reklama

Staraczki 2014 :)

julia, ja też za m- c mam urodzinki, dokładnie którego ;) ?

Co do inofolicu to piłam, ale przez jeden cykl, zabuliłam ponad 60 zł. Wydaje mi się, że może faktycznie wspomaga, ale wiadomo każdy organizm jest inny i jednemu pomoże, drugiemu nie.

Dziewczyny czy ja dobrze rozumiem, że ta stymulacja jajników polega tylko na podawaniu hormonów? Boziu już bym tak chciała konkretnie wiedzieć i się leczyć.

reklama
Moniusia no troche naciaglam bo ja mozna powiedziec 1,5 miesiaca czyli 9 marca;-)
Stymulacja polega na podaniu wspomagaczy by rosly jajeczka, i trzeba monitorowac czy dawla jest odpowiednia, ale czy to sa homrony to wiesz ze nawet niewiem ...

Witajcie dziewczyny,

lux: a to sąsiedzi :/ Ja też miałam kiedyś takich, co do nich nic nie przemawiało. Robili bardzo głośne imprezy i to nie tylko w mieszkaniu, ale i na balkonie :/ Na szczęście w pewnym momencie się wyprowadzili. Baaardzo jestem ciekawa twojego testowania :D Jestem pełna optymizmu :)

julia: ooo na torcik też mam ochotę ;D Ja mam urodziny dopiero w drugiej połowie roku, więc musze wykombinować wcześniej jakąś okazję :D Jak córcia?

moniusia: co do stymulacji to wygląda to tak jak pisałyście. W zasadzie zwykle wyniki krwi dają już pierwszy obraz tego co może się dziać w organizmie. Na podstawie usg (zwykle podczas dni płodnych i po) gin najpierw szuka pęcherzyka dominującego, a później patrzy czy pękł. No i w zależności od tego co się dzieje daje leki. Albo na wzrost pęcherzyków, albo na wzrost i pękanie. No i ważne jest endometrium, bo czasem po lekach na stymulację owulacji ono mniej rośnie, więc czasem dostaje się cos na wzrost endometrium. Tak mniej więcej to wygląda. Każdy przypadek inny, więc i dawkowanie różne i tak dalej :) Będzie dobrze, grunt to zacząć się badać i potem leczyć. Jak tam pisanie magisterki?

missiiss: jak tam po nocy? Naleśniki i gołąbki dostarczone? :D Jak synek? Nadal kaszle?

aschlee: jak tam dzisiaj się miewasz? Wyspałaś się? Dzisiaj też słodkie leniuchowanie? Ojj jak ja lubię takie właśnie weekendy, kiedy nic człowieka nie goni i można nic nie robić :)

kornelia: jak się czujesz kochana? Jak ten czas szybko leci, jak tak patrzę na twój suwaczek :) Już prawie 15 tydzień u ciebie :)

U mnie 27 dc i zaczynam lekko plamić. Trochę boli mnie podbrzusze. Zanosi się, że @ przyjdzie terminowo. Byłoby fajnie, gdyby nie było opóźnień, bo już się do gin zapisałam w trakcie kolejnych dni płodnych :) Mam nadzieję, że torbielka zniknie po tej @ i wszystko wróci do normy. Czytałam, że często powstają torbielki po pęcherzykach, które nie pękły i nawet się o tym nie wie.

U mnie piękne słonko, więc zanosi się na ładną niedzielę. Trzeba jakiś spacer wykombinować i trochę na świeżym powietrzu poprzebywać. Jak ja lubię takie niebieskie niebo. Od razu pozytywne myślenie mi się włącza.

Udanego dnia :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry