reklama

Słodki sen naszych pociech :)

reklama
U nas też pielucha działa na przemęczenie, a nawet nie pielucha tylko mały tak bedzie mcono głowę obracał w poduszke żeby się w coś wtulić :-)

U nas nie ma akcji pieluszkowej, tylko trzymanie za rączkę gdy młody mocno nie może zasnąć. A w ogóle muszę się pochwalić,że od kilku dni mały po wieczornym jedzonku (między 22:00 a 23:00) śpi do rana - aż do 5:00 czy 6:00, potem amciu i jeszcze tak do 9:00 pokimuje :-)

Ale wam dobrze z tym spaniem nocnym, mój skarb niestety wybudza się dość często, jak zasnie o 21 to budzi sie koło 1 w nocy, potem o 3 i przed 6. Nie ma jeszcze jakos uregulowanych tych godzin czasem udzi sie co 2 czasem co 3 godziny. co ja ym dała, zeby mały po zasnieciu pospał chociaż do tej 3.
W dzien mi dość dużo spi, próbuje go rzetrzymywac ale jak jest zmęczony to tak się zanosi i płacze ze trzeba go położyc i koniec.

Mój bąbelek jest kąpany między 19:00 a 19:30, zasypia tak ok 20:00 albo 20:30 i budzi się już tylko raz w nocy, później dopiero w okolicach 6, wtedy dostaje jeść i jeszcze do 8:30 albo 9 kima. Dziś w nocy od 20 do 4 spał bez przerwy, później amku o 7:30 i spanko do 9:00:)
Alex, niektórzy polecają dokarmić dzieciaczka jak się samemu idzie spać, tak ok 23, to podobno pomaga i maluszek dłużej pozwoli mamie pospać. Może spróbuj tak kiedyś, może akurat zadziała.

Ostatnia edycja:
a moje dziecię uwielbia pieluszkę zawsze musi mieć ją koło siebie ;-) a ze spankiem nie mamy problemów - kąpiel ok 20 potem cycuś i śpi do 3-4 rano :-)

reklama
U nas też bez pieluszki ciężko - tylko ja nazywam tetre pielucha śmierdziucha bo zazwyczaj pachnie mlesiem :P my toalete mamy miedzy 20 - 20.30 młody w zależności jak duże ma adhd max o 22 już spi, z tym że zasypia sam w łóżeczku przy włączonym projektorze i śpi gdzieś tak do 6. rano jedzonko i jak się dobrze naje to i do 10 potrafi pospac ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry