reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sposoby na zasypianie

u nas jedna pobudka sen do 8
ale postanowila skrocic pierwsza drzemke do 50 monut góra godziny pozwalałam emi spac ile chciała ale wychodzi tego za duzo i potem wieczorem nie idzie tak łatwo
zobaczymy

reklama
My wlasnie wrocilysmy z 4 godzinnego spacerku , Selinka spala dzisiaj 2,45 min to jej rekord spaniowy na spacerze :-)
zobaczymy co bedzie wieczorem :confused: jak na razie pelna energi buszuje po mieszkaniu :-D

pierwsza drzmka byla ok obudzilam ja bezboleśnie to przyjeła
a teraz od godziny lezy i mruczy a to palcze a to mruczy to ma byc wczesniej wprowadzona druga drzemka:baffled:

U nas w dzien - 1 lub 2 drzemki, Jas idzie spac okolo 20-21, zazwyczaj budzi sie raz , rano pobudka o 7.15. Kilka dni temu przestalam go karmic piersia, w nocy nie dokarmiam go juz od 2 tygodni, wieczorem dostaje 200-225 ml kaszki i to starcza mu do rana. Zuzia24- Biedactwo- mnie nawet meczyly kilku minutowe karmienia ostatnio- a co dopiero calonocne!

wczoraj postanowilam ze nie bede jej dawac cyca w nocy i wytrwalam. kiedy sie obudzila szukala troszeczke krzyknela ze jak to mleka mama nie daje ale zaraz zasnela. dwa razy sie obudzila na cyca a ja jej nie dalam i nic sie nie stalo jej-mysle ze nawet nie byla glodna bo tak jak pisalam zaraz zasypiala. dalam jej cycas dopiero ok 6 rano jak sie obudzila. i tak spalysmy juz do 8.30 rano :). dzisiaj tez tak zrobie :)
az mam humor od rana ze wytrwalam w postanowieniu :)

Tak moja lekarka tez nam tak powiedziala, ale ja bym wolala juz nie karmic w nocy, chcialabym zeby maly zoladeczek sobie odpoczywal i my tez

A Selinka wczoraj pierwszy raz usnela sama i to bez cycusia wieczornego :-) :-) po kapieli poczytalam jej bajeczki i chcialam jej dac cyca a ona sie tak dziwnie na mnie popatrzyla ... wiec schowalam polozylam do lozka a moj aniolek pokulal sie przytulil do swojej poduzski i zasnal :-) :-) a w nocy obudzila sie tylko 2 razy na cyca

Dzisiaj wlasnie mielismy wychodzic na spacerek spaniowy ale Selinka tak sie rozmarudzila ze zjadla tylko polowe obiadku i polozylam ja to luzeczka pokulala sie i zasnela :-) ciekawe ile bedzie spac :confused: na dworze spi ok 2-2,5 godz ale w lozeczku w dzien nie zdazylo jej sie dluzej spac jak godzina

reklama
moja corka spala dzis z nami bo przelozylam ja do nas na cyca i usnelam:confused: :confused: wiec przespala cala nac jedzac tylko raz!! nie wiem co to za fenomen ze jak spi z nami to sie nie budzi :confused: :-D
a Lenka chodzi spac ok 22 albo czasem i pozniej :baffled: ;-) i budzi sie ok 10- 11 ,potem ucina sobie jeszcze dwie drzemki

Do góry