reklama

Staraczki 2015 : )

Claudia,

Jasne, że nie można uogólniać. Nie każdy muzułmanin to terrorysta. I nie każdy tam ucieka tylko po dobry socjal do DE. Ale prawda jest taka, że większość tak robi. Tylko bogaci tam mają szansę przedostać się na zachód. Bo taki przerzut kosztuje 6-10tys dolarów. Dla wielu to kwota nie do osiągnięcia. I tych ludzi co tam zostali. Żyją w namiotach, piwnicach, szałasach najbardziej mi szkoda. Bo teraz każdy na nich się wypnie. A tam naprawdę są ludzie potrzebujący. A tu Europa każdego powinna sprawdzać i tych co tu dla kasy chcą być czy terroryzmu odsyłać skąd przyszli. A komu trzeba pomóc to wyciągnąć do nich rękę.
Wysłane z mojego Microsoft Lumia 640 przy użyciu Tapatalka

reklama
Luxi,

Marta już dosyć pod górkę miała. Teraz by jej się trochę spokoju przydało i stabilizacji. Ahh no pewnie, że ładna:-D ma taką piękną siostrę to jak mogłoby być inaczej ;)

Claudia,

Jasne, że nie można uogólniać. Nie każdy muzułmanin to terrorysta. I nie każdy tam ucieka tylko po dobry socjal do DE. Ale prawda jest taka, że większość tak robi. Tylko bogaci tam mają szansę przedostać się na zachód. Bo taki przerzut kosztuje 6-10tys dolarów. Dla wielu to kwota nie do osiągnięcia. I tych ludzi co tam zostali. Żyją w namiotach, piwnicach, szałasach najbardziej mi szkoda. Bo teraz każdy na nich się wypnie. A tam naprawdę są ludzie potrzebujący. A tu Europa każdego powinna sprawdzać i tych co tu dla kasy chcą być czy terroryzmu odsyłać skąd przyszli. A komu trzeba pomóc to wyciągnąć do nich rękę.

ciezko to sprawdzic jak oni takim rzutem tu wpadna :no: ja sie boje o siebie, moja rodzine i ogolnie, bo z nimi to nigdy nic niewiadomo, a niech jakis terrorysta sie trafi? to co wtedy? :szok:

Luxi,

Ja akurat jakoś specjalnie się nie boję. Tu w PL to raczej nikt z nich nie zostanie. Socjal zerowy, a i w sumie społeczeństwo mało przyjazne.
Zostaną może jedynie Ci co naprawde uciekali tylko po to by nad głowami bomby nie latały :tak: Ale takim trzeba pomóc.

Ja z tego co czytam na wloskich portalach to duzo osob jest sprawdzanych teraz i duzo imigrantow odsyla sie do siebie a zostaja uchodzcy. Trzeba zatrzymac ten masowy przeplyw ludzi i wydaje mi sie ze jak oni naprawde zaczna odsylac masowo imigrantow to oni przestana masowo naplywac bo bedzie to bez sensu tracic tyle kasy zeby cie odeslali tylko musza bardziej sensownie zaczac sprawdzac wszystkich w calej europie. Dlatego mowa jest o rozlokowaniu 160 tys uchodzcow gdzie wiadomo ze caly ten naplyw ludzi to zachwile do miliona dobije ale oni szacuja ze poki co ok 200 tys to uchodzcy arwszta to imiranci ktorych reba odeslac ale ciezko poki co sprawdzic wszystkich jak do grecji codIennie przybija kilka tysiexu ludz. Trzeba glosno na swiar rozdmuchac ze europa nie przyjmuje imigrantow i ze wszyscy beda odsylani a zostana tylko udokumentowani uchodzcy i wtedy zacznie sie to klarowac

Luxi,

Ja akurat jakoś specjalnie się nie boję. Tu w PL to raczej nikt z nich nie zostanie. Socjal zerowy, a i w sumie społeczeństwo mało przyjazne.
Zostaną może jedynie Ci co naprawde uciekali tylko po to by nad głowami bomby nie latały :tak: Ale takim trzeba pomóc.

no ja wiem, ze jak oni nasz biedny socjal zobacza to spier.dola stad w jeden dzien :-D

Luku zgadzam sie ž toba oni zaraz uciekna bo licza na kokosy ale nie u nas. U mnie chyba bedzie drugi cykl noedlugo bo brzuch juz boli jak na @ wiec napewno bedzie tym bardziej ze brzuch mi wydelo .

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry