reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Slub:)

Kurcze.... mialam juz nic nie pisac na ten temat, ale przypomniala mi sie jeszcze jedna rzecz.... wiecie, kto byl glownym motorem szkalowania mnie w szkole z powodu braku chrztu i kto narobil mi najwiecej krzywdy?? Katechetka!!!!!!! zaczelam uczeszczac na lekcje religii dopiero wtedy, kiedy weszla ona do szkol. I "madra" pani katechetka, zamiast potraktowac kwestie mojego braku chrztu jakos delikatnie, wywlekla ten temat przy calej klasie i powiedziala mi, ze gdybym teraz umarla (mialam 10 lat!!!!!!), to poszlabym do piekla, bo to jedyne miejsce dla mnie. Tak wlasnie wyglada tolerancja w naszym kraju. Mam nadzieje, ze troche sie to zmienia i takie sytuacje nie beda juz mialy miejsca. Niemniej jednak ja z mojej coreczki nie chce zrobic "odmienca", jakim ja sie czulam.... Smutne, ale prawdziwe ;-(

reklama
smutne..:(mowic 10 letniemu dziecku takie rzeczy??ze gdyby umarło, poszłoby do piekła..dziwna jakas ta katechetka!!

Kira25 pisze:
Kurcze.... mialam juz nic nie pisac na ten temat, ale przypomniala mi sie jeszcze jedna rzecz.... wiecie, kto byl glownym motorem szkalowania mnie w szkole z powodu braku chrztu i kto narobil mi najwiecej krzywdy?? Katechetka!!!!!!! zaczelam uczeszczac na lekcje religii dopiero wtedy, kiedy weszla ona do szkol. I "madra" pani katechetka, zamiast potraktowac kwestie mojego braku chrztu jakos delikatnie, wywlekla ten temat przy calej klasie i powiedziala mi, ze gdybym teraz umarla (mialam 10 lat!!!!!!), to poszlabym do piekla, bo to jedyne miejsce dla mnie. Tak wlasnie wyglada tolerancja w naszym kraju. Mam nadzieje, ze troche sie to zmienia i takie sytuacje nie beda juz mialy miejsca. Niemniej jednak ja z mojej coreczki nie chce zrobic "odmienca", jakim ja sie czulam.... Smutne, ale prawdziwe ;-(

Kira, przerażają mnie wiadomości jakie posiadają takie katechetki i dziwię się, że szkoły publiczne zatrudniają osoby z taką wiedzą... ! Czy Łotr umierając na krzyżu miał chrzest?? Nie miał, a mimo to wstąpił do nieba, bo uwierzył w Zbawiciela i to jest najważniejsze - WIARA! :) :) :)

Anik, wlasnie prowadzimy nieco podobna rozmowe u nas w lutowkach :-)
A moj wywod o katechetce nie mial prowokowac do komentarza o ewentualnym zbawioeniu nieochrzczonego dziecka, tylko raczej do refleksji, ile moze spotkac krzywdy kogos, kto chce, albo musi postepowac inaczej I to czasami ze strony osob, po ktorych tego najmniej mozna sie spodziewac ...
Ja bardzo szanuje wiare innych osob i czasami wrecz im tego zazdroszcze.

Kira25 pisze:
Anik, wlasnie prowadzimy nieco podobna rozmowe u nas w lutowkach :-)
A moj wywod o katechetce nie mial prowokowac do komentarza o ewentualnym zbawioeniu nieochrzczonego dziecka, tylko raczej do refleksji, ile moze spotkac krzywdy kogos, kto chce, albo musi postepowac inaczej I to czasami ze strony osob, po ktorych tego najmniej mozna sie spodziewac ...
Ja bardzo szanuje wiare innych osob i czasami wrecz im tego zazdroszcze.

Kira, mi tylko chodziło o to, że jak szkoły mogą zatrudniać takie niekompetentne osoby, wyobrażam sobie, co przeszłaś i bardzo Ci współczuję :(

reklama
ale jak tu WIERZYC w kogos, kogo nie widze i zapewne nie zobacze....jestem złym materiałem na katoliczke ,za pewnik przyjmuje tylko to co moge doknąc ....

Do góry