reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpniowe mamy 2026

Informowałyście rodzinę? U mnie narazie nikt nie wie. Spytałam męża co chcę na święta odpowiedział, że córkę także czekam z prezentem haha, ale już mi ciężko wytrzymać było dlatego się zapisałam tutaj :D

reklama
Informowałyście rodzinę? U mnie narazie nikt nie wie. Spytałam męża co chcę na święta odpowiedział, że córkę także czekam z prezentem haha, ale już mi ciężko wytrzymać było dlatego się zapisałam tutaj :D
Ja nie chciałam mówić zbyt wcześnie no ale są święta i rozważamy czy powidziec w wigilię, będziemy u dwóch rodzin kwestia tego co będzie w poniedziałek na USG 😊

U mnie siłą rzeczy narzeczony wie, ale przez poprzednie dwa niepowodzenia postanowiliśmy nic nie mówić nikomu dopóki nie będziemy mieć pewności, że wszystko jest ok. Chociaż też właśnie mówiłam wczoraj, że święta, taki magiczny czas żeby wszystkim powiedzieć, ale no, za wcześnie więc nic nie powiemy 🤐🤫

Nie, zdecydowanie nie.
Chociaż czasem kusi, żeby to z siebie wyrzucić :p

Ja jestem tak niedyskretna - wszystkie (3) przyjaciółki wiedzą, narzeczony też 😁 rodziny poinformujemy po testach nifty.

Chyba mi hormony szaleją / marznę cały czas a w nocy taaaka spocona jestem jakbym chora była. Ale cieszę się każdym tym objawem i chce więcej 😁😁😁 w poniedziałek lecę na betę - cały tydzień nie robiłam, zobaczymy co tam wyjdzie.

W pracy od stycznia muszę się w biurze pojawić raz w tygodniu - miałam nadzieję że utrzymam w tajemnicy ciążę do 4 miesiąca, ale raczej się to nie uda. W drugiej ciąży już w okolicach 8-10 tygodnia brzuszek był widoczny, spodziewam się tego samego teraz. I będę miała obawy przed powodzeniem w pracy, bo robimy duuuuzy projekt i na samą myśl mam stresa 😑😑

Ja jestem tak niedyskretna - wszystkie (3) przyjaciółki wiedzą, narzeczony też 😁 rodziny poinformujemy po testach nifty.

Chyba mi hormony szaleją / marznę cały czas a w nocy taaaka spocona jestem jakbym chora była. Ale cieszę się każdym tym objawem i chce więcej 😁😁😁 w poniedziałek lecę na betę - cały tydzień nie robiłam, zobaczymy co tam wyjdzie.

W pracy od stycznia muszę się w biurze pojawić raz w tygodniu - miałam nadzieję że utrzymam w tajemnicy ciążę do 4 miesiąca, ale raczej się to nie uda. W drugiej ciąży już w okolicach 8-10 tygodnia brzuszek był widoczny, spodziewam się tego samego teraz. I będę miała obawy przed powodzeniem w pracy, bo robimy duuuuzy projekt i na samą myśl mam stresa 😑😑
A który nifty wybierasz? O mojej, oprócz partnera wie jego przyjaciel, dwie przyjaciółki, które bardzo mnie wspierały po poprzedniej stracie i cała grupa mamusiek z ciąży z synem 🤣 Chciałabym powiedzieć managerowi, ale nie będę mu gwoździa wbijać na święta. Poprzednia ciąża wyciągnęła mnie nagle z pracy na 3 miesiące.

Oj tak te święta to piękny czas żeby powiedzieć, ale dla nas jest to trochę za wcześnie. Poczekamy na ten “bezpieczniejszy” czas.

reklama
Dzień dobry 😊 ja właśnie pije kawę, nie wiem czy zgodnie z obecnymi zaleceniami można ale ja piję 🙈 byłam rano na badaniach. Ciekawe jak mi wyjdzie cukier. W poprzedniej ciąży od 6tc miałam stwierdzona cukrzycę 🥹 obawiam się powtórki ale cóż zrobić
Oj ja bez kawy żyć nie mogę, co ciekawe w pierwszej ciąży od razu mnie od niej odrzuciło a tym razem nic, więc korzystam i piję. Niestety aż dwie dziennie, ale nie są mocne. Trzymam kciuki za to żeby Cię tym razem cukrzycowe cholerstwo ominęło ♥️

Do góry