reklama

Staraczki 2015 : )

reklama
Kamilove Aż się boję co wyjdzie oby było wszystko dobrze... A jakiegoś objawy tego ha.... Są?
Może nie być wcale. Czasem objawem jest właśnie niedoczynność tarczycy czy nieprawidłowy wynik bodaj ft4 ale nie jestem dokładnie pewna czy tego ft:)

Ogólnie to gowno jest bezobjawowe. No chyba, ze wezmiesz pod uwage jak u mnie wszelkie symptomy niedoczynnosci.

Wysłano z mojego Lark FreeMe X 2 7 przy użyciu Tapatalka

A i co do usg to u mnie nie wiem czy bylo widac. Zdaje sie, ze mialam zbyt mala tarczyce, ale nie jestem pewna.

A ta choroba utrudnia zajście w ciążę? Tego by nie było widać na usg tarczycy?

Utrudnia jak kazda choroba tarczycy, bo tarczyca odpowiedzialna jest za wytwarzanie wszystkich innych hormonow, a jak sie jest w ciazy to poczatkowo dziecko korzysta wlasnie z naszej tarczycy do pobierania hormonow zanim samo bedzie moglo wytwarzac

Utrudnia. Bo to autoimunologiczne zapalenie tarczycy. Organizm sam świruje i wytwarza przeciwciala przeciwko wlasnej tarczycy. Bardzo czesto jest przyczyna poronien.

dokladnie

A jak to rozpoznać? Jak te anty TPO będą powyżej normy?

tak jak przeciwciala sa podwyzszone to prawdopodobnie hashimoto, no i na usg nie widac akurat co to za schorzenie, widac tylko czy nie ma guzow itp

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry