reklama

Staraczki 2013

Cześć kochane! Przepraszam za zaniedbanie ale trochę mnie wszystko przerosło. emocje po zabiegu + bardzo dużo pracy + przygotowania do świat i do wyjazdu do rodziców... No ale widzę ze wątpliwości mnie wzywała wiec muszę się odezwać!:) tylko nie dam rady was nadrobić.

Malusiolka tak jak Ci już pisałam, trzymaj się tego lekarza i zapomnij o tym poprzednim!

Wątpliwości zaciskam kciuki!

Missiis widzę ze instynkt macierzyński pokonał postanowienie o odłożeniu starań ;) no to trzymam kciuki żeby się udał prezent na nowy rok!

reklama
Malusiolka - super wieści. Teraz już na pewno będzie wszystko ok. Dbaj o siebie.

Dziewczyny czy któraś miała problem z cienkim endometrium? Czytalam trochę w necie i marne są moje szanse. Chyba tylko na cud mogę liczyć....

Iwo - ktoś kiedyś coś pisał, że prawdziwe dobre czerwone wino pogrubia endometrium. Na pewno są na to leki. A w którym dniu cyklu i jaką grubość miałaś? Może warto skonsultować z innym ginem? Lekarze mają różny sprzęt i różne kompetencje...

Malusiolka to po cichu gratuluje....:-)

A jak ja mam prolaktyne w I fazie dobra tzn miesci w normie wg mojego laboratorium a jak robilaam kiedys po owulacji, biust mnie bolal i prolaktyne mialam 60 to juz zle? nie powinno jej tyle byc? czy to normalne jest?

Witam Kochane, u mnie dzisiaj lepiej :) Tylko nie mogę doczekać się kolejnej wizyty u mojego lekarza :) W niedziele po śniadaniu lecę na betę i mam nadzieje, że wysoko pójdzie w górę :)

miss, miło mi:* Widzę, że mnie lubisz :P

susel, będę trzymać się tego lekarza :) Nie ważne, że każda wizyta kosztuje 140 zł, ale warto :)

Starających się:23
V '14=>7, V '14=>17,VI'14=>13,VII'14=>12
Sierpień 2014:
natkusia,basik77,malgonia1,kobietka,Ulika,milka33, Malusiolka,Nikitka25,GosiaDr
Czekamy na potwierdz.:
Casablanca - @ 27.11

ewe_lina_d - @ 12.12
Ludzik - @ 15.12 14
Stellaa - @ 15.12
kontra - @ 16.12
Wonda - @ 17.12

Grudzień

fox - @ 18.12
joaro - 19.12

Nuuuśka - @ 20.12
watpliwosci3 - @ 20.12
6
ookatkaoo1993 - @ 22.12
kalisia - @ 23.12
Piaska - @ 24.12
Agaawa - @ 24.12
agniecha83 - @ 25.12
leemoncia - @ 27.12
3
Aschlee25 - @29.12 3
Anka10222 - @ 30.12
Styczeń
Conti - @ 2.01 25
iwo - @ 2.01
Anna223 - @ 5.01
Olusia7982 - @ 6.01Gochson - @ 12.01 4
Poczekalnia
Dorcia,brrr85,anuszka,karotka,missiiss1301,doska1,
Arcala,Cyntia85,mimmoo,tamaguczi,melponea,
emalia82
,nadzieja210,mychunia6,Amaliee,iwo,aureolcia, agamemnon,wandzia_23,aina110,celta,susel,malena100 ,Anula198815

Olusia - Trochę wczoraj poczytałam w internecie o tej prolaktynie.... Dla ciąży ma sens zrobić prolaktynę i progesteron ok. 7 dni po owulacji. Za wysoka może obniżać progesteron, a z niskim progesteronem ciąża nie ma szans się utrzymać. To są informacje z internetu, więc ja nie wiem na ile rzetelne. Ja to skonsultuję z ginem. A jakie jednostki są tego Twojego wyniku? Bo z tego, co zauważyłam wynik prolaktyny podaje się często w różnych laboratoriach w różnych jednostkach. A może to był wynik po podaniu metoclopramidu?
Do lutego masz troszkę czasu, więc może powtórz w styczniu, co? Lekarze wiedzieli o tym wyniku, gdy planowali in-vitro? Bo może przy in-vitro nie ma to znaczenia? W końcu i tak dostaje się wtedy sporo hormonów, prawda? Zawsze możesz o tym powiedzieć na kolejnej wizycie, ewentualnie wcześniej powtórzyć wynik, by wiedzieć jak to teraz wygląda (ale plus progesteron). Ale na pewno jesteś w dobrych rękach i wiedzą co robią :happy2:

Malusia- trzymam kciuki żeby betka rosła i szybko ujawniła się fasolka :)

Pozdrawiam. Ps;termin mam na 09,01 i to już ostatni termin. Jak sie nie uda to zaczynam brac tabsy anty bo comiesięczne ciąże biochemiczne mnie wykończą. Zreszta to juz 20 cykl starań wieć starczy.

Emalia - współczuje przejść :-( A może u Ciebie to też kwestia hormonów? Może zbadaj przed kolejnymi starankami też? Chociaż tę paskudną prolaktynę i progesteron, jak poczytałam wahania tych 2 hormonów mogą bardzo uprzykrzyć kobiecie starania....

Cyntia- hormony mam ok. Zresztą praktycznie wszystko jest ok co do tej pory robiłam. W ciąże zachodzę, beta rośnie i potem spada i koniec. Lekarz zabrał moje wszystkie wyniki i te bety i ma skonsultować mój przypadek z kolegami doktorami. Jutro mam mieć wizyte to może sie coś dowiem. Moja przyjaciółka pytała swojego gina co by zrobił w takiej sytuacji i ten wyskoczył , że to genetyka. No nic trzeba czekać do jutra.

reklama
Cyntia85 wiesz ja sobie pierwszy raz zrobilam badanie prolaktyny po owulacji bo jak bylam stymulowana to bardzo mnie biust bolal, nawet jak podchodzilam pare razy do IUI.. nie mialam badanej prolaktyny z obciążeniem... a moze powinnam miec hmmm? zapytam sie lekarza na wizycie jak bede w klinice... wlasnie szukam wyniku bo nie pamietam jakie jednostki mialam....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry