reklama

Sierpniowe mamy 2026

reklama
Hej , jestem tu nowa mam termin na 7.08/8.08 - dołączyłam do wątku ponieważ interesują mnie suplementy które przyjmujecie - lekarz polecił mi pueria uno i też je zażywam po 1 tabletce dziennie
Ale teraz czytam że niektóre brały dwie dawki DHA lub że ten kwas nie jest właściwy. Jakie macie opinie na ten temat?
Hej, przez to wszystko co ostatnio się tu działo żadna z nas się nie przywitała 😢 rozgość się, fajnie, jakbyś została nie tylko po to, żeby rozmawiać o suplementach ☺️

Ja biorę puerię zgodnie z ulotką, czyli jedna kapsułka DHA i jedna z pozostałymi witaminami dziennie. Nie wnikam w temat kwasów, mój lekarz nie ma nic przeciwko i pan tabletka również, zatem mój wybór padł na te 🤷🏼‍♀️

Robię próbę, czy w ogóle da się wstawić zdjęcie 😬 mam taką pamiątkę po wczorajszym USG 🥹
0b5d8dd1-491e-474c-b3e2-8fcac6f39bff.jpeg

Dzień dobry dziewczyny 😊 ostatnio tutaj spokój widzę, sama się mało udzielałam ale nie miałam zupełnie siły po pracy, taka nadal jestem senna i zmęczona, ale tylko takie objawy mi zostały 😑 apetyt ogromny i nie na słodkie ciągle jakieś kanapeczki, sałatki, zupa, obiad 🙈 dramat jakiś

Dzień dobry dziewczyny 😊 ostatnio tutaj spokój widzę, sama się mało udzielałam ale nie miałam zupełnie siły po pracy, taka nadal jestem senna i zmęczona, ale tylko takie objawy mi zostały 😑 apetyt ogromny i nie na słodkie ciągle jakieś kanapeczki, sałatki, zupa, obiad 🙈 dramat jakiś
Takie zachcianki lepsze niz na slodkie, takze oby tak dalej! :)

Wczoraj powiedzieliśmy chłopcom o ciąży, trochę się obawiałam jak zareagują, a oni się tak szczerze ucieszyli 😍 od razu zaczęli obstawiać płeć i obaj jednoznacznie chcą brata 🫣😁 dla młodszego to jeszcze abstrakcja, ale starszy już raz przechodził przez moją ciążę i jego reakcji najbardziej się obawiałam (jak urodził się młodszy syn, to starszy (miał wtedy 4,5 roku) mimo naszych starań, aby go dobrze przygotować do nowej roli brata, był bardzo zazdrosny- tym bardziej mi ulżyło, ze szczerze się ucieszył)🙂.
A w jakim wieku chłopcy? Ja się boje córce powiedzieć. Czekam do 2 trymestru. Ale ona już nastolatka i nie chce wogle słyszeć o kolejnym rodzeństwie. Braciszek jej wystarcza. Zakochana w nim bardzo. Mają super kontakt, ale mówi że już więcej by nie chciała.
Mam niektóre wyniki badań i jestem w szoku. Nie wiem czy to kwestia laboratorium czy ciąża tak na mnie działa ale TSH spadło mi od dokładnie 12 grudnia z 2,11 na 0,411 , a glukoza która zawsze była powyżej 90 a co najmniej powyżej 80 dzisiaj 72 gdzie norma jest od 70, w dodatku nie planowałam badań więc wypiłam rano kawę i trochę coli 🙈
Ale co mnie martwi to wyszły mi bakterie w moczu, nie mam żadnych objawów zapalenia, ani nic więc nie wiem skąd to się wzięło. Dżipiti mówi, że mogła być zanieczyszczona cyclogestem, ale i tak mnie trochę to niepokoi 😬
No może ciąża tak właśnie wpływa. Ja mam jaskrę i w ciąży zawsze ciśnienie w oczach idealne, bez leków. Natomiast bez ciąży i z lekami często było powyżej normy. We wrześniu robiłam zabieg na oczy, na ten moment bez leków jest idealnie, w ciąży raz byłam na mierzeniu i też było dobrze. Profesor u której się leczę mówiła, że właśnie tak fajnie jest to nasze ciało skonstruowane, że w ciąży samo sobie super radzi.

Odzywam się mało, bo brakuje mi czasu. Przy moim 1.5 roczniaku staram się nie korzystać za wiele z telefonu. A jak idzie spać to najczęściej ja razem z nim.

A w jakim wieku chłopcy? Ja się boje córce powiedzieć. Czekam do 2 trymestru. Ale ona już nastolatka i nie chce wogle słyszeć o kolejnym rodzeństwie. Braciszek jej wystarcza. Zakochana w nim bardzo. Mają super kontakt, ale mówi że już więcej by nie chciała.

No może ciąża tak właśnie wpływa. Ja mam jaskrę i w ciąży zawsze ciśnienie w oczach idealne, bez leków. Natomiast bez ciąży i z lekami często było powyżej normy. We wrześniu robiłam zabieg na oczy, na ten moment bez leków jest idealnie, w ciąży raz byłam na mierzeniu i też było dobrze. Profesor u której się leczę mówiła, że właśnie tak fajnie jest to nasze ciało skonstruowane, że w ciąży samo sobie super radzi.

Odzywam się mało, bo brakuje mi czasu. Przy moim 1.5 roczniaku staram się nie korzystać za wiele z telefonu. A jak idzie spać to najczęściej ja razem z nim.
Chłopcy są w wieku 4,5 roku i 9 lat 🙂 Trzymam kciuki, żeby Twoja córka dobrze przyjęła wiadomość o ciąży 🙂

reklama
Ja dziś miałam trochę śluzu brązowego, bardzo rozciągliwego. Identyczny miałam w dniu spodziewanej miesiączki, której nie dostałam. Dziś końcówka 9tc, także nie jest termin "kolejnej" wypadającej miesiączki.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry