reklama

Sierpniówki 2016

Fluttershy - ja też mam czasem zawroty głowy... poczytaj w internecine co ma dużo żelaza, na pewno pietruszka, płatki śniadaniowe pełnoziarniste, wołowina, indyk, szpinak. ale wszystko musi być wspomagane wit C, bo żelazo z jedzenia słabo się wchłania. najwięcej z miesa, a to I tak tylko 30-40 % żelazaktóre jest w mięsie.
ale np. ze szpinaku wogole do organizmu nie wchłonie się zelazo jeśli nie skropisz np. sokiem z cytryny lub pomarańczy.
żelazo w tabletkach też najlepiej popijać sokiem ze świeżo wyciśniętej pomarańczy.
ja niestety też się borykam z bardzo niskim żelazem... mam podwójną dawkę, jedną w tardyferonie, a druga w prenatalu.

nati - super, że już czujesz takie wyraźne kopniaki :-) :)

Asiunia - mój lekarz też powiedział że najwcześniej po 20 tc zrobimy połowkowe. na razie jestem umówiona na 4 kwietnia, to będize 19+6 dni. ale powiedział, że może zrobimy dopiero 12.04. to będzie 20+6

koficzka - super, ze wyniki prawidłowe :-) :)

mi się niestety nasiliły bole kręgosłupa I przeszły na nogi :sad::sad:od niedzieli prawie nie mogłam chodzić. ledwo kuśtykałam, szczególnie prawa noga mnie bolała, w nocy spać nie mogłam z bólu. wczoraj leżałam praktycznie cały dzień z małymi przerwami na zawiezienie + odbiór dzieci I chyba pomogło, bo dziś rano już wstałam normalnie, chodze nie kuśtykając. oby to była jednorazowa sprawa, ale ewidentnie muszę mniej bardziej odciążać kręgosłup.

reklama
Kasia i Koficzka super, że u waszych chłopaków wszystko dobrze:-)
Dziewczyny powodzenia na wizytach :-)
Ja byłam rano na wynikach, nie znoszę wychodzić z domu bez śniadania, ale za to pani mi tak delikatnie krew pobrala, że nic nie czułam:-) A za tydz polowkowe, już się nie mogę doczekać:-)

matusiak i polcia powodzenia dziś na wizytach!

a ja z synkiem po spacerku, on na rowerze ja za nim- dziś piękne słonce....i tak sie przeszłam i sąsiedzi juz dbaja o ogródki o krzaczki a u nas powijaki kompletne, chyba zacznę od tarasu i jakiś doniczek :) co by zieleni dodać :)

koficzka ja mieszkanie ogarnela i zcekam bo tesciowa ma mnie odwiedzic. a umylabym okna bo juz nic pzrez nie nie widac ale znajac moje szczescie zaczne a ona przyjdzie a potem po mala i juz ciemno bedzie :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry