Teorii na ten temat może byc wiele.
Marta a nam pani mówiła,że jeśli chciałabym wyjechac do Pl to CHB powinnam przepisac na męża.Czyli coś nie gra.
Pozatym:
Obywatele UE/krajów EOG oraz obywatele Szwajcarii, którzy pracują w Irlandii, nie muszą spełniać kryterium stałego zamieszkania, aby otrzymać zasiłek na dziecko.
Obywatele UE/EOG lub Szwajcarii pracujący w kraju, w którym obowiązują przepisy UE, zazwyczaj otrzymują w tym kraju zasiłek na dziecko, nawet jeżeli ich rodzina mieszka w innym kraju. Jednak jeżeli ich dzieci mieszkają w innym kraju UE/EOG, powinni mimo wszystko ubiegać się w tym kraju o wszelkie przysługujące im zasiłki rodzinne.
Jeśli zasiłek rodzinny, który dana osoba otrzymuje w kraju, w którym zamieszkują dzieci, jest mniejszy niż zasiłek na dziecko wypłacany w Irlandii, wtedy takiej osobie wypłacony zostanie zasiłek na dziecko w wysokości różnicy między tymi świadczeniami. Aby uzyskać więcej informacji dotyczących wpływu przepisów UE na zasiłek na dziecko, należy skontaktować się z Działem Zasiłków na Dzieci (zob. "Gdzie składać podanie" poniżej).
Uaktualnienie strony było 6.01.2010 czyli jest na czasie.
Zgadzam się z beakta.Kiedy ja byłam w Pl przyszło pismo i mój mąż nie podpisał bo CHB jest na mnie no i wstrzymali nam CHB.Później 4 miesiące trwało przywrócenie nam płatności.