• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staraczki 2013

reklama
tekla, przykro mi :( To nie możliwe. Może poczekaj z tydzień, dwa i jeszcze raz zrób betę <przytul> Ginekolog mówił mi 3 tygodnie od zapłodnienia, a nie od spóźnionej miesiączki. Kochanie, jest jeszcze nadzieja :*

Cyntia, tego to nie wiem :P

Co do tych zdjęć to ja raczej nie chcę wiedzieć jak je robią:-)

Tak swoją drogą, wysłałam dziś męża do apteki po maseczki takie na twarz jak chirurdzy noszą. Powiedziałam kup dwie maseczki, co mój mąż zrozumiał? Kupić maseczkę do twarzy dla Tusi (podwójną), a dla siebie maseczkę na twarz.

Ostatnia edycja:
Tekla tule:* ale moze jeszcze za wczesnie? Dziewczyny mnie tak piersi bola ze nie wyrabiam, w staniku nie ale jak sciagnelam to masakra. I jakies takie wielkie sa, az sie wylewaja:)

A propos wczorajszej wieczornej kanapki ze splesnialym chlebem: potwierdzam na swoim przykładzie, ze taki smakołyk wywołuje perturbacje jelitowe i żołądkowe chyba też, bo coraz bardziej chce mi się wymiotować. Chciałam opierniczyc P., ale nie mogłam, bo sam dziś zaoferował, ze mnie do pracy podrzuci.. ;-)

reklama
Witam deszczowo-popołudniowo.

Przeglądam co napisałyście, rozmyślam i analizuję swoje wcześniejsze cykle i myślę sobie, że nasza psychika ma ogromny wpływ na ciało. Organizm ludzki jest niesamowitym mechanizmem... mam również kilka przemyśleń na ten temat z punktu widzenia sportowca i powiem wam, że człowiek jest w stanie wiele sobie wmówić.

Dotychczas - do czasu aż zaczęłam mierzyć tempkę, robić testy i obserwować cykl- moje cykle były idealnie 30 dniowe (wiem, bo zapisywałam sobie od lat, w kalendarzu początek każdej @). Teraz kształtują się tak 28 dni, 31 dni, 31 dni, 26 dni.... W jednym z cylki byłam po prostu pewna, że zaciążyłam i miałam objawy ciążowe, mdłości, zgagę, metaliczny posmak, zawroty głowy, słabość - więc z pewnością moje ciało poddało się iluzji jaką stworzyła moja głowa.
Mnie równie jak Was wkurza kiedy ktoś mi mówi, że mam wyluzować, ale z pewnością ma to wielki wpływ na to jak zachowa się nasz organizm.
Jestem mocno przekonana, że kiedy tak wypatruję swojej owulacji, i czekam na każdą oznakę, organizm w ramach stresu reaguje dokładnie na odwrót. Wiem, że sama robię sobie krzywdę wypatrując oznak ciąży godzinę po zapłodnieniu, czytam o waszych objawach i zastanawiam się ile z nich mam ja i co to może znaczyć, a tak naprawdę KAŻDY organizm jest inny.
Myślę, że początkowe objawy po prostu sobie wmawiam, ponieważ wiem, jakie mogą być.... Z artykułu Kalendarz Ciąży - I trymestr - BabyBoom.pl wyczytałam, że tak naprawdę do 3-4 tygodnia po poczęciu (czyli ok miesiąc po owulacji) odczucia są mocno subiektywne i gdybym nie starała się o dziecko, to nawet bym ich nie zauważyła. Jestem na siebie zła, bo swoim chciejstwem i planowaniem ograniczam sobie szanse.
Wiem, że organizm często - robi na złość - głowie. Dokładnie tak jest podczas uprawiania sportu. KIedy biegam, często moje ciało "wymyśla" powody abym przestała - mam wrażenie, że muszę do toalety, że zaraz narobię spodnie (trzeba to przetrzymać i kiedy ciało zrozumie, że się nie zatrzymam - to uczucie znika jak ręką odjął), często mam mocny ból brzucha, wrażenie pełnego pęcherza, a po przebiegnięciu kilku kilometrów - wrażenie znika.

Dlatego też w tym miesiącu postanowiłam nie obserwować. Przecież jeżeli mam mieć owulację i ma pęknąć jajeczko - to dojdzie do tego nawet wtedy kiedy nie będę wiedziała, że właśnie 14 dc spadła mi tempka, prawda???? A jeżeli będziemy się regularnie kochać, to....jeżeli wszystko z naszymi organizmami jest ok - powinno się udać.
Co myślicie o tym? Muszę tak zrobić bo zwariuję.... Ten cykl idę na żywioł.

Dziś byłam po raz pierwszy oddać krew na badanie hormonów. Chcę sprawdzić, na razie dla siebie, czy wszystko jest ok, jeżeli tak będzie, to może moja podświadomość przestanie wymyślać przeszkody do zapłodnienia. Jutro wynik estradiolu, FSH i LH

mamaTomeczka - w poprzednim cyklu brałam wiesiołek ( teraz też) i ..... na razie nie zauważyłam zwiększenia śluzu płodnego. To suplement, więc mam nadzieję, że po kilku cyklach zacznie działać. Oby Tobie pomógł szybciej. Piję zioła o. Sroki i zauważyłam większą ilość śluzu, ale po owu - był biały i lepki, za to w ilości ogromnej....

Wybaczcie, że tak posmęciłam, ale chyba tego potrzebowałam. Muszę to sobie ułożyć w głowie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry