reklama
ivka76
Fanka BB :)
A u nas nadal pobudki co 20-40min. Zaczęłam wczoraj podawać syrop sedalia - zobaczymy cóż on pomoże.
ivka76
ivka a co to jest za syrop????
u nas dalej od 2-4 pobudek w nocy ja juz spasowalam z nauka zasypiania w nocy poczekam az odstawie Selinke od piersi a wtedy nie bedzie miala wyboru bedzie musiala sie nauczyc sama zasypiac.
Syrop Sedalia to syrop homeopatyczny przeznaczony na problemy z zasypianiem, stany niepokoju i zaburzenia snu. Co prawda podają, że jest on dla dzieci powyżej 1. roku życia, ale ja po przeczytaniu składu zdecydowałam się na podwanie. Daję łyżeczkę rano i łyżeczkę wieczorem. Podałam dopiero 2 razy więc nic nie mogę powiedzieć o rezultacie.
pytia
My ostatnio mieliśmy gorsze noce. Najpier przebijał się ząbek, czemu towarzyszyła gorączka, potem przyplątał sie kaszel.
A wczoraj Jasiek przeszedł samego siebie. Zasnął jak zwykle przed siódmą. O wpół do dziewiątej obudził się i do jedenastej domagał się zabawy!!!
I namiętnie trenował przemieszczanie się od mamusia do tatusia i z powrotem. A każda próba włożenia go do łóżeczka kończyła sie oburzeniem i dziką histerią.
A wczoraj Jasiek przeszedł samego siebie. Zasnął jak zwykle przed siódmą. O wpół do dziewiątej obudził się i do jedenastej domagał się zabawy!!!

I namiętnie trenował przemieszczanie się od mamusia do tatusia i z powrotem. A każda próba włożenia go do łóżeczka kończyła sie oburzeniem i dziką histerią.
ivka76
U nas kolejna po prostu tragiczna noc - nie wiem już co robić! Podejrzewam, że to jednak idą zęby - dolne dwójki i czwórki, ale tak źle jak od ok.2tyg. to jeszcze nie było. Dziś pobudki co 15-20min. Teraz ryczy już od pół godziny i co gorsza nie zamierza przestać - nie daje się nosić, tulić, głaskać, nic nie działa. Jak wchodzimy do niego żeby go utulić to na moment przestaje ryczeć, a potem od nowa ze zwielokrotnioną siłą. Naprawdę nie mam już sił, a nie chcę brać go od razu do łóżka, bo już kompletnie padnę na twarz. Dodam, że nie działają żadne przeciwbólowe środki typu panadol, viburcol, herbatka z melisą.
reklama
koga
Mama Maksa i Julka
przepraszam, nie zrozum mnie żle ... ale może jednak smoczek
a lekarz coś mówi na te pobudki?
a może 2 ml panadolu? u nas pomógł jak tydzień temu Maks dostał kataru i właśnie tak się budził, daliśmy mu trochę panadolu
i spał dalej normalnie
ups ! teraz dopiero przeczytałam, że panadol nie pomaga

a lekarz coś mówi na te pobudki?
a może 2 ml panadolu? u nas pomógł jak tydzień temu Maks dostał kataru i właśnie tak się budził, daliśmy mu trochę panadolu
i spał dalej normalnie
ups ! teraz dopiero przeczytałam, że panadol nie pomaga