reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Spadek bety :(

bobas2020

Zaangażowana w BB
Jestem w prawie 9 tygodniu ... ostatnia beta 91498 dziś powtórzyłam i jest 81135.... czy to oznacza najgorsze ? Kolejna wizyta 18 marca ... lekarz powiadomiony ....

reklama
reklama
Czytam niektóre komentarze i aż mnie dziwi z jaką łatwością można ocenić lekarza po takiej sytuacji - nie znając szerzej sprawy.
Tak więc drogie forumowiczki - po pierwsze, lekarza mogło coś minimalnie zaniepokoić dlatego zalecił betę na tym etapie ciąży, a nie chciał stresować ciężarnej, bo jak wiemy, czasem wystarczy zdanie „jest dobrze, ale chciałbym się przyjrzeć jeszcze temu bo...” i kobieta już panikuje i przegląda internet i czyta głupoty.
Po drugie, co do odpowiedzi, przecież lekarz jej nie napisze/nie powie przez tel, ze to znaczy, że to już koniec. Bo różne rzeczy mogą się zdarzyć, więc póki nie wykona badania usg to na pewno nic nam takiego nie powie.
Życzę, żeby wszystko było dobrze, a Wam więcej zrozumienia i mniej szybkiego poddawania osądom.

Czytam niektóre komentarze i aż mnie dziwi z jaką łatwością można ocenić lekarza po takiej sytuacji - nie znając szerzej sprawy.
Tak więc drogie forumowiczki - po pierwsze, lekarza mogło coś minimalnie zaniepokoić dlatego zalecił betę na tym etapie ciąży, a nie chciał stresować ciężarnej, bo jak wiemy, czasem wystarczy zdanie „jest dobrze, ale chciałbym się przyjrzeć jeszcze temu bo...” i kobieta już panikuje i przegląda internet i czyta głupoty.
Po drugie, co do odpowiedzi, przecież lekarz jej nie napisze/nie powie przez tel, ze to znaczy, że to już koniec. Bo różne rzeczy mogą się zdarzyć, więc póki nie wykona badania usg to na pewno nic nam takiego nie powie.
Życzę, żeby wszystko było dobrze, a Wam więcej zrozumienia i mniej szybkiego poddawania osądom.
Na pewno nikt by nic nie pisał, gdyby lekarz sam sobie nie przeczył. Sam wzbudził niepokój swoimi słowami.

reklama
Do góry