reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sposoby na zasypianie

Dzis zasypianie trwalo 5 min, najpierw przeczytalam mu bajeczke, dalam mleczko (waszym sposobem, bo zawsze tylko po kaszcze szedl spac) poznie zgasilam swiatelko i chwilka i zasnal, ale co najwaznejsze zasnal bez smoczka :tak::tak::tak: mam nadzieje ze w nocy tez sie obedzie bez smoka :tak:

a co do problemow z zasypianiem z poprzednich dni ,to jednak zabki, ma opuchnete dziasla przy dolnych trojkach :-( bidulek, oby sie szybko przebily

reklama
Niestety nie bylo tak kolorowo jak chcialabym. Wszystko chyba przez ta akcje z zaksztuszeniem sie, maly obudzil sie ok 22.30 i przez prawie godzine byl bardzo niespokojny, poplakiwal, tylko chcial sie tulic. Mleka nie chcial, wody tez nie. Zasnal chwilke przed 23.30 (ze smokiem)
Musial chyba przezywaz to co sie stalo popoludniu :-(

Pozniej pobudka juz na mleczko o 2 i o 5 (wypil po 110ml) i wstalismy po 8ej
Bidulek moj kochaniutki:):):)

teraz spi

U nas jedyny górne przebiły się i ze spaniem znaczna poprawa - wczoraj jedna pobudka, dzisiaj dwie ale to i tak duzo lepiej niż cogodzine wstawanie- winowajca kryzysu sennego wykryty

Teraz popracujemy nad całkowitym odstawieniem od cyca i zobaczymy jak spanko będzie wyglądało.

Ze smokiem problemu nie mamy , bo Kuba raczej nim rzuca niż cycka. Spanka w dzień to 11 -1,5 2h i 15- 1,5 - taki układ bardzo mi odpowiada ;-)

No to widze Aqua ze Twoj Kubus bardzo podobnie do mojego z tym spaniem dziennym.

My noce juz mamy superaste. Dzis obudzil sie dopiero o 6:30 zjadl i spal do 8. A ja myslalam ze takie noce nigdy nie nadejdą

A ja zauważyłam, że odkąd kupiliśmy rolety i w domku jest ciemniej, Muszek śpi dłużej :tak: Wcześniej sypiał do 6.00 a wczoraj wstał przed 8.00 a dziś wogóle o 9.00 :-D
Pozdrawiam

reklama
A u nas sie pogorszylo z tym wprowadzaniem butli, chyba odkad sie zakrztusila zrazila sie i teraz ryczy na widok butli , jedynie podstepem jej wciskam to zje . Zastanawiam sie ze jak ona i tak ryczy i cuduje przy tym wprowadzaniu tej butli to czy nie lepiej po prostu stanowczo ja odstawic od cyca bo i tak beczy i tak a tak przynajmniej bedzie wiadomo ze w koncu musi zjesc z butli bo cyca nie dostanie:confused: sama nie wiem.
Milla napisz jak Ty to zrobilas, prosze:-)
Ja nie wiem czy ja sie do tego nadaje , ale musze to zrobic:-(

Do góry