem nie zaopatruję się w butelkę, kupię jak będzie potrzeba. Teraz są dostępne w każdym sklepie, a ja wiem jaki rodzaj karmienia trzecia dzidzia będzie preferowała

Rany @luska1979 chyba w pracy wiedzą o ciąży? Nie może tam do nich kto inny chodzić.
@dzag82 to się chyba pan metka nazywało czy jakoś tak ;) u wielu dzieci hit.

Ja się chustowałam od 3 m-ca czyli też już w pionie. Mozna na początek na jakimś większym misiu poćwiczyć. Dla mnie chusta must have. Zobaczymy czy dla dziecka, bo nie wszystkie lubią. Przy drobnym sprzątani u i wielu innych czynnościach było jak wybawienie. Na zakupy smigalam, na parkingu się wiazalam a spojrzenia ludzi bezcenne. Na szczęście teraz to bardziej popularne.
Są też kursy, już z maluchem. Warto się wybrać by robić to prawidłowo.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Jest jakiś konkretny rodzaj chusty jaki możesz polecić?
Będę wdzięczna za sprawdzone wskazówki bo jak patrzę na forach to tego jest za wiele...

reklama
No ja jestem z tych mam co bez podgrzewacza nie wyobrażają sobie życia mamy.
Lilith25 podstawą ubrania dzidziusia jest body i śpioszki więc tego musisz mieć trochę.Kilka półśpioszków plus bluzeczka też się mogą przydać,skarpetki gdybyś miała rompery bez stópek.Niektórzy kupują też trochę normalnych ciuszków typu dżinsy czy sukienki dla dziewczynki plus coś co nakładasz na spacer czyli sweterki czy kurtki zależności od pory roku.
Baldachim też nie zdał egzaminu.Zresztą ja kupuje łóżeczko turystyczne więc nawet ochraniacza potrzebuje.Karuzelka to też dodatkowy bajer.Można sobie darować.Huśtawka eletryczna to kolejna rzecz która bardzo się sprawdziła więc zakup konieczny.
Guarana ja mam stresa by zdążyć z wyprawką bo zaczynam od nowa jakbym dzieci nie miała.Wszystko rozdałam wię trochę tego jest.
Kurektyna 3 butelki te na 150 ml na początek wystarczy.Ja jestem wierna firmie TT więc z tworzywa.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Luska1979 heh i ja zaczynam od zera przy dwójce dzieci wszystko dawno temu wydałam,a najśmieszniejsze jest to,że mam powtórkę z rozrywki przy drugiej ciąży też wszystko od zera

Do góry