reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniówki 2014

Martuśka ja też zapinam pasy, ten dolny tak sobie układam żeby nie uciskał brzucha. W pierwszej ciąży jeździłam bez, a teraz odruchowo zapinam już pasy.

U nas M ma urlop na przełomie lipca/sierpnia,musiał juz w pracy niestety ustalić konkretny termin urlopu i nawet jak urodzę później to jedynie okolicznościowy sobie weźmie 2 dni. Potem od 7 sierpnia ma urlop moja mama,głównie po to żeby pomóc przy starszym, bo cały sierpień ma zamknięte przedszkole.
Jak urodziłam synka to byłam całymi dniami sama w domu dopóki M nie wrócił ok 16 z pracy. Miał wolne jedynie 2 dni okolicznościowego, dłuższego urlopu nie miał,bo tyle co zmienił pracę. Byłam zielona wtedy jeśli chodzi o zajmowanie się noworodkiem, ale wszystko jakoś samo przyszlo:)

Amelia współczuję bidulko

Mnie od jakiegoś czasu coś kłuje/uciskapod lewą piersią. Na początku było tylko wtedy jak leżałam na lewym boku, a teraz już bez znaczenia w jakiej jestem pozycji. Nie wiem czy to mała na coś mi uciska czy to może być od serca.

reklama
Zaczynam jeszcze raz :-/
Jestem dzis zla jak nie wiem nie dość ze moja malutka robi sobie jaja z mamusi to jeszcze drazni mnie to ,ze leze miedzy pokojami porodowymi i chcac nie chcac czesc odglosow do mnie dochodzi np. Przy otwieraniu drzwi -normalnie jakas masakra !!!!!zapytalam czy mogliby mnie przeniesc na normalna sale ale niestety "musze byc pod stala obserwacja " :-/ :-(
Zwariowac mozna ,cierawe kiedy mi to siadzie na glowe hihihi
Dzis mialam takie badanie byle jakie bo lekarz mial cesarke -ale podobno mimo skurczy nie otwieram sie bardziej ,,,jutro usg i jutro tez bedzie moja lekarka (8 rano) -dzis cos jej wypadlo ,ma tez podjechac moja hebama -takze jutro bedzie sie dzialo

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty &&&&& !!!!!!

Amelia - niech Ci lekarz zmieni to zelazo, nie mecz sie tak. Ja po pierwszym miałam silne mdłości i poprostu przestałam brac. Dostałam opier.... i receptę na inne.

Martuska92 - pamiętaj, ze jak cos sie wydarzy to nie bedziesz tak poprostu siedziała w fotelu. Polecisz razem z brzuszkiem np na kokpit, albo wręcz na maskę przez szybę. Brak pasów nie ochroni brzuszka przed urazami. Większe szanse macie oboje w pasach.

Ojaka - stawiam na jakis ucisk, ale poskarżyć sie lekarzowi warto, moze bedzie miał inna wizje. Mnie tez tak uciska, ale raz na jakis czas.

Ewaelinka - to miejscowke masz słaba... Mozna sie wykończyć psychicznie. Pewnie nie pocieszy Cie fakt, ze my to i tak możemy pomarzyć o Twoich warunkach w szpitalu. Takie standardy to dla nas luksus.

Super, ze mała sie rozmyslila i siedzi grzecznie. Na pewno masz dosyc tej nerwowy i zmian akcji, ale najważniejsze, ze jesteście w dwupaku.

To rażenia Toba czekamy na jutrzejszy dzien i same dobre wiadomości :)

Madison - super avatarek ;)\

Martuska - ja pasy zapinam tak:

Nie wsiadając jeszcze do auta, wpinam pas na swoje miejsce i dopiero wsiadam.
Pas mam za sobą i górny przekładam przez głowę, tak że zapięta jestem górnym pasem jak należy, a dolny jest za mną. Wtedy nie martwię się o maluszka. Wybrałam taki sposób bo bardzo uciskał mnie dolny pas .

Dziękuję za &&&& dziewczyny, na pewno się przydadzą. Dam znać PO ;))

reklama
Ojaka - mnie też kłuje ale pod prawą piersią i od dłuższego czasu, zazwyczaj jak dłużej pochodzę czy stoję , muszę się położyć na ten bok inaczej nie przejdzie i zaczyna boleć , ostatnio leżałam tak na ławce w parku :)

Madison - już mi zmienił ostatnio , od dwóch dni inne biorę i jeszcze gorzej jest .

Ewaelinka- - współczuję , chyba bym się w stopery do uszu zaopatrzyła .

Do góry