reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

U was tez babcia zawsze wie lepiej??... u babci mozna wszytko...??
Ja czasem mysle ze osiwieje bo dziecko to dziecko, wiele nie rozumie i szuka mozliwosci natomiast babcia powinna respektowac zasady ustalone przez rodzicow.
Od narodzin dzieci mamy zdecydowanie gorsze relacje- zwlaszcza z tesciowa:( ktora na sile probuje udowodnic ze ma cos do powiedzenia...
Nie poznaje mojego syna ostatnio. A babcia to mama jego taty z ktorym nie jestem

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moja mama nawet chciała kupić młodemu mine craft, ale powiedziałam że po moim trupie.
Wybierz mu moze takie filmiki gdzie się nie wyzywają i nie klna bo takie też są. I ograniczony czas, np. jak zasłuży to ma pół godziny oglądania.
U nas też były toczone wojny, że kara to kara i obowiązuje też u babci czy cioci. Ciężko jest, ale jak się nie dało po dobroci to końcu wydarłam się porządnie. Że starymi gorzej jak z dziećmi żeby coś wytłumaczyć.

Moja mama nawet chciała kupić młodemu mine craft, ale powiedziałam że po moim trupie.
Wybierz mu moze takie filmiki gdzie się nie wyzywają i nie klna bo takie też są. I ograniczony czas, np. jak zasłuży to ma pół godziny oglądania.
U nas też były toczone wojny, że kara to kara i obowiązuje też u babci czy cioci. Ciężko jest, ale jak się nie dało po dobroci to końcu wydarłam się porządnie. Że starymi gorzej jak z dziećmi żeby coś wytłumaczyć.
Moja ex tesciowa uwaza ze kobieta powinna robic wszystko itd. A facet nic jej syn widzi raz moze 2 razy w roku malego a mi daje rady. Go smieszy to co on gada :(. Ze klnie itd ja mam nerwicę dzis juz mowilam ze nie wytrzymam i się chyba zatluke. Probuje wszystkiego

U nas sprawdzalo się jeszcze lekceważenie. Jak pani w szkole naskarzyla, to powiedziałam mu że jestem zawiedziona i że jeżeli on nie słucha moich próśb i nauczycieli to ja też nie będę go słuchać. W domu dostawał tylko jeść, a na resztę byłam głucha. W ogóle z nim nie rozmawiałam.
Moje dziecko też zmieniło się nie do poznania, a jeszcze rok temu takie rzeczy odwalał, że się paliłam ze wstydu albo jak gdzieś jechaliśmy to się gotowałam do czerwoności w samochodzie bo doprowadzal mnie do takiego stanu...
Ciężko jest pracować z uparciuchem, ale dzieci głupie nie są i szybko łapią, że coś za coś. Tylko trzeba być konsekwentnym i stanowczym.

Mnie też młody doprowadzal niejednokrotnie do takiego stanu, kiedy myślałam, że jak dorwę to rozszarpie ;) a i pewnie jeszcze się zdarzy, wychowanie trwa dluuuugo :)

A więc dzis moj syn wyprowadził mnie z równowagi. Ja mam nerwice lękową nie moglam się uspokoić. Postanowilam isc do lekarza zobaczyc dzidzię dla spokoju. Moj lekarz nie mogl mnie przyjac nie bylo go i poszlam do innego. Mowi ,ze wszystko ok i na 80% jest to dziewczynka. Narazie się nie nakręcam myslalam ze bd synek chodź po cichu licze na niunie. Zobaczymy na polowkowym za 2 tyg

Hej dziewczyny. Długo mnie tu nie było bo jestem na urlopie. Chyba wszystkiego nie doczytam, po powrocie postaram się nadrobić zaległości zeby być w temacie. Ja mam dostac @ 20. Lipca to pierwszy termin drugi 22. Ale raczej nic z tego. Trzymam kciuki za testujące.

Sancia dobrze, że z dzidzia wszystko ok. A nad synkiem musicie dużo popracować, bo jak pojawi się maluch nie będzie już tyle czasu, a lżej nie będzie.

reklama
Sancia nie mam starszaka w domu ale jedyne co mi przychodzi go głowy to konsekwencja i moze rzeczywiscie lekcewaznie wszytskich jego próśb, zakazy wychodzenia itd. Moja siostra ma 10-latka zły nie jest ale jak byl u mnie na wakacjach to z 10 razy musialam sie powstrzymywać zeby nie wybuchnac, wiesz nie moje dziecko nie ja jestem od wychowywania, chociaz zwracałam mu uwagę. Duzo sił na ten ciężki czas.
No a ja dziewczyny popękałam nie wiem ile z 3, ale chyba 2 pękły, niby jakieś ciałko żółte widać, chociaz dr nie była pewna. Endo ładne 2,13 cm mówiła, że " ciążowe" także od pt planuje zabawę z testami, u mnie tak już z 4 dni przed @ widac bledziochy, wiec prosze o kciuki bo wyniki mi sie bardzo poprawiły, wiec oby oby !

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry