reklama

Słodkie mamy :-)

reklama
Eklerka jakbys musiala to bys pilnowala i bys dala rade, my juz w pelnym boju, chyba da sie troche przyzwyczaic:-) No i własnie- juz blizej jak dalej! A wpływ na to ze wystepuje cukrzyca mają hormony, zła dieta, genetyka tak jak jedna znas pisała wcześniej.

Ogórki konserwowe bardzo podnosza- ja ich jesc nie moge bo od razu cukier skacze, jem tylko zielonego i kiszonego. To samo pewnie z tym cholernym groszkiem...Spałam, chyba ten cukier mnie zwalił z nóg i poranna pobudka dzisiaj. Jadłam wlasnie podwieczorek: płatki "błonnik" z mlekiem i jabłko. Teraz dopiero kolacja koło 20.00. Chciałabym już poniedziałek...
A byłam dziś u ortodonty i mnie ząbki bolą, ale będę krócej nosić aparat- hurra:D :D :D bo juz sie ladnie poprostowały, będę teraz je stabilizować i do końca roku max go zdejmę. A potem wybielę :) tak jak 6 lat temu i będę miała ząbki jak perełki. :)

Marja jak u Ciebie??

Ostatnia edycja:
Aisha może faktycznie ten groszek? a ile go zjadłaś?
Mogę zapytać ile cię już ta przyjemność noszenia aparatu kosztowała bo mój mąż się przymierza do tego;-)
A ja dzisiaj mam mega doła i ryczeć mi się chce bo dowiedziałam się że mąż wraca o tydzień później niż zaplanowane było. Prawie na same święta będzie:wściekła/y::-(

O jej natalia szkoda z tym mężem :( wiesz są różne rodzaje aparatów, nawet takie bezgumkowe i od srodka zebow. Ja mam na dole klasyczny metalowy za 1500zł a na gorze taki przezroczysty ale gumkowy za 2000zł, plus co 6-8 tyg wizyty kontrolne 150zł. Zanim sie załozy trzeba miec wyleczone zeby, zdjęty kamień. Wyciski chyba 100-150zł, separacja 100zł, u niektorych placi sie tez za plan leczenia, ja nie placilam. Po zdjeciu aparatu leczenie retencyjne takim wyjmowanym ale nie wiem jeszcze jaki koszt. Ja sobie placilam to na raty, i tak bylam co miesiac, wiec placilam 150zl plus czesc za aparat- na pewno u Was tez tak zaproponuja:) Aaaa no i zdjecia: pantomogram i cefalometryczne ok. 200zł.Jak cokolwiek bedziesz potrzebowac (info) to pytaj smialo :) A co do groszku to zjadlam go nie tak duzo wcale.

Ostatnia edycja:
Aisha dzięki za info. Może kiedyś się faktycznie zdecyduje. Narazie wydatek w brzuszku rośnie :-)
Jak niedużo tego groszku zjadłaś to myślę, że to nie to. Może taki dzień po prostu.
Mam pytanie w niedzielę idę na chrzciny do znajomych i tak się zastanawiam ile dać do koperty, idę sama bez męża oczywiście i mam dylemat:sorry:

Hej Dziewczyny!!

Ja dopiero dzis wlaczylam komputer - jakosmi dzis wariacko dzien lecial .Na czczomialam duzo , bo 96 ale wczoraj po kolacji mialam tylko 103 i to bylo o 20.30 i nic nie jadlam juz i dzis do 8ej mi zwariowal.
Obiad ok , a pozniej bylam spotkac sie z kumpela w restauracji - i co?;-) zamowilam talerz frytek :-) wraclam do domu nogami i po godzinie mialam 127 wiec nie taka tragedia:-) .Jutro spotykam sie z kumpelami z pracy - 3 w ciazy plus ja czwarta:-)
Ja nie pracuje od 6 grudnia- mialam krwawienie -musialam lezec -pozniej moglam wrocic do pracy i chcialam ale z racji,ze ja pracuje z dzieciakami - w domu dziecka- to akurat byl to czas grypy i 80% byla chora i dyrka sama kazala mi dbac o siebie i sie nie narazac. A pieniazki mam zawsze tego samego dnia.
Aisha groszek w sumie nie powinien podniesc ale zalezy czy byl z cukrem czy bez - a tez puszkowe rzeczy czasami podnosza - fasola czerwona mi nie , a np konserwa miesna tak - tak samo pasztetowa nie, a pasztet tak .
Ide spac :-)Dobrejnocy:-)
aaa kupilam dzis bio oil - ladnie pachnie - bede stosowac na zmiane z mustella .

podziwiam Was dziewczyny- ja do tej pory co wy jeszcze posty piszecie nie wytrzymuje. padam na pysk 21 czasami troszkę póxniej. Ja dzis na czczo 79.
dziś mam znów wizytę u diabetolog. bo dopiero będzie przyjmowac po świetach więc muszę wziąść recepty na paski.

Edyta co zrobić jak spać się nie chce?:confused2: dzisiaj to już przeszłam samą siebie bo nie dość że poszłam spać po 3 to wstałam o 7:wściekła/y:
Pewnie bez drzemki w ciągu dnia się nie obejdzie:eek: Ja dzisiaj rano 67:-) a teraz sniadanko bo coś czuje, że wilczy głód mnie dzisiaj dopadnie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry