reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

reklama
właśnie też jestem w szoku , ze już jest:tak: może i rabarabar będzie to zrobię kompot:tak:muszę się jeszcze wybrać na łąke z dala od ulicy i zebrac mleczy na miód:tak:

500 kwiatów mniszka lekarskiego, 4 cytryny, 2 kg cukru

Kwiaty trzeba umyć , włożyć do garnka , zalać litrem wody , dodac pokrojona w plasterki 1 cytrynę. Gotujemy godzine. Na sito położyć gazę, przelać zawartość garnka. Wycisnąć wszystkie soki z kwiatów :). Ponownie gotujemy dodajac cukier. Gotujemy 1 godz.45 min. na małym ogniu ciągle mieszając. Z pozostałych cytryn wycisnąć soki i gotowac kolejne 15 minut. Przy takim czasie gotowania powstaje półpłynny syrop. Gotując troszkę dłużej konsystencja bedzie gęstsza.

Dziunka własnie chciałam pisac zeby je zostawiic na całą noc zeby robaki wyszły :)

nie jest to miód w scisłym tego słowa znaczeniue :)

reklama
Dziunka nic prostszego :) Raarbar myjesz , odcinasz twarde końcówki i kroisz w wieksze kostki. Zalewasz woda i słodzisz do smaku. Do poczatkowego gotowania nie dawaj za duzo cukru , bo on dopiero sie rozpusci. Jak sie zagotuje to dosłodź i sprawdzaj kiedy rabarabar bedzie miekki. Ja lubie taki rozgotowany. Mozna dodac jeszcze sk z jedenej cytryny

Do góry