reklama

Staraczki 2014 :)

Witam sie w nowym roku.

Oj jak ja bym se gdzies pobalowala ale nie mama takiej mlzliwosci.

Dzisiaj to juz moja sennosc sie rozwinela mega mocno. Gdyby po pracy po obiedzie jak sie połozylam maz mnke nie obudzil o 18-stej to bym spala dalej- wczoraj chodzilam senna ale dzisij to musialam uwazac bo raz juz zaczelam zasypiac w pracy jak na telefonie wisialam i czekalam na polaczenie. Nawet polnocy nie doczekalam bo przysnelam a i po obiedzie po pracy wczoraj spalam. Mimo wszystko oadlam jak kloda. Fajerweeki obudzily mnie o polnocy wzelam lyka z kieliszka ktory maz mi nalal i z powrotem polozylam sie spac. Rano nawet kawy nie wypilam do konca bo bym przysnela przed wyjsciem i sie zrywalam do wyjazdu jak poparzona.

Lux - sa takie osoby niezrownowazone ktore mysla tylko o sobie

Jazz - oj by te objawy trwaly i trwaly.

Dzis siedzac na toalecie i czekajac na cud ze w koncu mi cos ulzy mowilam do brzuszka oj jak tam jestes to zostan i badz. Wszelkie objawy uboczne, zastoje, sikanie moze trwac. Zniose nawet ta zgage ktora dzisiaj mnie nawiedzila po drugim sniadaniu. Nic nie jest wazne byle bys brzuszku urusl a w srodku zdrowe bobo.

I znowu ziewam. Ile ja bede spala dziennie? :o

Nie szkodzi, wszystko moze mnie nawiedzac, na wszystko sie zgadzam :-)

reklama
Noelka
Dzieki :* Nie wiem o ktorej nikt nic nie wie. Ale obstawiam ze kolo 9-10. Zobaczymy.

Prosze wszystkie o mocne kciuki zeby sie udalo wszystko i zebym im klocka na sali nie walnela ...

Szczęśliwego Nowego Roku, oby dla Was wszystkich był uadny i spełniony! :):**

Lux - niezła ta twoja szwagierka, współczuję, ja to takich ldzui staram się też unikać, choćby była to rodzina....

Miss - trzymam kciuki za zabieg, bądź silna dla maluszka :) i gratuluję po cichu dziewczynki, oby nic nie urosło :P

Moniusia - wredna @, a już myślałam, że ci się udało....

U mnie sylwester w domu, bo mąż dziś na rano do pracy.... obejrzeliśmy sylwester w tv, zjedliśmy ciepłego murzynka, puściliśmy fajerwerki i spać :P

Jolasia
Tutaj tak nie jest. Jak maja operacje to obchod nawet o 13 tej jest jak skoncza. Z reszta obchod tutaj to nieporozumienie i porazka juz pisalam. Chyba jeszcze jakas operacje mala bedzie mial. Bo tak ogolnie w takim okresie swiateczno noworocznym w ogole zabiegow nie robia chyba ze nagle. No nic oby tylko sie udalo wszystko.

Dzieki dziewczyny za &&& i wsparcie. Bo jakby mojej corci cos sie stalo to kradne gnata z komisariatu i powybijam tych konowalow tutaj!

Miss - to skoro tak robia, to niezle. Podstawa dalszego leczenia jest wizyta lekarza, jak pacjent sie czuje i leki na caly dzien, ewentualnie jezeli cos nie tak to przed sniadaniem dodatkowe badania na czczo. Obchod o godzinie 13 to troszke nie pokolei. Lerzalam w dwuch szpitalach, wiem jak bywa w trzech innych jak familia lerzala i zawsze obchod byl rano.

Ladny ta burdelllooo na koleczkach.

No jak w innych lerzalam tez tak bylo. I zawsze na ochodzie lekarz mial twoja karte wszystko wyjasnial odpowiadal na pytania a ci zasrancy tutaj chodza sobie tak o. Przeciez ten idiota ordynator wczoraj byl u mnie i mowi ze pani moze isc do domu odpoczywac a nie tutaj to mu mowie ze z bolami przyjechalam a ten cymbal do mnie. Z bolami w ciazy do szpitala sie nie przyjezdza bo bole w ciazy sie zdarzaja i podsumowal ze do domu. Szczena mi opadla. I grochy polecialy. Nie bylam w stanie z nim dyskutowac... ale na szczescie jak poszlam po kawe i z dziewczyna z sali na dwor bo ona lpalila to jak wrocilysmy to on do mnie mowi ten ordynator ze zapoznal sie z moja karta (***** dopiero po obchodzie) i z moja historia poloznicza i ze jednak zostaje. Pozniej inny lekarz jeszcze przyszedl i powiedzial ze niedopatrzenie bylo. Ale oni kuzwa codziennie tak maja i gdyby nie polozna ktora bez mojej wiedzy do niego poszla i mu mowi po co na co ja tu jestem to by mi kazal isc do domu. Tez to opisywalam wczoraj. Pozniej przyszla i mi czytala co nabazGral w karcie i pozniej napisal anulowane i ze zostaje do szwu. Czy to jest powazne? On jest ordynatorem do ch. . Pana... itten buc ma mnie jutro operowac jak mojej cipki i szyjki na oczy nie widzial... dlatego bede rzadala jutro przed zabiegiem zeby mnie zbadal chocby na fotelu. I dlatego miedzy innymi wole spac niz miec zniecz pp. Zeby nie stresowac sie i nie patrzec na tego panaca. Taka skarge jebne na ten szpital ze sie obsraja. I kopie wysle do kierowniczki tej kliniki. I dam im zdjecie jaka kolacje z plesnia ostatnio dostalam. Na co salowa na drugi dzien mi odowiedziala ze taki chleb im przywiezli. To sie kur ...a patrzy co sie pacjentom na talerz daje...

Taki chleb im przywiezli - uchachacha
Jaja sobie robia. Czytalam o tym chlebku ale na tablecie nie wyswietlilo mi sie.

Odnosnje ordynatora, - no coz mozna powiedziec, obrusl w piorka i wladza szczeli la mi do glowy. Na akich nie ma rady a jak cos spieprza i ktos ucierpi to nagle znajda go po kilku latach na drugim koncy kraju i dalej bedzie lekarzem.

Ja na szczescie nie bede musiala sie za durzo martwic jezeli chodzi o to gdy zaciaze po stymulacji.
Czytalam procedury ktore dotycza ciezarnych z nieplodnosci pierwotna w ciazy wywolanej sztucznie lekami stosowanymi do inseminacji czy przy zaplodnieniu invitro. Traktuja to jako ciaze wysokiego ryzyka. Nawet jak bede dobrze sie czula to jak najszybciej na L4 i na kazde ala musi byc reakcja. Na szczescie tu u mnie szpital gin pol jest na przyzwoitym poziomie bo raz mieli tytul najlepszego w PL a .ecze sie u dokt z kliniki na polnej wiec zadba raczej o swoje dzielo. Patrzac tez na muj wiek w 82r to i ryzyko wyzsze jako pierwsza ciaza.

Troche mi bedzie zal isc na zwolnienie i bede musiala sie natychmiastowo czyms zajac a sadze ze z tym nie bedzie roblemu. Szydelko, sweterki dla mne, ciuszki dla dzidzi, szycie, spacery z piesem.

reklama
Jolasia
Ja przez swoj wywiad tez mam ciaze wys. Ryzyka. Mimo to ze sie lecze u gina z tej kliniki to pierwszy raz mi to nic nie dalo... musze dzien w dzien walczyc o swoje. Z reszta pisze o tym codziennie. Rece opadaja. Musze sie przeniesc do polanicy i lekarza z tamtad. Cholera znow mam skorcze i to klocie :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry