reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpniówki 2014

Asiołek - kuknij sobie tutaj Przekąski - Kuchnia Broni coś może Ci się rzuci w oczy, na tym blogu są super pomysły :-)

Domi - mocno trzymam kciuki :-)

Wczoraj coś wisiało w powietrzu z tym spaniem bo padłam wczesnym popołudniem a w nocy jakoś męcząco mi się spało. Czy wy po tym żelazie macie też takie uczucie wzdęcia? :-)

reklama
Atana bardzo dziękuję :)

to mi się podoba:
DSC_7039b.jpg

zrobię jeszcze naleśniki :))))))))))))))

Załączniki

• DSC_7039b.jpg
    DSC_7039b.jpg
    38,6 KB · Wyświetleń: 73
FAISCA niestety mała moze Ci naciskac na jakis nerw.. oby przeszlo!

LILITH Ty uwazaj i pij tą wode!!

WKASIA moglo by przyjsc slonce bo jakos pochmurno :sorry2:

EWCIA daj znac po wizycie :*

ASIOLEK kurcze chetnie bym Ci pomogla ale nie mam pojecia co dla takich dzieciaczkow eh.. moze w necie poszukaj!

ATANA moga byc wzdecia po zelazie.. ja dzisiaj tez mam spiacy dzien hihi

ok już wszystko wiem :) :
* naleśniki z serem i bitą śmietaną na słodziakowo posypane tartą czekoladą :)
* owoce w formie koreczków z biszkoptami (wykałaczka a na niej mały biszkopcik, truskawka, borówka lub malina i winogronko)
* kanapeczki w formie koreczków :)
będzie kolorowo i gitara :)

ATANA - ja wzdec nie zauważyłam, ale juz po naszym watku widac, ze każda reaguje inaczej na zelazo.

ASIOLEK, CALTHA - nie chce sie wcinac miedzy wódę a zagryche, a tym bardziej podważać opinii Waszych lekarzy, ale jak wczoraj scanowalam wzrokiem wątek Lipcowek to widziałam, ze u dziewczyny, która miała jedna nogę opuchnieta, nie dwie, podejrzewano jakies problemy zakarzepowe i dostała chyba jakies zastrzyki.

Madison, Natkusia ... To obie miałyście ciężka noc.

Przetrzepalam wszystkie teczki i nie mam tego skierowania , może tylko gadał i jednak mi nie wypisał.

Madison... Lekarz sie pytał czy mi zrobią to w lux medzie , powiedziałam ze tak. Gabinet jest w nowowybudowanym kompleksie medycznym, może maja kiepska umowę z laboratorium, albo kosztuje , a w luxmedzie w ramach abonamentu mam za free. Tak czy siak nie zrobię tego przed poniedziałkiem bo albo posiałam skierowanie albo on zapomniał mi je wypisać. Najwyżej w pon poproszę zeby mi pobrał od razu. A z wynikiem nie chce do niego dzwonić bo idzie na urlop i jakoś szanuję cudzy czas na urlopie. Umowię sie z nim, że będę dzwonić tylko kiedy wyniki bedą kiepskie i najwyżej któryś z jego kolegów mi wypisze antybiotyk taki jaki on wskaże.

Idę prać ubranka (wreszcie) i ogarnąć chatę ( znowu).

Resztę forum nadrobię wieczorem/ nocą.

witam
kahaka
mi nie leci ale przy pierwszej ciazy tez nie leciala...
Asiołek dlaczego parówki nie wchodzą w grę? ja mam taki fajny przepis na parówki w cieście...ekspresowo się robi a przekąska super i dzieciaki to uwielbiają no i ładniej wygląda niż normalna parówa;-)

oczywiscie trzymam kciuki za małą Lily co by badanie przeszło pozytywnie!

ehh dziewczynki co ja mam dzisiaj robić? nudzi mi sie , sama w domu jestem , a sprzątać codziennie to lekka przesada :-D hmm.może jakieś ciasto upiekę? a jakie plany u was na dzisiaj?

Natkusia - trzymam kciuki za mała Lilly
Madison - rozciągania faktycznie troche pomogło. Ciekawe na jak długo.
W-Kasia- bo jak weekend to pogoda musi sie popsuć zawsze ... Taka tradycja ;)
Ewaelinka - to trzymam kciuki, byś za chwile mogła cieszyć sie juz u siebie w domu tą furą :)
Asiolek widzę, ze menu ustalone, ale moze wpadnie Ci cos w oko z tych propozycji:

Kanapka klubowa - Przepis
Wrapy z cienkich omletów - Przepis
Kanapki na krakersach - Przepis
Nina w kuchni: Słona przekąska z ciasta francuskiego [na imprezę]
Kolorowa pianka - Moje Gotowanie - Przepisy - Desery

Witam się na szybko,zaraz postaram się nadrobić co naskrobałyście.

Rano zawiozłam młodego do przedszkola,potem szybkie zakupy. W domu zrobiłam pranie,odkurzyłam drugą połowe domu,na która wczoraj juz nie miałam siły:) i chyba zabiorę sie potem za prasowanie synkowych ciuszków bo się juz mi tego trochę uzbierało.
Co jakiś czas muszą sobie przysiąść i odpocząć,bo mam wrażenie,że mała głową mi sie strasznie pcha na dół.

A mi to żelazo co dostałam nawet nie nasiliło zaparć ( a tak się o to bałam). Jest chyba wręcz przeciwnie. Trochę mi te zaparcia zelżyły:) któraś dziewczyna pisała,że po tym samym miała biegunki. U mnie biegunek nie ma,ale przynajmniej częściej odwiedzam WC niż raz na 4-5 dni:)

Czekam dziś na paczuszkę z apteki,mam nadzieję,że dotrze. Zamówiłam tylko dwie brakujące rzeczy,ale każda najmniejsza rzecz cieszy:)
Do dokupienia został mi chyba tylko przewijak i parę pieluszek tetrowych,bo mam wrażenie,że może mi ich braknąć. No i chyba,że jakieś cudne ubranko mnie olśni w sklepie i znając mnie oczywiście się nie oprę:)

Asiolek kurcze zjadlabym to wszystko:)
Ewaelinka trzymam kciuki żebyś mogła spokojnie w domu sie wylegiwać.Paczkami się nie przejmuj,choć fakt,że szkoda Twojej pracy,bo pakowałaś je wszystkie w czasie kiedy miałaś się oszczędzać i leżeć.
Natkusia fajne takie odliczanie,ale kurcze dopiero co zaczęłyśmy tu pisać a tu zaraz porody..ehh

Patrząc na wczorajszą wizytę i jeśli faktycznie może być tak że ciąża starsza niż z terminu OM to mi został jakiś miesiąc z hakiem:)
Ale z drugiej strony,gdzieś wyczytałam,że córki mogą rodzić się takie jakie rodziły się ich mamy. Ja urodziłam się 10dni po terminie i byłam ogroooomna. Az dziw że moja mama naturalnie urodziła takiego kloca (4700) a potem byłam największym niejadkiem w rodzinie:)
A znowu ja synka urodziłam 5 dni po terminie z wagą 3600,więc sama nie wiem jak to interpretować. Będzie to będzie,grunt,żeby poród był szybki a dzieciaczki zdrowe:)

reklama
Hej:)
Ja już po wizycie w labo i sniadanku. Teraz odpoczywam bom sie zmeczylam, a dzis grill rodzinny i nie bede w stanie tak biegać jak nie odpoczne teraz. Czy Wy tez tak macie, ze cieżko sie wam leży? Ja moge tylko na lewym boku, no na prawym, aż tchu brakuje takie mam wrażenie, a z pleców cieżko sie przekrecic na bok nie wspominając o braku oddechu. Słyszałam, ze pod koniec ciąży moze sie zdażyc, ale zeby już??

Kahaka wiary nie mam, ale nie martwię sie, bo to nie jest żadnym wyznacznikiem czy pokarm bedzie po porodzie czy nie. Konsultowałam te kwestie z ginem.

Ewaelinka oby pozwolili Ci wyjść. Trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&

Caltha tu jedna większa opuchlizna moze być niepokojąca. Zgadzam sie z Madison , ze to moze być zakrzepowe zapalenie żył i wtedy clexan trzeba brać. Oby nie, ale moze warto to skonsultować? A herbata z pokrywy w ciązy niestety zabroniona. Działa zbyt moczopędnie.

Do góry