reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sposoby na zasypianie

reklama
ja juz przestałam sie łudzić,że moje dziecko prześpi ciągiem chociaż 2-3 godziny, u mnie koszmar ze spaniem zaczął saię, kiedy z powodu skończenia sie pokarmu musiałam przejśc na butelkę, na cycku jagoda przesypiała całe noce, a teraz koszmar, pobutki co 30 minut, najdalej co godzinę w dodatku do jakiegos miesiąca jagoda non stop łapie mnie za bluzkę ,tuli się do biustu...sama nie wiem co mam o tym myśleć,bo ona nigdy nie przepadała za cyckiem, karmiłam tylko 3 razy dziennie, a częściej odciągałam i podawałam w butli...
może moje dziecko czuje brak jakiejś emocjonalnej bliskości związanej z karmieniem piersią, albo też ma nasilone lęki separacyjne...sama nie wiem

kurcze Maga - to naprawdę dzielna jesteś!
a może coś innego jej przeszkadza w spaniu - coś w stylu, za ciepło, za zimno, za jasno, za ciemno, za głośno, za cicho, zęby, katar, bączki i inne przypadłości lub preferencje naszych dzieci ??????:baffled:

koga ma racje ja odkrylam ze emi jest za cieplo jak ma polarowe spiochy
nawet bym na to nie wpadla moj maz doszedl do tego i nie przykrywam jej i spokojnie spi

popieram u nas kiepsko było ze spaniem, Miłoszek co jakiś czas się budził, kwękał, stękał, wszystko na raz :szok: byliśmy w szoku, bo nigdy tak ne spał. Okazało się, że miał za gorąco. Gdy dotknęłam karku to był cały rozpalony i spocony. I fakt pogoda wiosenna a ja go ubierałam jak w najchłodniejszą zimę: body z krótkim rękawkiem, pajac plus śpiworek :eek::eek::eek: oj przesadziłam :tak:

maga a tak sobie myślę, że może mała potrzebuje więcej przytulaczków, pieszczochów w ciągu dnia? Miłoszko lubi byś pożądnie wypieszczochany, wytulony, tylko za całuskami w policzki nie przepada :( i wiem, że jak go nie utulam to łazi za mną kwęka, prosi się na rączki.

nasza Karola spała dziś aż... 40 minut w ciągu całego dnia!!! Dziś wcześniej ją wykąpałam i teraz śpi. Mam nadzieje,ze nie obudzi sie za godzinę gotowa do zabawy...

Napewno Nie Ma Za Gorąco, Cieniutko Ja Ubieram, W Pokoju Jest Ok 20-21 Stopni,śpi Bez Przykrycia, Bo Nawet Z Pod Rożka Się Wykopuje, Próbowałam Różnym Wariantów Chłodniej, Cieplej,ale Nic Nie Pomaga...
Kinga Jagoda Przeważnie śpi W Ciągu Dnia Ok Godziny, Widocznie Nie Potrzebuje Więcej Snu..

Jak już pomyślę sobie, że mamy jakiś porządek dnia, to maluszek robi mi niespodziankę z przestawieniem godzin spania ;-)
Cieszę się, że znów zaczął przesypiać w ciągu dnia nawet 1,5 h, a drugi raz ok. 30 minut. Przy wychodzeniu ząbków spanie trwało max 10-15 minut. Aż się boję co będzie przy kolejnych ząbkach.

moje małe bobo:)...przesypia niemalze cala noc:-) .....ale tylko dlatego ze spi ze mna i czasami na spiaco sobie conieco pocyca:):):);-) ;-) .........az sie boje chwili kiedy bedzie sam spał w łozeczku albo jak przestane definitywnie karmic piersią...........:szok: :szok:
a jezeli chodzi o drzemki w ciagu dnia to patrynio ma conajmniej dwie 1.koło 11tej i spi srednio okolo 2 godzin ..
2. kolo 18tej i spi srednio godzinke ....
ale roznie to bywa czasami nie spi wcale w ciagu dnia a czasami tak jak dzisiaj obudził sie o 9 rano ..zjadł kaszke.....poszlismy na spacer ..po powrocie jedzonko....zasnął o 12 i obudzil sie dopiero o 16 tej :-) :-)

W ten weekend ide do pracy(wyjezdzam na prawie 3 dni) ....i Patryk pierwszy raz zostanie sam z tatusiem .......najbardziej sie boje o noce bo Patryk przyzwyczajony ze zawsze spi ze mna a teraz nie bedzie..... ani mamy ani cycusia ....:-( :-( :-( .....tata bedzie mial przeprawe bo Patryk nie toleruje butelki.......Jezeli chodzi odzień to sie nie martwie ....bo wiem ze obydwaj dadza sobie rade :):) tylko te noce:no: :-( :-(

reklama
oj Tereska, to trzymam kciuki za tatusia :-)

u nas znowu stabilizacja - Agatka śpi od 6:30-9, potem od 13-14 i od 17-ok. 20, no i przesypia prawie całą noc, tj. idzie spać około 20-21, budzi się dopiero po 2 na jedzenie

Do góry