reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
Aschlee tak konkretnie to chodzi mi o to jak będzie wyglądał poród bo obawiam się przykrych niespodzianek w czasie akcji porodowej. Obawiam się również zaostrzenia choroby w czasie trwania ciąży, obawiam się również przekazania w genach tego paskudztwa dziecku. Chorujesz na to?

Bezdzietna no facet facet... . ale objawy sa bardzo podobne do wrzodziejacego zapalenia jelita.... wiec cos na ten tamat i moge doradzic bo mam doczynienia z ta choroba na co dzien i w pracy tez... pracuje na oddziale gdzie mnóstwo ludzi ma to schorzenie...

Ostatnia edycja:
Bezdzietna nie choruje ale interesuje sie medycyna...
jak chodzi o ta chorobe to podobno przeciwwskazan do ciazy nie ma, według statystyk większość pań, które chorują na wrzodziejące zapalenie jelita grubego, donoszą ciążę, a ich poród zakończony jest sukcesem.Według specjalistów najlepiej jest starać się o potomstwo w okresie remisji , a później podczas trwania ciąży cały czas kontrolowac chorobę.Musisz mieć świadomość tego, iż kobiety zmagające się ze wrzodziejącym zapaleniem jelita grubego znacznie bardziej narażone są na poronienie oraz wcześniejszy poród.Ale wystapienie wad rozwojowych jest minimalne.Ciąża powinna być prowadzona przy współpracy lekarza gastroenterologa, ginekologa. Przy tej chorobie lekarze biora pod uwage raczej cesarskie ciecie ale kazdy przypadek rozpatrywany jest indywidualnie. Przekazanie choroby Dziecku wynosi 5 do 10 %

Cześć dziewczynki :* Trzymam kciuki za szczęśliwe testowanie ;)
Bezdzietna Ty mnie nie strasz że bratowa zaszła w ciążę po stosunku przerywanym bo ja tak samo jak Ewelinka też stosuję tą metodę i wczoraj miałam plamienie , dosłownie kilka kropelek a dzisiaj znowu nic.. cisza.. a piersi bolą niesamowicie i podbrzusze jak na @

reklama
karolina ja to bym die cieszyła jakby ta metoda zawiodła bo stosujemy ją do pierwszego okresu bo lekarz kazał sie zabezpieczac do pierwszego okresu a ja nienawidzę prezerwatyw bleeee :-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry