reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
Cześć dziewczyny :)

Karla, jutro testujesz?

Lux
, fajnie, że będziesz miała dodatkową kasę :)

Jazza
, nie przejmuj się, do Ciebie przynajmniej dzwonią ;)

Mississ, mam nadzieję, że w końcu się ułoży u Ciebie...

Ja postanowiłam celowo trochę rzadziej zaglądać na forum. Stwierdziłam, że myślenie i czytanie ciągle o jednym temacie za bardzo mnie nakręca. Muszę zająć się innymi rzeczami, żeby przestać myśleć ciągle o ciąży ;)

Witam wszystkich :tak: piszę po raz pierwszy.
Postanowiłam napisać w "Staraczki 2014", bo zaczęliśmy się starać w maju 2014 i skoro tu zawitałam i napisałam to wiecie z jakim efektem :(
Nie wiem jak zacząć, pewnie większość z Was wie jakie emocje towarzyszą, przy robieniu kolejnego testu, gdzie znów pojawia się jedna kreska. :-( Przez pierwsze miesiące starań przeryczałam cały dzień po zrobieniu testu, teraz po prostu wiem, że pewnie znów nic i jakoś to znoszę, łezka zawsze spłynie i humor się zepsuje, ale pragnienie dziecka nadal jest PRZEOGROMNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kocham dzieci i wiem, że kolejnym etapem naszego życia to założenie rodziny. Mam 27 lat (w tym roku 28 ;/ ) jesteśmy 2,5 lata po ślubie, a znamy się ponad 10 lat.
Najgorszy jest dzień po odwiedzinach znajomych/rodziny (a jest ich wielu) z dziećmi. Wtedy wszystko wraca- mega smutek i rozpacz.

Może umiecie mnie/nam jakoś pomoc, doradzić i wesprzeć.

CO DO KONKRETÓW (mąż twierdzi, że to najczęściej używane słowo przeze mnie, cóż po prostu jestem konkretna babka).
Miałam robione badania:
- CHOLESTEROL- ok
- TSH - w listopadzie 2014 2,920 (norma 0,270-4,2), w styczniu 2015 -3,860
miałam za wysoki, jak dla os. przed ciążą, dostałam LETROX 50 i miałam brać 0,5 tabletki dziennie i po m-cu zrobić badanie i jak nie spadnie zwiększyć do 1 tabletki, a mnie wzrosło zamiast spaść ;/ DZIWNE
- UGS tarczycy - OK
- FT4 16,69 (12-22)
- ATPO (P/c przeciw peroksydazie tarczycowej 7,02 (0-60)

- ESTRADIOL 32,9 (norma 12,5-166) - 3 dzień cyklu
- FSH 8,7 (3,5-12,5) - 3 dzień cyklu
- LH 6,8 (2,4-12,6) - 3 dzień cyklu

- PROGESTERON 2,5 (0,8-3) - 14dc
- PROLAKTYNA 15,24 (4,79-23,30) - 14dc
- TESTOSTERON 36,80 (8,4-48,10) - 14dc

- USG dopochwowe w trakcie owulacji - wyszło ok, były pęcherzyki

Niby wszystko ok jak to powiedział mój ginekolog, tylko ta tarczyca jakaś dziwna... ale nie wierze, że to jej wina.
7 lutego jedziemy na SEMINOGRAM (badanie nasienia).
Jak wyjdzie dobrze to będę mieć robioną DROŻNOŚĆ JAJOWODÓW (o ile nie przekręciłam), której się cholernie boje....

Ot taka nasza historia
PS. dziś rano kolejna jedna kreska, chyba dlatego tu jestem.... :-(

Aga witaj ....

Milo ze do nas zajrzalas ...doskonale cie rozumiem, u mnie tez znowu nic .... to juz hmm z 15 cykl jak nie więcej .... jutro wybieram sie do laboratorium na badania a potem z wynikami do gina ... usg bylo robione niby wszystko ok .... tylko ze ja juz nie mam sily .... trudno mi uwierzyć ze się uda ....
Jeżeli chodzi o wyniki twoje to ja niestety ci nie pomogę, jeatem zielona w tym temacie dlatego też jak glupol sama pytalam niedawno dziewczyn co dokładnie mam zrobić .....

Anula, - tsh przedewszystkim, ft3i4 tez mozna, wazne lh+fsh w 3 dc. Stosunek tych dwuch daje obraz przy niskim stosunku niedoczynnosci przysadki czyli ogolnego stwierdzenia ze glowka nie tak pracuje i sygnaly z jajnikow wysylane nie beda prawidlowo przetwarzane i efekt zwrotnego sprzezenia tak jak pisalam, zas wysoki stosunek tych dwuch to pcos i tez problem i prolaktyne. Dozucila bym jeszcze holesterol bo jego nadmiar i podwyzszone tsh blisko gornej granicy moze swiadczyc o chorobie tarczycy.

Nie napisalam jeszcze zeby zbadac estradiol (E2) + fsh to pozwoli oszacowac rezerwe jajnikowa ( tak dla zaowazenia musze sie zapytac mojego doktorka czy z tego co badal wyszla rezerwa jajnikowa)
to da pierwszy obraz calej sytuacji

Aschlee uda się kochana zobaczysz, w koncu wszystkim nam się uda;-)

Missiiss kochana poczekaj tylko zakasam rękawy i lece do tego szpitala, troche się wyzyje na tych lekarzach to i pary troche zejdzie hehe. Wiem ze się uda, ale ja niecierpliwa jestem troche heh. Będę trzymac jutro kciuki za usg;-)

Lux wiem, ze ciezko to wszystko pogodzic, ale dopóki to będzie Ci sprawialo przyjemność i będziesz z tego czerpala satysfakcje to to rob kochana:tak:

Moniusia po przeczytaniu tych objawow to pare i u siebie stwierdziłam, zwłaszcza te zmiany nastrojow ze smiechu w placz, ale ja od dziecka wiem, ze mam skłonności do problemow z tarczyca i nigdy niedoczynności u mnie nie stwierdzono, ale mowiono, ze mogę mieć do tego skłonności, bo to dziedziczne

Anula ech ci faceci… wytargaj za uszy niech głupot nie gada… oni mysla, ze poczecie dziecka to proste jest i tak pyk i od razu, ale tak mysla na początku, bo pozniej kiedy przez jakis czas się nie udaje to widza już, ze to jednak nie takie proste, czasem pary przez dlugi czas się lecza, aby dziecko mieć, ale walcza do konca.. mój już to zrozumial i powiedział mi ostatnio, ze jeśli jeszcze przez jakis czas się nie uda to zrobi badania

Aga witaj i zycze, aby Wasze marzenie szybko się spełniło:tak:

Noelka zobaczysz zadzwonia kochana. A z wyluzowaniem w sprawie taranek to dobre rozwiązanie. Ja tak zrobiłam, jestem tu codziennie, czytam, pisze, ale zajęłam się tez innymi rzeczami jak szukaniem pracy, nadrabiam zaległości książkowe, filmowe, dom mam na blysk zawsze wysprzątany i robie szereg innych rzeczy, aby odciągać swoje mysli, bo wiem, ze się uda, ale nie wtedy kiedy będę o tym ciagle myślała tylko wtedy kiedy najmniej się będę tego spodziewala.. wiem z wlasnego doświadczenia i z doświadczenia innych… dzieki temu łatwiej mi znosic to wszystko

A ja jestem z siebie dumna. Dzis dzwonila do mnie babeczka odnośnie jutrzejszego spotkania w sprawie pracy, chciala jeszcze sprawdzic mój angielski, bo ta posada wymaga biegłości, i ja zagadałam hehe i bylam z siebie dumna. Zobaczymy co z tego wyjdzie podczas jutrzejszej rozmowy. Ot takie tam moje cieszenie się z malych rzeczy;-)

U nas tez pogoda jak nie w styczniu, ale i tak mi zimno. Mam slabe krazenie stad i problemy z tym, ze ciezko mnie rozgrzac haha.

Jazza gratki to jutrzejsza rozmowa musi przejsc pomyslnie nie ma innej opcji :tak:

Aga witaj.Trzymam kciuki zeby udalo sie jak najszybciej

Ogladalam program o mlodych mamach i jakos mi tak cholernie zle :( to chyba jeszcze nie moment na tego typu filmy

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry