• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Effa ja mojemu juz od jakiegos czasu robie kasze manne na wieczor i dobrze przyjal gluten takze nie ma sie cos bac :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
74dii09ku6mxcfne.png

Ale tu cisza :) my dzisiaj robiliśmy pierwsze podejście do rozszerzania diety. Ziemniak nie bardzo podpasowal. Mała chyba nie wiedziała o co chodzi z tym jedzeniem ;) patrzyla na mnie zdziwiona co ja robie i na lyzke z ziemniakiem tak samo :) tez tak mieliscie za pierwszym razem ? jutro podejście drugie ;)

Middayjoy nic sie nie martw bo na poczatku moze tak byc. I bedzie wiekszosc wypychac jezykiem[emoji3] chwile potrwa zanim sie nauczy. U nas na poczatku akceptowal tylko slodkiego ziemniaka. Na wszystko inne byl odruch wymiotny. Teraz zje wszystko a najbardziej zupki mojej produkcji[emoji3]

zrz63e5ehh2r0bb8.png

Ja dzis gotowałam rosół i mialam zamiar Małemu zblendowac marchewkę, pietruszkę i troche kurczaka (zastanawiałam się nad makaronem ale nie wiem czy też taki normalny można już?;) i nie dałam rady go przetrzymac bo krzyczał okrutnie, musiałam dać cyca i usnal;(

Ale tu cisza :) my dzisiaj robiliśmy pierwsze podejście do rozszerzania diety. Ziemniak nie bardzo podpasowal. Mała chyba nie wiedziała o co chodzi z tym jedzeniem ;) patrzyla na mnie zdziwiona co ja robie i na lyzke z ziemniakiem tak samo :) tez tak mieliscie za pierwszym razem ? jutro podejście drugie ;)
Moja od razu załapała, omal mi łyżki nie zjadła hehe ale ja zaczęłam od marchewki i bardzo ją polubiła także może coś innego bardziej ją zainteresuje. :)

wniddf9hpcb059dp.png

Moj marchewki nie chcial na poczatku[emoji3]
Tak ja gotuje kilka warzyw i blenduje. Mozna dodac odrobinke masla lub pare kropel oliwy z oliwek. Ostatnio miesko zaczelam wprowadzac

zrz63e5ehh2r0bb8.png

reklama
Gosia, ja to gdzieś czytałam ze rosołu na miesie z kością nie można jeszcze dawać bo się wydzielają jakieś toksyny które przenikają z kości do rosołu. Czy jakoś tak.
Śmieszne z ta marchewka ze jedne dzięcia lubią inne nie, juz się preferencje ujawniaja
:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry