reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sposoby na zasypianie

ivka biedulko trzymam kciuki zeby bylo lepiej :happy:

u nas jak na razie standard ok 3 pobudek na cycusia , ale juz sie zazcynam bac odstawiania selinki od piersi :baffled: :baffled: cos kiepsko widze wtedy noce :szok: chyba ze zaakceptuje spanie bez cyca

reklama
Ogłaszam wszem i wobec, że u nas zasypianie z moim wychodzeniem z pokoju nie działa. Mała bardzo płacze i to po tygodniu stosowania nowej metody. Wracamy do metody pani Hogg, bo Martynka nie płacze, tylko marudzi, a po chwili ładnie śpi! Widocznie do danej metody musi być przekonana zarówno mama jak i dzidzia :-D
Zobaczymy jakie będą efekty....

My juz przeszlismy na wode w nocy i teraz wiem ze nie budzi go glod. np obudzi sie o 1 napije sie wody i spi do 8-9 :-) Dzis do 9. MAtko zawsze bylo do 6- 7. Teraz jest naprawde super

u nas podobnie jak u MILLI zastępujemy nocne karmienia kiedy mala sie przebudza herbatkami lub woda
ale już pisałam o tym wcześniej:tak:

Mokkate napisz jak to robisz, bo ja zamierzam uczyć Małą samą spać i życia bez cyca już za niecałe 4 tygodnie:no: Muszę się do tej myśli przyzwyczaić:-p

A ja muszę Maksa pochwalić, że od kilku nocy budzi się już tylko raz ok 4 rano (przestał budzić się około północy) :-) :-) :-)

to znaczy, że przesypia już regularnie 8 godzin bez jedzenia:-)

oby ta tendencja się utrzymała .....

... a potem powolutku zaczniemy pracować nad wyeliminowaniem tej ostatniej pobudki:happy:

reklama
Do góry