reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpniówki 2014

Ewaelinka - suuuuper :)
Ja tez uważam, ze z bezem to nawet dobrze wyszło :)

Ja jadę do lekarza, troche tych km musze zrobic, a juz same przygotowania mnie wykonczyly i brzuch ciezki.

reklama
Madison nie wystraszyłaś mnie :) dziękuję za czujność :)

Edyś wsparcie w przygotowaniach zawsze mile widziane :) ja też cieszę się z długiego weekendu bo mąż będzie pomocą :) wykorzystam go nieprzyzwoicie ;) ... do noszenia pudeł do piwnicy ihihihihi

Martusska - sny to i ja miewam ostatnio przedziwne :)))) czasem jak wstanę to aż się boję ;)

Ewaelinka cóż za cudowne wieści :))))))))))))))))))))))) dom, domek, domeczek i czereśnieeeeeeee :)))))))))

Kahaka relaksuj się relaksuj :) każda taka chwila na wagę złota...

A ja zjadłam wątróbkę z kaszą i pomidorkami... jak to dobrze czasem mieć kawałek gotowego obiadu w zamrażarce :) zwłaszcza jak dziecko po szkole przyjdzie z bandą głodnych dzieci do domu :) bez zapowiedzi ihihihihi

Asiołek wypróbuj, naprawde są pyszne, najlepsze wychodzą z tymi parówkami pakowanymi wieprzowymi z biedronki... bo one nie maja tyle wody w sobie... ja nieraz robie jak gości mam i zawsze schodzą z talerza jak świeże bułeczki;-)

składniki
25dkg maki
ok 10 parówek
2 dkg drożdży
1 łyżka mleka
2 łyżki śmietany kwaśnej
łyżka oleju
1 jajo
1 łyżeczka cukru szczypta soli
( ja zazwyczaj robie ich więcej , więc produkty x2 )

Do mąki dodać drożdże rozmieszane z mlekiem, cukrem. śmietaną, żółtkiem, olejem, solą. Wyrobić ciasto i rozwałkować. Parówki obrać z osłonek i przekroić na 2 lub 3 równe części, w zależnosci od tego jakie parówki są duże(ja kroje na 3) Ciasto pokroić na paski o szerokości ok 2cm i spiralnie owijać nim parówki. Owinięte parówki posmarować lekko spienionym białkiem. Wyłożyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem (dosyć luźno).Piec na złoty kolor w temp 170-180 stopni ok 30-35 min. Smacznego:)
par%C3%B3wki-w-cie%C5%9Bcie-francuskim.jpg

swoją drogą z tego przepisu robiłam ciasto też na rogale z dżemem.. :) pyszne wychodzą

co do metek ja też nie obcinam. Raz ze lubie wiedziec jaki to rozmiar, 2 ze ja potem ciuszki sprzedaje

Ewelinka super ,że do domku cię wypuszczają:-)

Ostatnia edycja:
Witajcie :-)
Ewelina- super ze do domku.
Madison czekam na wiesci.
Mnie jakby mniej boli. Dzis byliśmy na Helu. Fajnue było. Kaci spi.
A mnie gardło boli....muszę się ratować.

Ja jebie, nie ma w Medicoverze jeszcze tych wyników. Dostałam wykład o komunikacji z labolatrium, scanach itd, powiedziałam, ze nic mnie to nie obchodzi.
Do odbioru w piatek. Suuuuuuper :/

Jeszcze sie musiałam kłócić, ze wogole takie badanie robiłam.

Im bliższa współpraca z Medicover tym gorzej to wyglada.

Teraz czekam na wizyte u gin.

GORGUSIA - Twoj maluch tez ma późno drzemki, o której pózniej zasypia na noc? My przesunelismy drzemki na ok 14, mały spi do 16-1630 i potem ni cholery nie pójdzie spać przed 2145-22. A to troche późno kurcze, zeby jeszcze cos z wieczoru miec.

Oj...mamy straszny problem wieczorem z zaśnięciem. Przed 22 nie zasnie . Wczoraj nawet o 23 zasnął. 500 razy siusiu,piciu,mami,tati.... Wstaje rano wcześnie i odsypia w dzień... Nie wiem jak mu tą drzemke przesunąć.

No wlasnie problem w tych późnych drzemkach. Jak mały spał 12-14 to o 20-21 zasypial.
Tak na ok 12 jesli sie nie mylę sa ustawione drzemki w zlobkach i przedszkolach.

Z drugiej strony jak nasz wstaje miedzy 8 a 9, to po 3h do spania go nie zagonie :)

Gdyby chociaż o godzinę sie dało to przesunąć, tak na 13...

Mój mały szybko wstaje bo ok 6-7 drzemkę ma o 13-15 a i tak na noc zasypia 21:30-22 :dry: i wcześniej nie zaśnie, bardzo rzadko nam się udaje żeby wcześniej poszedł spać :dry:

Ja tak z doskoku...
Potwierdzam godziny leżakowania w przedszkolu. Ja bym przesunęła na 13 i skrócila drzemki do 1 godziny, ale mowię tu o conajmniej 2-3 latkach lub wybudziła godzinę wcześniej, zależy od tego która godzina snu wiecej Waszego dziecka jest dla Was cenniejsza:)
Liczbę godzin zapotrzebowania na sen zlicza się sumarycznie, wiec możecie manewrować. Czym dziecię bliższe wieku przedszkolnemu skracalabym sen w ciągu dnia, bo w przedszkolu tak długo spać nie będzie. Raz, że jest krótszy czas na to, dwa za dużo bodźców rozpraszających i szybko zasypiać nie będzie.

A ja zmachana... co chwila przerwy robię bo Kostek nawala ile sie da, albo prostuje nogi prosto w moje żebra.
Moja pralka tryb dziecięcy to aż 2,5 h prania:( rozumiem ze to te dodatkowe płukanie tyle zajmuje. Hmmmm i z automatu ma ustawioną temp na 95 stopni, ale tak to nigdy chyba prać nie będę.

Ewaelinka...gratuluję wyjścia do domu.

Ostatnia edycja:
reklama
PS. To ja się cieszę, że nasze 6-10 latki kładą się o 21.30, a czasem jak ciocia poszaleje to daje im jeszcze pól godziny ;)

Do góry