reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Śluz, szyjka, temperatura

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Lilith - ja bym zaczęla w Twoim przypadku od 10dc cyklu robic testy. Nie musisz ich robić po południu, tylko lepiej, zeby nie były z pierwszych siuśków po nocy, ja zawsze robię testy koło 10 rano i jak maja wyjść pozytywne, to wychodzą. Może tym razem owulka też poczeka do weekendu????!!

Ja zamierzam zacząć robić testy od 10 dc cyklu, zabczymy czy tym razem będę miala szybciej owulke:))

reklama
Wikula, ale to chyba trochę za późno od 10 dnia robić.. pamiętaj, że ja ostatnio zawsze mam skok 13 dc i nigdy pewna nie jestem, czy owulację mam dzień przed skokiem czy jednak dwa, nie mówiąc już o dniu skoku..
Co do przesunięcia to mam taką nadzieję, chyba, że się okaże że w sobote też idzie do pracy co jest całkiem możliwe :D

Wikula, ale to chyba trochę za późno od 10 dnia robić.. pamiętaj, że ja ostatnio zawsze mam skok 13 dc i nigdy pewna nie jestem, czy owulację mam dzień przed skokiem czy jednak dwa, nie mówiąc już o dniu skoku..
Co do przesunięcia to mam taką nadzieję, chyba, że się okaże że w sobote też idzie do pracy co jest całkiem możliwe :D

testy w sumie nie są aż takie drogie, więc możesz dla świętego spokoju zacząć je robić wcześniej:)) Ciekawa jestek jak Ci będą wychodziły:))

Póki co to muszą przyjść :D Bo jak na razie ani widu ani słychu listonosza..
Ja zamówiłam z żelem, 6 owulacyjnych i 4 ciążowe, więc nie zaszkodzi robić wcześniej :)

Preseed :)

Ale wiecie co.. mnie coś już jajniki bolą i dziś widziałam u siebie, mimo iż występuję jeszcze plamienie przejrzysty i rozciągliwy śluz.. :szok:
Wiem, że w zeszłym cyklu było podobnie ale szyja jeszcze nisko jak teraz, więc oby mi się coś nie poprzestawiało bo po zabawie :-p

gdyż.. nie ma ani żelu ani testów.

Listonosz juz był i nie przyniósł znowu nic..:wściekła/y:

Powiedzcie mi, gdzieś kiedyś wyczytałam, nawet nie pamietam gdzie, że na owulkę najlepiej się przytulać rano, bo ona najczęściej wtedy występuję :confused:
Czy to prawda??
I jeśli test mi wychodzi pozytywnie już, to od razu przytulanko, czy lepiej przytulać się jak prawie wychodzi pozytywnie? :dry:

LILITH - Jak test wychodzi Ci pozytywnie, to znaczy, że owulka bedzie za 24do36h, czyli najlepiej przytulać się nastepnego dnia. Ja zawsze jak test wychodzi mi pozytywny to tego samego dnia spotykam się moją ginka, dostaje zastrzyk - pregnyl i mam się z męzem przytulać następnego (zazwyczaj karze mi wtedy rano,ale to zalezy od wielkości mojego pęcherzyka itd.)
Czy owulka najczęściej występuje rano to nie wiem...

Powiedzcie mi, gdzieś kiedyś wyczytałam, nawet nie pamietam gdzie, że na owulkę najlepiej się przytulać rano, bo ona najczęściej wtedy występuję :confused:
Czy to prawda??
I jeśli test mi wychodzi pozytywnie już, to od razu przytulanko, czy lepiej przytulać się jak prawie wychodzi pozytywnie? :dry:

Ja nie slyszalam, aby owulka byla tylko rano...:no:
I uwazam, ze jak wyjdzie pozytyw mozna sie zabrac do roboty, bo przeciez plemniczki musza dojrzec i czekac na jajeczko;-)

No to powiem wam tak..

Nie przyszedł listonosz.. może cudem przyjdzie w poniedziałek.. to będzie 8 dc.. no po prostu super.. :D

reklama
Wiecie co, popatrzyłam na mój stary wykres, sprzed 2 lat i tam widze testy owulacyjnę wychodziły pozytywne dopiero przy skoku.. tak samo persona..

staranka wstrzymane( dietka) - 28dni

A teraz przytulalismy się tylko do dnia skoku.. no i jesli mąż ma nadal kijowe wyniki to przytulając się codziennie wiadomo, że szanse na fasolkę są nikłe..
Bardzo jestem ciekawa co te testy teraz by pokazały.. ale chyba się nie doczekam bo nadal nie mam testów :(

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry