reklama

Sierpniówki 2014

Uh. Wybaczcie, wszystko przeczytałam, ale na relefobie jestem to się nie odniosę :/ jedyne co pamiętam to jaki kolor ścian do mebli :) my mamy trzy ściany pomalowane farbą firmy beckers (chyba tak się nazywa) o kolorze pudrowy róż (uważam, że jest lekki i delikatny). Czwartą ścianę zistawiliśmy tak jak było - taki ciemny róż i naklejki jakiś księżniczek. Ten pudrowy róż nawet mojej mamie się spodobał, to chyba jest ok ;)

Co do nastroju i facetów to ja w takim dniu jak dzisiaj jednak mam wrażenie, że to nie ja jestem w ciąży. Od rana, a to że na boso chodzę, a to że butelka z płynu do podłogi stoi w dziwnym miejscu, że pasty do butów prawie nie ma w opakowaniu i kto to niby zużył, że folia aluminiowa nie może być tam gdzie była bo jak coś wrzucił do szuflady to się zgniotła i zepsuła, czemu zamiast mniej to nalałam cały czajnik wody etc. Staram się zachować zimną krew i nie odzywać, ale niech mi ktoś walnie jeżeli to ja nam jakieś problemy i humory. I najgorsze, że to widzę tylko ja.

Teraz chwilowo leżakuję bo mam ból pleców i brzucha.

Co do stresów ciążowych - staram się tak w ogóle nie myśleć. A gdybym miała pieniądze to pewnie już wszystko bym kupiła :)

Co do tabletów itp. W wielkim skrócie - przeraża mnie era tabletowych dzieci :|

reklama
Cześć mamuśki:-)
Jak mi dziś dzień pięknie mija, aż nadziwić się nie mogę:-) Mąż do rany przyłóż i do tego dziś u nas tak romantyczno- erotycznie :cool2::-) Jeszcze zostałam zabrana do restauracji na super pizzę:-)

Aaaa tak z innej beczki, upatrzyłam już łóżeczko dla małego, pościele, osłonki, przyborniki itd. Czytałam o materacach, szukałam opinii o wanienkach, jeszcze trochę o wózkach. Już mniej więcej mam plan co i jak:-) Jak macie namiary na jakieś kompletne i sensowne listy z wyprawką to poproszę o linki :-)

Madison - ja ostatnio miałam ochotę na jagnięcinę, w sklepie cena była taka jakby to nie baranek a jednorożec był :-)

Gawit - w Krakowie mają być takie warsztaty bodajże w Galerii Bronowice ale coś mi się wydaje, że może być podobnie bez sensu i raczej sobie odpuszczę :-)

Margeritaa - cofnij się stronę i kuknij na link, który tam zamieściłam :-) Jakaś dziewczyna na blogu opisuje wizyty na porodówkach. Z autopsji doświadczenia nie mam ale moja siostra rodziła w Siemiradzkim prawie 6 lat temu i była zadowolona. Jednak jak jest teraz to już bladego pojęcia nie mam, ja będę rodzić na pewno w Rydygierze :-)

Atana - dzięki za link , czekam co napisze o Ujastku :)

Edyś - też się zastanawiam nad kolorem ścian, siedzę i szukam inspiracji i nie wiem jaki kolor będzie odpowiedni dla chłopczyka i dziewczynki . Do jasnego fioletu czy wrzosu pasuje mi biały ,szary , różowy , ciemniejszy fiolet i ew zielony . Jeśli na kolor pomalowałabym 2 ściany .
pokoj-ucznia-4.jpgPink-Purple-Bedroom-for-Two-Kids-Are-Sister-800x503.jpg

Fiuufiu- gratuluje zakupu , niech się dobrze jeździ :)

Beetka - nawet nie jestem sobie w stanie wyobrazić w jakim stresie żyjesz , ciągle coś :-(.

Margerita - niestety nie znam nikogo kto tam rodził ale przeglądnij ten wątek :) www.babyboom.pl/forum/krakow-f195/porod-na-siemiradzkiego-w-krakowie-35042/

Załączniki

• pokoj-ucznia-4.jpg
    pokoj-ucznia-4.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 53
  • Pink-Purple-Bedroom-for-Two-Kids-Are-Sister-800x503.jpg
    Pink-Purple-Bedroom-for-Two-Kids-Are-Sister-800x503.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 56
Właśnie. Fajne są kolory typu kość słoniowa, biała lilia etc. Są jasne, ale nie białe. Uważam, że b.fajnie wyglądają. Mieliśmy u mamy tak pomalowane 3 ściany, a jedną na fiolet ciemny. Tutaj jeden pokój też mamy w takich odcieniach :)

reklama
Tu mam zdjęcie z tego jasnego. Przy suficie widać różnicę między kolorami. No niestety nie da się telefonem zrobić dobrego poglądowo zdjęcia ;)
Druga fotka od dziecka - róg sufitu i 2 ścian. Niestety zdjęcia nie do końca oddaje sam kolor. Może za dnia byłoby lepiej :)

Załączniki

• 1398628359199.jpg
    1398628359199.jpg
    24,5 KB · Wyświetleń: 66
  • 1398628643407.jpg
    1398628643407.jpg
    5,3 KB · Wyświetleń: 59

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry