reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpniowe mamy 2026

Czekałam aż ktoś założy ten wątek :D Termin z daty OM na 13.08. Przy poprzedniej ciąży nie dołączałam do żadnych grup, ale tym razem od samiusieńskiego początku mam jakieś złe przeczucia (nie pytajcie dlaczego, po prostu jakoś tak wewnętrznie) i czuję, że potrzebuję integracji z innymi mamami, chociażby online. Nikt inny lepiej nas chyba nie zrozumie i nie wesprze niż inna mama, zwłaszcza przechodząca ciążę w tym samym czasie
Rozumiem Twoją potrzebę integracji z innymi mamami. Też tak mam, i zastanawiam się, z czego to wynika, że o tak intymnych rzeczach rozmawia się na forum z obcymi osobami. Być może ta anonimowość daje jakąś taką swobodę, plus fakt, że większa grupa przechodzi mniej więcej przez podobne „problemy” w podobnym czasie. Ja przyznam że z forum korzystałam w czasie dwóch ciąż (2013 i 2021) i bardzo miło wspominam ten czas 😁
Pelna obaw i nadzieji , ze tym razem bedzie wszystko dobrze witam sie z Wami. Miesiac temu bylam przez chwile na lipcowych mamach, a po miesiacu od poronienia znow jestem w ciazy. Moj termin z om to 22.08, na pierwszej wizycie bylam juz w piatek, jestem na progu i acardzie, beta poki co rosnie ladnie. Kolejna wizyta 23.12 🤞
To już niedługo wizyta 😁😁 ja pierwszą zaplanowałam na 5.01, zastanawiałam się czy nie za wcześnie, ale w sumie będzie to już 7 tydzień ciąży 😳 (o ile wszystko będzie dobrze) i może uda się kartę ciąży już założyć, i się teraz zastanawiam, czy to nie za późno na pierwszą wizytę.
U mnie dzisiaj 5+2 i podobnie się czuję… od początku właściwie boli mnie głowa i mam zawroty. Już takie silne, że mdli okropnie, najgorzej wieczorem i w nocy, nad ranem ujdzie… sprawdzałaś żelazo i ferrytyne? Niedobory też powodują zawroty głowy
Ajjj, współczuję objawów, tym bardziej tak silnych. Zastanawiałam się czy lekkie mdłości u mnie w 5 tygodniu są możliwe już, ale widzę, że u Was też już coś się pojawia. By the way - niezła ekipa maluszków w domu 🥰🥰

reklama
Hej, przywitam się i ja, choć jeszcze pełna obaw, jak widać zresztą jak większość z Was. Jestem po 3 transferze in vitro, pierwszy zakończony poronieniem w lutym w 6+6tc , drugi w lipcu ciążą biochemiczną. Z kalkulatora wychodzi mi termin na 23.08, a do lekarza idę 30.12 choć to będzie wizyta u jakiegoś randomowego lekarza bo moja lekarka z kliniki jest na urlopie, ale chcielibyśmy przed styczniem zobaczyć czy jest ok bo narzeczony wyjeżdża na prawie cały styczeń. Za chwilę jadę na badanie bety sprawdzić drugi raz przyrost i mam nadzieję, że będzie wszystko ok 🙈🙈

Hej, przywitam się i ja, choć jeszcze pełna obaw, jak widać zresztą jak większość z Was. Jestem po 3 transferze in vitro, pierwszy zakończony poronieniem w lutym w 6+6tc , drugi w lipcu ciążą biochemiczną. Z kalkulatora wychodzi mi termin na 23.08, a do lekarza idę 30.12 choć to będzie wizyta u jakiegoś randomowego lekarza bo moja lekarka z kliniki jest na urlopie, ale chcielibyśmy przed styczniem zobaczyć czy jest ok bo narzeczony wyjeżdża na prawie cały styczeń. Za chwilę jadę na badanie bety sprawdzić drugi raz przyrost i mam nadzieję, że będzie wszystko ok 🙈🙈
Trzymam kciuki za piękny przyrost ❤️

Cześć 🙂 chciałabym dołączyć
Z om termin na 12.08 🌸 pęcherzyk ciążowy w macicy, pęcherzyk żółtkowy również widoczny na USG w poniedziałek idę do mojego lekarza to może już będzie widać serce
To moja czwarta ciąża, w domu mam jedną córeczkę niedługo będzie miała 3 lata

Kciuki za przyrosty piękne 🍀🤞

Z om termin na 12.08 🌸 pęcherzyk ciążowy w macicy, pęcherzyk żółtkowy również widoczny na USG w poniedziałek idę do mojego lekarza to może już będzie widać serce
Tez mam w coreczke, w styczniu skonczy 3 lata 🙂

Czekałam aż ktoś założy ten wątek :D Termin z daty OM na 13.08. Przy poprzedniej ciąży nie dołączałam do żadnych grup, ale tym razem od samiusieńskiego początku mam jakieś złe przeczucia (nie pytajcie dlaczego, po prostu jakoś tak wewnętrznie) i czuję, że potrzebuję integracji z innymi mamami, chociażby online. Nikt inny lepiej nas chyba nie zrozumie i nie wesprze niż inna mama, zwłaszcza przechodząca ciążę w tym samym czasie
To jest dobry pomysł ☺️ mam synka 3,5 roku i jestem na grupie od tamtej pory. Dużo wsparcia i nie czujesz się samotnie podczas nocnych karmień 😁

Jakbym czytała o sobie. Termin na 12.08, w poniedziałek idę na drugą wizytę, to moja czwarta ciąża a w domu 3,5 latek xD

reklama
Do góry