reklama

Staraczki 2014 :)

malutka, witaj i spokojnie! Ja byłam zawsze pewna, że zaciążę za pierwszym razem.. i też mnie cholernie boli, że takie patologie mają dzieci, ale może właśnie dlatego, żeby mieli szansę się zmienić? Trzeba sobie tak to tłumaczyć.. u mnie leci 10 cykl już i dopiero w tym dowiedziałam się, że być może winna wszystkiemu jest tarczyca, która zaburzyła mi progesteron. Robiłaś wyniki hormonów ? Lepiej zrobić wcześniej i być pewnym ewentualnie się wyluzować jak wszystko będzie ok niż się denerwować :)

Jugosława, no to dobrze, że żadnych większych odstępstw :) 3mam kciuki baardzo mocno za Ciebie kochana :) :*

jazza, woow to prawdziwy naukowiec z Ciebie... :) Piszę, piszę muszę do lutego skończyć 2 rozdziały.. ja się przyznam nieśmiale, że ja badania sobie wymyślam :P jakkolwiek by to zabrzmiało jestem na edukacji wczesnoszkolnej, badam coś co wiem, jak wygląda, więc dużo mogę sobie wymyślić, albo przypomnieć :) historię też bardzo lubiłam nawet byłam na konkursie na poziomie wojewódzkim, ale mój nauczyciel zabił we mnie później miłość do tego przedmiotu.. kazał tylko kuć i kuć.. a ja lubiłam właśnie coś wyszukiwać, itp..
EH Co za burak, bardzo dobrze, że tak go podsumowałaś. Przynajmniej lepiej się czujesz. Dobrze, że wiesz, że jesteś dużo warta :)))

Aschlee, mnie tak samo bolą straasznie cycki;/ Miałam wam pisać nie mogę ich dotknąć, właśnie jakby parzyły, naprawdę rękę muszę trzymać dalej od piersi, bo tak mnie boli.. i jajniki przez 3 ostatnie dni, ale dziś cisza, nigdy nie czułam jajników aż tak, chyba @ przylezie wcześniej.

Lux, kciuki za test! Nie mogę się doczekać ranka, dawaj szybko znać! :)

Ja miałam dziś straaaszny zapiernicz w pracy.. ale nawet mam dużo energii, pomyłam przed chwilą podłogi, wykąpana i lecę do łóżeczka, bo chcę rano wstać, bo muszę wysłać pracę jeszcze z jednego przedmiotu, żeby zamknąć semestr :) Buziaki :*!

reklama
oj oj
Ja to z pracy chyba nie wyjde do końca stycznia. A w lutym juz na wizyte do gina zarejestrowalam sie. Chce on zobaczyc przed koncem brania dupka jak to wyglada w srodku. A ze to bedzie prawie dwa tyg po pregnylu to moze cosik stwierdzi. Bede wiedziala czy nic niepokojacego sie nie dzieje.
hormony daja mi do wiwatu. Dzis wymioty az naszly. Musialam uciekac sie do lekow bo juz chodzilam z sebie. Obiad jadlam dopiero w pracy jak mi troszke przeszlo a i tak kolo kolacji juz cierpialam.

Miss, - to uwazaj na siebie. Masz malenstwo ktore liczy na Ciebie.

Jazza, - niezly teh ksiadz. U nas byla kolenda jak bylam po nocce, wstal i wyrwalam jak poparzona do kiasta bo recepty nie wykupilam. Nie dalm nic i mi z tym dobrze. Jak mam czas ide do kosciola i zawsze cos dam.

Lux, to ja wszystko czyyam, przewijam strony a Ty jecze testu nie powtorzylas!?

Dobranoc:-)

Jugoslawa kochana szlanka masla w całości, nie rozpuszczonego:-)

Julia kochana oto przepis
Szklanka masla, szklanka cukru pudru (ja dalam /4 szklnaki), cukier waniliowy miskujemy razem, dodajemy jajko, miksujemy, potem 2 szklanki maki, pol łyżeczki sody, 1/8 lyzeczki soli, szklanke wiórków kokosowych, 2 szklanki musli (ja dalam takie z platkami owsianymi, rodzynkami, zurawnia, borowkami, ale można dac jakie się chce J). Formujesz rekami kuleczki, układasz na blaszce wylozonej pergaminem, pieczesz 15 minut w temp 180 stopni, pycha :-)

Moniusia oj ja to historie zawsze uwielbiałam, ale wiadomo, ze nie wszystko, starożytność jak w szkole średniej była fajna itd. To na studiach stala się mniej atrakcyjna kiedy kazano nam uczyc się takich szczegółów, ze hej, ale pozniej kiedy przyszly moje ulubione okresy to już było inaczej;-)

Joasia to teraz tylko zaciskac kciuki za to, aby sie udalo, musi się udac:tak:

Uciekam spac :-)
Dobrej nocy :-)

Dzień doberek,

lux:
a @ się pojawiła? Może zrób jeszcze jeden albo na betę skocz? Może jeszcze nic straconego kochana? Tej samej firmy test miałas?

aschlee: jasne tak najlepiej :) Jak to się mówi "co ma być to będzie" :)

julia: no właśnie miałam owulkę w tym cyklu wcześniej. W sumie niech będzie i te 27 dni, byleby było regularnie i z owulacją :D Niektóre dziewczyny to do 12 tygodnia objawów nie mają :) A nawet dłużej :)

moniusia: widzę, że masz pracowite dni. Trudno pogodzić i pracę i szkołę zwłaszcza jak się zbliża czas zaliczeń :) I to własnie dziwnie, że człowiek zmęczony, ale ma dużo energii. Też tak miewam czasem i zawsze mnie to dziwi :)

jołasia: fajnie, że ci się udało idealnie w termin wstrzelić do gin, bo to niezły problem czasem jest, żeby dobrze trafić :) Mam nadzieję, że wszystko będzie ok :) Wymioty? Uhm...współczuję :( Mam nadzieję, że to dobra wróżba ;)

jazza: ok, zapisuję, że całego masła :D

missiiss: hop hop co tam u ciebie? dzisiaj wielki dzień, wychodzisz? :D Jak się czujesz?

U mnie @ się rozkręciła, na szczęście jakoś mniej boli niż wczoraj, za to bardziej intensywniej działa. Plusem jest, że przyszła o terminie, więc nie muszę przesuwać wizyty u lekarza :D Jeszcze jak torbiel zniknie to będzie w pełni zadowolona :D Sorry, że ja tak ciągle o tej torbieli, ale martwię się i denerwuję tym dziadostwem :/ Chcę, żeby sobie poszło i już nie wracało.

Udanego dnia :D

ewel: ja podczas owulacji miewam zwykle bóle jajnika z którego będzie owulacja (takie pulsowanie, kłucie), śluzu więcej, piersi mam obrzmiałe (nie zawsze), czasem moja skóra ładniej wygląda. Ponoć, pewne jest, że podczas owulacji powinien być skok temperatury i śluz, natomiast pozostałe objawy nie występują u wszystkich.

reklama
dobry dzień:-)

Lux - jak to negatyw? Moim zdaniem najszybciej, najpewniej to beta. @ nie ma, mdłośi są to zrób krew i się okaże czy coś tam jest. tak też najbezpieczniej. No i rejestruj się do lekarza skoro takie coś się dzieje, niech zajrzy do środka.

Ewel - temperatura, może być na zewnątż więcej śluzu czasami nawet z przekrwieniem, jak masz ochote to testy owulacyjne zakup. w rosmanie i aptece pow 20zł 5 szt. na allegro znajdziesz owiele taniej. wtedy robisz taki test wieczorem i jak są dwie mocne kreszy albo ta druga jeszcze mocniejsza to oznacza że nastąpił skok lh tzw pik i wtedy w ciągu niecałej doby tak do 36 h pęcherzyk pęknie.

Jugosławia - wymioty, mdłości na tym etapie mogą tylko świadczyć o tym, że leku jest dużo i po prostu już mnie dobija. Dziś ostatni zastrzyk w czwartek pregnym. Musze jakoś to przeżyć. Skocze po herbatkę imbirową, to może złagodzi.

Zrobie sobie gorącą herbatkę i wskakuje jeszcze poleżeć. dziś skocze do biedrony, kupie art na zupę szpinakową i aptekę zaliczę. Mało do zrobienia a gnaty bolą więc trzeba je wyleżeć.

miłego dnia

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry