reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpniówki 2016

kassia - u nas w przedszkolu jest przeważnie z raz w roku :sad::sad:
I pierwszy raz w listopadzie zdażyło się u starszego w szkole :szok:
moi dotychczas nigdy nie złapali przez tyle lat, właśnie dopiero teraz w listopadzie pierwszy raz starszy złapał :angry: a bardziej obstawiałam, że w przedszkolu któryś złapie, bo tam dywany, pościel, bo przecież leżakowanie, ale nigdy nie przynieśli.
teraz w listopadzie nikt więcej z rodziny nie złapał I jemu też w 2 dni się pozbyliśmy. oj, ja mam tak samo, zę jak tylko usłyszałam, to już mnie wszystko swędziało I ciągle się drapałam, ale to raczej psychiczne.
ja mam tak na owady, jak są komary w lato, osy, czy jakigoś pająka zobaczę to zaraz się drapię albo odganiam, bo mi się wydaje że to pomnie chodzi.
też właśnie nakupowałam specyfików, szamponów, a w sumie użyłam tylko raz u niego, ale przez 2 dni mu co 3-4 godziny moczyłam głowe, oliwkowałam I wyczesywałam przez pół godziny, a potem myłam głowę. też miał wtedy dość dlugie włosy, ale na pewno nie tak długie jak dziewczynki miewają. ale wyczesywanie I wyskubywanie jest mega skuteczne
dobry jest też taki zwykły ocet 10% kuchenny, sobie właśnie polałam włosy tym octem I zostawiłam na 10 min owinięte folia I ręcznikiem I nie wiem czy to nie od tego octu mnie głowa swędziała :wink: ale ocet też skutecznie wybija. ja właśnie mam długie włosy I przecież nikt by mi tych włosów nie przeglądał :wink:
mam nadzieję, że jednak was to nie dotknie.

reklama
Trzymamy kciuki ale coś strasznego z tymi wszami. ...
miłego kawkowania;)
Trzymam kciuki :-) moja niestety zlapala a wlosy do pasa miala i jakos dalam rade jej wytrzesac ( naszczescie blondynka ) balam sie ze jak ona ma to i ja zlapie ( ja mialam wtedy czarne i tez dlugie do pasa ) to byl by problem a moz od razy ogolił wlosy na krótko :-) no i od razu wszystko w domu szlo do prania

@Matusiak mi polowkowe polecił lekarz zrobić un kogoś innego, bo on ma usg ale nie jakieś najlepsze. Więc pójdziemy na 3d :-) liczę że dalej będzie miał siusiaczka i zobaczę jego piękną twarzyczke :-)
Ja niestety wyboru nie mam bo jestem w DE no i chodzę do ginekologa do szpitala i tam też będę rodzic :) ale jak na razie nie narzekam :)

Witam Was :)!

pisałyście o serialach i książkach :) ja lubię pooglądać trochę seriali, teraz jak jestem w domu i nie muszę przygotowywać się do zajęć to mam więcej czasu i zerkam, a i kulinarne programy bardzo lubię :) i o dekoracji i metamorfozie wnętrz :)
co do książek to uwielbiam czytać, tylko z czasem kiepsko :(, czytam głównie takie babskie K.Michalak, Grochola, Ficner-Ogonowska, Kalicińska, Sparks. I jakieś mniej znane. Ostatnio podobała mi się seria książek o kobietach "Dziewczyny z powstania" "Kobiety wojenne" "Kobiety dyktatorów" itd.

Wszy i już mnie wszystko swędzi, na zdaża się niestety :( kilka lat i mnie dopadło -pracując w przedszkolu to takie ryzyko zawodowe :) hehe, ale szybko mi się udało wybić- pofarbowałam włosy i tego nie przeżyły :) ale potem profilaktycznie co jakiś czas myłam takim szamponem profilaktycznym.
oby Was nie dopadlo kasia

też już coraz częściej czuje maluszka- wspaniałe uczucie :)

dziś wizyta już się nie mogę doczekać :) ciekawe jak już urósł ten nasz chłopczyk, no chyba, że się okaże dziś, że jest dziewczynką :) odebrałam wyniki odnośnie konfliktu serologicznego, bo jam 0RH- a mąż AB RH+ i ok, nie wykryto przeciwciał, czyli jest duża szansa, że w 28 tygodniu też nie będzie i nie będę musiała wykupywać immunoglobuliny D za 450 zł, dostałam po porodzie z synkiem i po poronieniu w szpitalu, więc mieliśmy taką nadzieję z lekarzem, że mnie to ochroni i narazie na to wskazuje. Weszło jakieś rozporządzenie w styczniu, że gdyby wyszło, że mam przeciwciała musiałabym prywatnie wykupić ten zastrzyk, żeby chronić maleństwo.

Leci ten czas... jutro wchodzę w 19 tydzień :)

reklama
Ja już się doczekać nie mogę bo 16stego wizyta a 17stego ruszamy do Pl :D i już mam umowiona wizyte na 25tego do polskiego ginekologa :) dziewczyny nie będzie przeszkadzało jak będzie mi chciał zrobić usg jak będę teraz 16stego? ?? Nie przeszkadza że tylko tydzień przerwy od polowkowego??? Chciałabym bo w pl będę mogła o wszystko wypytac i na swobodnie z lekarzem porozmawiać :) tak mi tego tu brakuje.....

Do góry