reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Niemalna :) to będzie początek 18 tyg i pewnie za 3, 4 tyg kolejna na której już połówkowe zrobi :)
Ost już coś tam widział ale nie chciał się pomylić i powiedział, że po nowym roku na wizycie już na pewno powie:)
Chyba, że się będzie ukrywać to wtedy dopiero na połówkowym bo to narządy się sprawdza czy wszystko ok to wtedy już musi dojść do tego kto ram siedzi [emoji16]

9ewnqqmzi7le71mi.png

reklama
Niemalna :) to będzie początek 18 tyg i pewnie za 3, 4 tyg kolejna na której już połówkowe zrobi :)
Ost już coś tam widział ale nie chciał się pomylić i powiedział, że po nowym roku na wizycie już na pewno powie:)
Chyba, że się będzie ukrywać to wtedy dopiero na połówkowym bo to narządy się sprawdza czy wszystko ok to wtedy już musi dojść do tego kto ram siedzi [emoji16]

9ewnqqmzi7le71mi.png
A masz jakieś przeczucia? Ja ciągle jak myślę i mówię o dziecku to o groszku, jakoś tak czuję, że to chłopiec. Ostatnio też miałam sen, że byłam na wizycie u ginekologa, który był kobietą a chodzę do faceta i okazał się, że to dziewczynka a póki co na ostatniej wizycie w 12+3 lekarz dopatrzył się czegoś między nóżkami :P Ciekawe czy się potwierdzi :) Zamierzam jeszcze go zapytać na kolejnej wizycie 18.01 czy dalej wygląda na chłopca :)

Dokładnie! Mam znajoma, która poroniła 15 razy! 15! Dla mnie to niepojęte. Miała milion różnych terapii w tym jakieś z przetaczaniem krwi i cholera wie co jeszcze (bo ogólnie miała wszystko w idelanie, tylko jej organizm traktował ciążę jako zagrożenie i sam ją usuwał) ale uparła sie, że donosi ciążę i przy 16 razie jej się udało :)
Ja ją najnormalniej w świecie podziwiam :)

Napisane na VTR-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
15 razy ? Czegoś takiego jeszcze nie slyszalam ale znaleziono przyczynę tych poronien? Medal się jej należy! !dla męża też

Chyba nie. Mam 25 lat. Pierwsza ciąża przebiegała ok. Chorób poważnych w rodzinie nie ma to myślę że nie ma sensu. Mój ginekolog nic mi o tym nie mówił. Pewnie tylko USG 3d połówkowe i potem jeszcze drugie w 32tc.

ckai9jcgk10emd23.png
No niby wysyłają powyżej 35 roku życia, ja w tym roku skończę 31 a lekarz mnie wysłał ale chyba tylko dlatego, że każdą pacjentkę wysyła.

Ja właśnie wcześniej myślałam że jestem już stara teraz zmieniłam zdanie!! :) ale mam nadzieję że tak jak mówią dziewczyny po pierwszym usg mi przejdzie

https://lbdm.lilypie.com/tGRDp1.img
Na pewno przejdzie :) Ja też ciąże planowałam a jednak gdy zobaczyłam dwie kreski to czułam wszystkie emocje od radości do strachu, aż się popłakałam z tych emocji i najgorsze, że jakoś nie umiałam się cieszyć, że się udało, na szczęście teraz już się tylko cieszę, że będę miała dzidziusia chociaż dalej czuje jakby to tak w pełni do mnie nie dotarło :P Ale przyznam, że troszkę pomagają w tym zakupy dla maluszka.

reklama
Dziewczyny potrzebuję waszej porady. Staraliśmy się o dzidziusia od sierpnia. Strasznie chciałam! Od półtora roku myślałam i mówiłam o dzidziusiu i nie mogłam się doczekać kiedy zaczniemy się starać. 30.12 ujrzałam 2 kreseczki. Od razu zrobiłam bete i ciąża się potwierdziła. W sobotę był szał radości a w niedziele 31.12 dopadł mnie straszy strach.... :( Boje się że będzie nam ciężko, że wszystko się zmieni, że może jeszcze mogliśmy troszkę poczekać bo dopiero co nasze życie się ustabilizowało :( Zła jestem na siebie :( Zamiast się cieszyć to ja się zamartwiam :( Mam 27 lat w tym roku będzie 28. Do tej pory myślałam że to już ostatni dzwonek żeby się starać o pierwszego dzidziusia, a teraz mam wątpliwości :( Któraś z was tak miała? może to tylko hormony? :( Co chwila płacze :((((
Najlepszy wiek biologiczny do urodzenia dziecka to 25 lat mało jest kobiet co się łapie w tej granicy. Myślę ze ciąży nie da się tak do końca zaplanować bo to nie zależy tylko od Ciebie możesz się ustabilizować i być gotowa finansowo na dziecko a może się okazać ze będziesz czekać by zajść w ciążę 5 lat.Nie myśl za duzo o przyszłości bo i tak w 90% to czego się obawiasz lub planujesz się nie wydarzy. Cieszę się ciąża znam wiele kobiet które dały by za taki stan wszystkie skarby Świata!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry